0

Cel mai tânăr angajat de la CERN este severineanca RALUCA CRUCERU!

Share ITShare on Facebook
Facebook

-Bună, Raluca, povestește-ne puțin despre tine și ce te-a adus la CERN…
-Numele meu este Raluca Cruceru, am 23 de ani și sunt originară din România. Am studiat Computer Science – Human Computer Interaction la Universitatea din Manchester din Regatul Unit. Pasionat de știință și tehnologie, este inutil să spunem că CERN reprezintă organizația ideală în care știam că aș putea învăța și înflori. Un alt motiv care m-a făcut să decid să apăs butonul de aplicare a fost șansa de a lucra într-un mediu internațional și multicultural. Este uimitor să știi că profesioniștii dintr-o varietate de țări, cu medii diverse, colaborează în cel mai bun mod, toate cu scopul comun de a depăși limitele științei și tehnologiei.

-Ce faci astăzi la CERN?
-Sunt membru în experimentul ALICE la CERN, lucrez ca inginer de dezvoltare software. Responsabilitățile mele se concentrează pe tehnologiile de analiză organizată a datelor distribuite. Acestea sunt dedicate accesării și analizei datelor fizice produse de ALICE, în cel mai eficient mod, utilizând optim resursele CERN GRID. Sunt mândru că fac parte din această mare echipă, colaborând cu persoane care împărtășesc aceeași pasiune și obiective.

-Cum funcționează munca la CERN pentru tine?
-În ceea ce mă privește, a lucra la CERN înseamnă a crește, atât profesional, cât și personal. Pe de o parte, am șansa să lucrez la un proiect complex în cadrul unei echipe de profesioniști care mă îndrumă și mă susțin. Învăț în fiecare zi și, cu fiecare sarcină la care sunt repartizată, există o altă provocare care îmi aduce experiență și îmi îmbunătățește abilitățile de inginerie software. Pe de altă parte, simplul fapt de a putea comunica cu oamenii de știință și inginerii din întreaga lume este un vis devenit realitate. Este întotdeauna o călătorie frumoasă pentru a vă face prieteni cu oameni inspirați și a descoperi idei din perspective diferite. Învăț multe despre știință și tehnologie, dar primesc și informații despre oameni și despre viață în general.

-Care au fost principalele obstacole sau provocări pe care le-ai întâmpinat pe parcurs?
-Cred că cea mai mare provocare pentru mine inițial a fost să-mi dau seama că merit poziția care mi s-a oferit. A fost incredibil să știu că am fost acceptată într-un experiment atât de grozav ca ALICE, la CERN, și am fost nervoasă, crezând că nu voi îndeplini așteptările. Cu toate acestea, odată ce am început să lucrez în echipa mea, mi s-a oferit o primire atât de caldă, urmată de un sprijin constant. Acest lucru m-a ajutat să-mi depășesc grijile și mă bucur că sunt înconjurată de colegi uimitori și lucrez la un proiect care îmi oferă un mare simț al scopului.

-Ce sfaturi ați oferi potențialilor solicitanți?
-Am întâlnit o mulțime de oameni care au ezitat să aplice pentru că cred că nu există nicio șansă ca aceștia să fie acceptați. Tuturor le spun: fă-o! Nu m-am simțit 100% încrezătoare în mine când îmi completam cererea, dar iată-mă, și nu mi-am putut imagina că sunt altundeva în acest moment. Un alt lucru pe care l-am observat este că există credința generală că CERN este un loc doar pentru fizicieni, iar acest lucru nu este cazul. În timp ce organizația noastră are mari oportunități pentru fizicieni, s-ar descoperi că inginerii din toate domeniile sau profesioniștii din domenii precum administrația sunt, de asemenea, bineveniți. Dedicați timp și efort aplicației și fiți sinceri cu motivația dvs. de a lucra și cu CERN și poate ne vom întâlni într-o zi pe site-ul organizației noastre!

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *