Ion Cupă, candidat PMP Mehedinți pentru Camera Deputaților: ”Vom susține instalarea acelui guvern care se angajează cu prioritate la investiții în extinderea rețelei de gaze de la 35% la minimum 65% dintre gospodării”

Provocările economice, mai ales după această criză sanitară, vor fi uriașe.Utilizarea inteligentă de către România a resurselor de care dispune ne poate ajuta să facem față cu brio acestor provocări.

Una din prioritățile majore ale PMP este  modificarea OUG 114 care să permită explorarea şi exploatarea zăcămintelor din Platforma continentală a Mării Negre. Atragerea unor investitori strategici din Uniunea Europeană sau SUA este vitală pentru a suplini capacitatea tehnică și tehnologică necesară acestor proiecte de valorificare a resurselor naturale  pe care le avem.

Utilizarea inteligentă a acestor resurse înseamnă în viziunea noastră și adoptarea unei Legi privind redevențele care să oblige companiile să furnizeze gazul natural la un preţ preferențial consumatorilor casnici sau industriali din România. Efectele ar fi resimțite pe două planuri la fel de importante: scăderea facturilor plătite de populație pentru încălzirea locuințelor şi sprijinirea industriei românești cu gaze la prețuri competitive.

Am spus-o și la instalarea guvernului Orban, o spunem și acum înainte de alegerile generale și de formarea unui nou guvern: PMP va da votul său în Parlament guvernului care va asuma cu prioritate un Plan național de investiții în infrastructură prin care să se extindă reţeaua de gaze naturale la minimum 65% dintre gospodăriile României.

Sistemele de încălzire centralizată din marile oraşe ale României trebuie și pot fi adaptate la folosirea gazului natural. Reprezintă o varianta și mai ieftină si mai curată din perspectiva poluării mediului. În acest sens, noi considerăm că opţiunea centralelor  de cartier este cea mai bună. Vom iniția în acest sens un proiect de strategie națională care să fie supusă legiferării de către Parlament.

Nu în ultimul rând o valorificare superioară a resurselor naturale de care dispunem înseamnă și sprijinirea strategică a companiilor energetice româneşti (Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica).

Suportul statului român pentru extinderea inteligentă și curajoasă a activității acestor companii  în mediul internațional ar putea genera exporturi esențiale cu rol major  în creșterea economică a țării noastre.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*