0

„Pușcăria” partidelor politice „REABILITEAZĂ” !

Share ITShare on Facebook
Facebook

„Foaie verde tablă/ Curge apa-n beci…”

Cam așa sună o cântare dîn poporul care-a mai rămas pe-aci, pîn țara asta unde au început să mișune mistreții moraliști ai politicii de turmă.
Tanti Veorica a pesedeului, în pauza dintre croșetat și treburile casnice cu care s-o mai ocupa acum, își rîde-n barba condamnatului nevinovat Livache al Rahovei deși, dacă iasă ăla din pușcărie și se-nscrie în usere, partidul reabilitării oamenilor de bine care n-au făcut nici pe dracu-n patru (ca să ocupe o funcție!) dăm de dracu noi, ăștia care nu știm altceva decît să belim oichii la moralitatea ăstora pentru care „cadavrele” nu mai sunt nici… probe!
Pe la noi, pe la Mehedinți, toate bune și frumoase.
(Continuare în pag. 2)
Nu mai croșetează nimeni, că n-are cu ce, puternicii zilei transpirând dîn plin să ne facă viața accesibilă din toate punctele de vedere, mai puțin din ăla privitor la binele nostru.
Zilele trecute a avut loc „înscăunarea” celui de-al doilea subprefect, din partea USR, prilej pentru unii să sară la beregățile lui. Și pe plan local, unde-a „înflorit” un purtător de cuvânt care-a deschis „cutia pușcăriei cu suspendare”, și pe plan național. Noi ne abținem a comenta subiectul, că impricinatul a mai fost „tăvălit” serios în campania electorală. Poate că merită postul, poate că postul e făcut pentru dumnealui. Că așa e în politică: te reabilitează, dragă, colegii, nu trebuie să-ți tremure cariera. E ca minunea românească: nu ține decât trei zile. Și pe urmă apare altceva și uită lumea!

Surse din USR au reclamat pentru Adevărul că propunerea lui Dan Barna pentru funcția de subprefect de Mehedinți nu respectă toate criteriile de integritate. Claudiu Chiriac, a avut o condamnare cu suspendare de un an în 2004, după ce a accidentat un bătrân pe trecerea de pietoni, potrivit unor surse din partid. Deputatul userist Cristian Seidler a precizat că omul s-a reabilitat. Înțeleg că a fost o condamnare din 2004. Cu siguranță până în 2010 a fost reabilitat. În inițiativa Fără Penali în Funcții Publice se spune clar că până la reabilitare (nu se pot ocupa funcții publice – n.red.). Dânsul de peste 10 ani de zile este reabilitat.
Ce prevede inițiativa Fără Penali în Funcții Publice în legătură cu reabilitarea: “Interzicerea ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat. (…) În acord cu toate principiile generale și speciale enunțate mai sus, propunem revizuirea Constituției în sensul completării art. 37 cu un nou alineat, alin. (3), prin care cetățenii condamnați definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să nu mai poată fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, până la intervenirea unei situații care înlătură această consecință extrapenală a condamnării (n.r. reabilitarea, amnistia, dezincriminarea), reglementată prin lege organică. (…) Măsura (Fără Penali în Funcții Publice – n.red.) nu se aplică pentru întreaga durată a vieții condamnaților, fiind în mod expres limitată până la intervenirea unei situații care, potrivit legii organice, înlătură această consecință extrapenală a condamnării; aceste situații sunt în prezent dezincriminarea faptei, amnistia postcondamnatorie și reabilitarea, aceasta din urmă putând fi de drept (care operează în temeiul legii, dacă persoana condamnată la pedeapsa amenzii sau a închisorii de până la 2 ani nu săvârșește o altă infracțiune în decurs de 3 ani de la data executării pedepsei) și judecătorească (care se dispune la cerere, prin hotărâre judecătorească, dacă persoana condamnată la pedeapsa închisorii cuprinse între 2 ani și 25 de ani nu săvârșește o altă infracțiune în decurs de 4 până la 10 ani de la data executării pedepsei)”.

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *