0

COLȚU PINGUINULUI

Share ITShare on Facebook
Facebook

Foaie verde capsoman/Să trăiască Noul An!, ar cam fi urarea mea, că acum am terminat cu porcul, petardele și jocurile dă culise ale anului 20-20, cum savant zîcea tanti Veorica și cum o spun pe șleau, acuma, liberalii mneaei. Sau ai lui nenea Klaus. Despre care o să vorbim mult și bine în anul care-a-nceput dar, pînă atunci, întreg colectivul dă supraveghere al situației politice locale, în frunte cu tanti Nuța Cucu, Culcușica și nea Milogogu vă dorește s-aveți spor la vaccinat, că nu să mai poate.
Vă spune unul care-a văzuit cu ochii lui cum sare seringa dîn brațul forjat al lui Klaus pă la sălile dă forță ale șapcaliului Trump, și cum s-afundă-n parîmele marinarului Băse, din care-a mai rămas doar burta, că partidul s-a dus la culcare, în cîntecul dă leagăn fredonat de Victoraș Ponta, cel mai mare lider dă partid fără partid…
În fine, e treaba lor, patru ani avem pauză și noi pă aicea, și parcă e mai bine, mai cu samă că ozeniștii dă la usere, pe care nu-i cunoaște nimeni, cică nici pretenții n-au să guverneze alături de ce-a mai rămas din PDL și PSD, adică PNL, dar nu e totul pierdut. Alianțe nu să fac, că n-are cine cu cine, singura schimbare notabilă pă plan stratgegico-politic fiind fuga lui GIFA dă la ăia la ailalți. Și, de cînd a venit și frigul, mai toată lumea stă-n case și așteaptă găleata cu gaz a lui Virgilică, deputatul fără frică dă pe-se-deu, că-l are pă Cristi în tabăra lui și e nasoale treaba, că e iar prefect, de fapt e același, numai că acuma e mai rău ca data trecută, că are o Pitbuleasă care-l apără dă presă, dă țînțari, dă covid și dă alte alea-alea, cum ar fi balaurul Aladin, că baron nu poate fi numit, că nu mai e la Putere… Dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, nici opoziția nu prea mai are chef de contre, că i-a bătut pă ai de la putere și zîua și noaptea, și la locale și la parlamentare, dă să mirau severinenii care-s liberalii și care-s pesediștii dă la liberali. Una peste alta, a fost frumos anul care-a fost, și s-aude pă la teveurile locale că anul ăsta o să fie oleacă mai dificil, dîn pricină dă catindați, dă poftele lor, dă expertiză și dă ce vrea Baronul al Mare, recte Virgilică. Care-a plecat la București alături dă senatoarea Stela, să nu carecumva să-ncurce Economia cu Energia și să rămîie fără oferta de preț cea mai bună. Dă la ailalți, figuri o să facă nea Cornel Folescu, pă care n-o să-l vedeți în gară cu papornița dă București, că e pandemie și trebuie să fie atent la tot ce mișcă în materie de străzi, că nu degeaba a fost la Drumuri și Poduri.
Și dacă tot am pornit să v-anunțăm dă noutăți, mă pomenesc cu tanti Nuța Cucu zbierînd la poartă, fără mască, de mi-a speriat cățaua și Culcușica s-a aciuiat dupe centrală dă spaimă, că știe ea toate mișculațiile politice, începînd dă la Efta și terminînd cu Bidiliciu: „Coane, ți-am spus eu că oricît ai critica mata dă mult tot ăia o să cîștige! Uite, nici dracu n-a pariat pă Adrian că ajunge, dă la SECOM (care-i pe ducă și ducă-se!) la DIRECȚIE. Eu zîc să te duci la Dînsul și să m-angajezi cu normă-ntreagă asistat de-al matale, că ai cam început să dai în gropi cu fel și fel dă personaje care habar n-au dă politică, strategii și numiri pă funcții. Ăsta e handicap, îți spui eu, și Adrian plătește handicapele astea. Acum fac cursuri online pă la Serpentina Roșiori, dă limba chineză, să iau bani în plus pentru multiculturalitate, așa că n-ar strica să scrii nește cărți în chineza veche, aia dă la Gîrla Mare… M-am săturat, Coane, să-mi lase-n cutia poștală toți looserii bilețele cu funcțiile pă care le vor, că asta nu mai e lobby. Culcușica matale a zîs o vorbă mare cu privire la catindații care-s aceiași: „Altul mai prost nu avem, dă unde să luăm!?”, cu referire indirectă la noile numiri care să vor face. În fine, Coane, du-te și vaccinează-te cu amîndouă vaccine, dacă vrei să fii la curent cu oferta dîn factură.
Și ia-ți, naiba, un pseudonim pentru ieșirile publice online, că-n scris, dacă n-ai dulceață vorbăreață chilimoață poftăreață dăgeaba te numești

PINGUINU CU MUSTAȚĂ

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *