Poveste …

Cu si despre organe …

Era o noapte ca smoala, neagră la suflet ca inima unei ciori. Ar fi fost şi ai neagră noaptea asta dacă nu-l mânca undeva pe primar, să vină dumnealui cu soluţii de iluminat cool… mea, extrem de bune pentru beizadelele şi cocalarii care fac drifturi în sensurile giratorii.
Noaptea asta nu se deosebeşte cu nimic altceva de alte nopţi, ca să revenim la subiectul nostru. Adiţă Kaki tocmai ce se îndrepta sprecasele lui, într-o maşină proprietate, cu geamurile dăşchise, că aerul proaspăt de noapte nu are E-uri, ca ăla condiţionat, al maşinii, cu ţigara între buze, ca jmecherii, şi cu telefonul la ureche, ascultând ultima slujbă de pe Radio LUMINA, cea referitoare la aproapele tău… De pe marginea drumului i se iveşte-n calea gipanului o mână.
Nu are cum s-o ocolească, și nu se mai gândește, pă moment, ce mama dracului caută acolo. Nu se prea dă el, cu una, cu două, din calea obstacolelor, dar, de data asta, se aude și un fluier. Familia Olteanu nu are cum să fie, că doarme la ora asta, ca tot severineanul care încă mai are un  loc de munca. Pătruns de vocea preotului care  tocmai ajunsese la faza aia cu „să nu minţi că damigeana te trădează, oricine-ai fi„ decide să oprească şi să-ntrebe sictiros:
-Ce-i, frate, cu tine la ora asta pe stradă? Nu ţi-e frică de gipane, că dă peste mata şi nu să ştie, pe urmă, identitatea autorului? Eşti trimis de Biciulescu să mă hărţuieşti? Şi, cu o mişcare atent gândită, comută aifonu dă pe radio pă staţia lui Puicu, Tatăl Lui
care este… unde este, că nu mai este ce-a fost! „Împărate, mi să opri gipanu-n basca unui organ,ce zici, să mă dau jos la el şi să-i arăt organu sau să-mi văd mai departe dă drum? O dronă, care trecea absolut imprevizibil prin spaţiul aerian al matolitului, nu a reuşit să înregistreze şi ce-a spus impricinatul și apelantul.
Atent la situaţiune, organul şi-a urmat calea, adevărul și viaa, că d-aia are caşchetă, să nu să bage-n samă cu toţi nevricoşii dă noapte care umblă ca bampirii să sugă ce-a mai rămas!
Numai că de data asta nu a mai fost vorba de supt, ci de suflat, ocazie care l-a isterizat şi mai mult pă matolit, convins fiind că e mâna unuia Stănix la mijloc. Adiţă Kaki a dat să bolborosească ca sifonu, arţăgos din fire şi ameţit de Înaltul Cerului unde se situează, deasupra tuturor, şi a organului, dar na fost chip să înduplece personajul care-a îndrăznit nu să-l trezească din beţie, ci din… PUTERE!
Povestea are un finish extraordinar, care l-ar face gelos şi pe Paharnicul Sovietic care umblă treaz (culmea culmilor!) pe la terasele din centru. Totul a rămas suspendat în aer, dar s-ar fi luat măsura suspendării, din cauză de EBRIETATE, a paginii de
facebook a matolului, pentru că, nu-i aşa, organu se dă la o parte tot cu un alt ORGAN!
PINGUINU CU MUSTAŢĂ
P.S. Adică pst!, mai tăceţi dracului din gură,
că treziţi LEGEA, şi asta n-are organ: un glăscior
din rândul organelor a ţinut morţiş să-i ia
apărarea beţivanului (care nu este la prima abatere
de acest gen, dar care se uită-n fiola altora), în
sensul că e amărît şi el, n-are bani nici de… numere
de-nmatriculare!
O să vă ţinem la curent cu delegarea celui
care n-a avut de lucru să stea noaptea-n calea lui
Adiţă Kaki, acest Arhanghel drăcos al şoselelor
proaspăt asfaltate dă primar. Şi funcţie dă
ireversibilitatea evenimentelor vă promitem că
venim şi cu imagini. De data asta drona noastră s-a
ameţit dă la alcoolemia Matolitului şi, dîn respect
pentru cititori, păstrăm discreţia. Deocamdată…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*