Coltu’ PinGuinULui

Pot să vă spun, cu mîna pă păsărica păcii, care la noi pă ș trase e cam neagră ș i ofticată rău, că dă ce a inaugurat domn PREFECT ceasul și n-a tăiat panglica la cuc, cică, că eu, unul, am trecut dă toate etapele astea cu boala vacii nebune, gripa aviară, boala oii nebune ș i altele care vor apărea în curînd, da nu mă vor găsi acasă, că aici e ș chepsisul, să nu stai acasă. Dă chestia asta m-a convins tanti Nuța Cucu, că ea e prima care pleacă ș i pă care nu a prins-o nici o molimă în ultimii 63 dă ani de cînd e vecina mea.

Coane, fii antena 4, că 1,2 și 3 sînt date, cică o să vină, cît de curînd, boala vecinului care stă capră, așa că ai grijă cum stai și pă unde stai, la ce ore și mai ales nu ieși în evidență cu audența, că cică dacă te prinde domn Ministru te și mulge de-ți ies oichii pă urechi, ca să vezi mai bine banii dă la ue cînd ți-i aduce poștașul acasă, în plic sigilat. Deși, dacă stau bine să mă gîndesc, la matale-n curte nu mai guițează nici un porc, nu mai cîntă nici un cocoș, găinile să ouă-n modul silențios și cîinele latră numai în gînd, cînd dormi mata, ca să nu-ți afecteze procesul creativo-literar care te bîntuie cum ne bîntuie pă noi americanii cu halouinul, de au ajuns și mascații să se plictisească. Să nu zîci pă urmă că nu te-am avertizat, că așa a sărit la beregățile mele și Bogdaprostu, după ce a fost el la masă la nește vecini și l-au trat ăia cu mici dă porc, oaie și alte E-uri de n-a mai văzut o săptămînă cu oichiul drept, ăla dă sticlă. Eu am învățat să mă feresc de vicisitudinele veții noastre dă amărășteni provincialiși dă fiecare dată cînd bate la poartă Locala, să-i arăt porcu dacă trăiește, oaia dacă rumegă și capra vecinului, i-am trimis la mata, că, dacă ești literat, nu au coraj să să lege, așa, tam-nesam dă o persoană fizică care să dă la Primare.

Unii dîn ei mi-au lăsat și cărțile matale, să le semneze cu autograf olograf Culcușica, că ea e mai cool, le-am luat și banii pă autografe dar i-am dat înapoi la taxe și impozite, că madama matale să semna tot Pinguinu cu mustață, ori ăștia n-au văzut mustață la o damă așa focoasă ca a mata nici în filmele dă pă camerele dă supraveghere. Uite, dă exemplu, ai văzut ce năzbîtii face ăla micu dă la Primărie, Caniel, de a ajuns să-l întrebe dă cartea și certificatu dă înmatriculare locala cînd intră-n sediu? Cică vrea să dea premii la copiii dă grădiniță, că ei sînt viitorul. Doamne, apără și păzește, păi prezentul nostru e ferfeniță, și cînd spun asta mă refer la molimile astea care ne dau tîrcoale și ne lasă fără porci, vaci, oi și vecini. Că capre n-avem voie să creștem la oraș, că-i muncipiu.
Stimabilo, lasă pălăvrăgeala și hai să vedem cum atenționăm populația că, după ciuma roșie, codurile portocalii și lehamitea galbenă, dă care o să scăpăm noi, că are Europa leacuri, nu ne lasă așa, deci, hai să spunem la oamenii care au mai rămas aici că viitorul nu să face cu premii, și nici prezentu cu viitor. Ori faci acuma ce trebuie să faci, ori lasă-te dă imagine. Că imaginile au și purici, eu am pățit-o, purici care au greață, da nu la … PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*