KONEȚ FILMA!…

Alăturat aveți un sondaj de opinie. Extrem de favorabil unei formațiuni politice, că d-aia sunt sondajele de opinie. Să fie davorabile un ei părți sau alteia. Funcție de bani, ca s-o spunem pe-a dreaptă. Plecând de la acest sondaj, PINGUINU CU MUSTAȚĂ, care nu a plecat în concediu, așa cum mulți ar fi crezut, nu de alta, dar păstrează banii căpătați până acum pentru zile mai bune, nepesediste, deci, Pinguinu cu Mustață ne-a trimis pe adresa redacției un text, cum ar arăta Mehedințiul vizavi de după acest sondaj.
Domnule redactor Șef, vă scriu dă pă mansarda mea, la ceas dă sară, că tanti Nuța Cucu doarme și Culcușica, normal, se culcușește și suspină dupe mine, în legătură cu sondajul care-a spart feisbucu și dîn pricina căruia nu am somn la această oră târzie dîn seară. Dîn ce știu eu, care le cam știu pă toate, că d-aia sînt cum sunt, adică mustața nu mă-nșală, ca pă alții, nu dau nume că iar mă fac dă procese, deci, situația e nasoală. Da rău dă tot. Cică Aladin ar fi fugit în munții Chiajnei dă frică, dupe ce, în prealabil, l-a demis pă Văcarul dă la Hinova, care-ar fi fugit cu un braț dă docomente la Valea Cernei, să le dea pă apa sâmbetei și să le găsească cine știe el. La Consiliul Județean o să să instaleze Președinte, cu P mare, Dana Trancotă, tot dă la Vînju Mare, că orașu ăsta a dat numai capete dă soi, nu ca ăștia dîn import, dîn alte județe. Vice or să fie Mitică Mărculescu, că i s-a urât să fie vocea sîngulară dîn ședințele cînd microfonul mergea cu-ntreruperi, că călca Aladin pă waifai. Al doilea vice o să fie Doamna, cu D mare, că știu numai eu și Onorata Instanță dă ce scriu așa, Stela Firu, ca să vadă pesedeul că nu numai ei au fomei în funcții publice și cheie pe de-asupra. În mare, problema Consiliului Județean o să fie rezolvată așa, că mi-a șoptit mie un păsăroi independent, care ascultă pă la toate partidele și plătește cotizația numai la unu!
Trecem la Primărie, unde-a-nceput să mă calce pă bombeuri și pă prețul apei dă la canalizare domn Primar Mariusică. Aici, în urma sondajului, cică o să candideze dă la formațiunea politică care conduce vârful, un alt Costel, Trușcă, dă la Șimian, că Mariusică nu mai e-n grațiile nicicui, că a-nceput el să asfalteze unde alții nici plombe n-au pus. Dă partea cealaltă, nea Nicu Drăghiea să-și ia adio dă la postul dă primar, că e ocupat. Daniel, vicele actual, are post rezervat, că e copil cuminte, unde-l pui, acolo stă și tot acolo-l găsești și peste 4 ani. Cornel, celălalt vice, se-ntoarce la Drumuri, ca să-i arate lui Bidilici că asfaltul nu să pune pă dos, că d-aia are și strat dă uzură.
Cînd am întrebat păsăroiul care vor fi viceprimarii dă la muncipiu a-nchis un oichi și cu celălalt mi-a făcut semn spre umeri, unde să țîn gradele, dă obicei, așa că am tăcut mîlc, eu avînd deja expertiză în astfel de domenii. Jihadul al mare nu o să mai aibă loc, la noi, în Mehedinți, că-n mai toate posturile dă conducere găsești oameni ai sondajului, ici-colo o să mai fie niște ajustări. De pildă, la Cujmir, s-ar putea să candideze domn Cristinel Sorinel, un angajat mărunt dă pă la SECOM, că tot îl trage pămîntul și firma prîn locurile ălea. Despre celălalt Adiță păsăroiul nu a ciripit nimic, semn că încă se mai lucrează la Codurile alea penale și la starea lor, corespunzătoare sau ne.
La Prefectură o să se-ntoarcă același Nelu Mîțu, la fel cum la Primăria Șimian o să revină nea Ion Ghinescu.Ca să avem multitudine dă opinii și dă situații, să nu mai știe dracu ce face tat-su…
Peste județ se va așterne bunăstarea și fericirea, dar la second hand, adică luată dă la pesedeu și șlefuită, că noi, ăștia, liberalii, nu avem timp să o luăm de la capăt cu tot. Probabil o să-l punem pă Liviu Mazilu șeful poliției, să-nceapă, o dată pentru totdeauna, vînătoarea cu etilotestu numai într-o parte, că la alegerile trecute nici pietoni n-am putut să fim, că dăduseră pesedeii drumul la cîinii din padok, ăia care vedeau galben în fața oichilor și săgeți albastre pă irisul lor. Severinul o să aibă căldură dîn inimă și dă la sediul nostru, livrată în timp util, bazinul de înot o să fie loc dă joacă pentru pesediștii care n-au fugit în munți, să-i avem supt supraveghere, carevasăzică, stadionu 1 Mai o să fie redenumit SĂGEATA ALBASTRĂ și dacă ne punem ambiție îi punem și roți și-l facem tren prezidențial pentru DOMN VIRGIL, vom rechema în județ toți parlamentarii, cu escepția lui Sibinescu, care o să se plictisească dă București pînă la urmă, și o să se mute la Galați, probabel, cu tot cu partid, să vadă și el cum dă Dunărea pă dinafară și cum te prinde cu pantalonii-n vine taman cînd nu te-aștepți!
Dîn presă nu o să mai rămînă mai nimic, că n-avem bani, ca Aladin, o să-i strîngem pă toți și o să-i ducem la Balota, la avioane, să degajeze fumul dă pă pistă.
În rândurile noastre, dă victorioși în județul ăsta roșu ca iepurașul dă Paști, nu o să mai primim pă nimeni din ăia care-au plecat, să vadă și ei cum e să suferi cînd ești cu mîna pă par și să nu știi în cine să dai. Dîn pricină dă contracte, enterese și alte alea-alea-alea, ca la serialul ăla, Seinfeld…
P.S. La ora la care scriem apare acest ziar, Consiliul Județean e-nchis, din ce ne transmite un jurnalist fără moguli, prezent în fața, nu în spate, ca familia aia non stop! Urmează primăria și gata VICTORIAAAA!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*