DUICU, plictisit de Opoziţia asta, o să-şi facă alta

Plictisit de apatia care-a cuprins opoziţia locală, mai cu seamă că în rândurile ei a intrat, de curând, şi PNL, Adrian Duicu s-a gândit să facă o conferinţă de presă şi să pună lucrurile pe făgaşul lor. De parc-ar fi deraiat vreodată de acolo. Ştim cu toţii ce înseamnă, la ora actuală, opoziţie în Mehedinţi la adresa lui Duicu şi este cu atât mai regretabil faptul că acţiunile ei se desfăşoară-n „munţii reţelelor de socializare“, acolo unde postacii şi comentatorii dărâmă şi alcătuiesc guverne, de mai e un pic şi apare lângă butonul „Like“ şi butonul „Votaţi“.
Poate că nu era nevoie ca Adrian Duicu să cheme iar presa în biroul de la Consiliul Judeţean şi să se lanseze în afirmaţii de genul „eu mă-nţeleg bine cu liberalii care mi-au fost aproape,la alegerile din 2012“, de parcă ceilalţi ar face parte din PROGRAMUL RABLA al partidelor politice. Şi care ceilalţi? UNPR nu mai e în alianţă cu PDL, a fost absorbit de PSD şi nu mai mişcă-n front, PNŢCD e pe cale să-şi revină, i se plimbă oglinda pe la nas, doar-doar o respira cât să prindă ceva procente la alegerile care or să vină, PP-DD nu prea este de opoziţie, din PNL se zice c-ar fi o aripă opozantă lui Duicu, dar încă n-are „culoar de zbor“, PRM s-a dus după Vadim, la cimitir, şi recită ode despre vremurile bune… Despre PDL nici nu mai are rost să vorbim, e ca şi cum Tăriceanu ar veni aici să se ia de gât cu Virgil Popescu pe singurul opozant cu valoare: Daniel Cârjan!
USL s-a desfiinţat la centru, dar asta nu înseamnă că trebuie să plângem, acuma, după ajutorul inexistent al liberalilor locali în USL-ul de aici. De când Mihai Stănişoară a devenit liberal de-a dreptul, fără democrat, în gânduri şi-n simţiri şi Liviu Mazilu a fost „mazilit“, se poate spune că, practic şi teoretic, din PNL Mehedinţi n-a mai rămas decât o caroserie uzată, la fel cum e şi sediul de pe strada Traian. Care contrastează vizibil cu casele de peste drum, la o adică. Adrian Duicu are nevoie de o opoziţie viabilă şi valabilă, care să-l şicaneze şi să scoată din el adevărata PLUS-VALOARE pe care-a simţit-o la PNL, într-o vreme. Altfel, acelaşi Adrian Duicu se plictiseşte şi riscă să intre într-un con de umbră, mai cu seamă că, pe facebook lipseşte cu desăvîrşire. Poate n-ar strica să-şi construiască, din aripile rătăcite ale tuturor partidelor locale, o opoziţie mai adevărată decât senzaţionalul de la Vatican şi poporul lui din partidul cu iniţialele DD. Glumeşte mult în ultima vreme Adrian Duicu, şi asta se vede din faptul că, atunci când l-am întrebat de cine se teme cu adevărat din opoziţia locală, a menţionat două nume: „de Săceanu şi de domnul Cilibia“.
Un răspuns şmecher, menit să spargă şi să-ndoaie hachiţele spiritului de aventură din looser-ii locali care chibiţează pe unde-apucă ultimele zile ale „regimului Duicu şi acoliţilor lui“.Când vrea, şi când are cu cine, Duicu e om politic. Când nu vrea şi se plictiseşte, e doar un preşedinte de Consiliu Judeţean care-a zdrobit o putere haotică.
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*