Locurile sfinte ale MEHEDINȚIULUI în lucrarea „Episcopia Severinului și Strehaiei – Monografia Eclesiastică”

În cadrul conferinței pastoral-misionară din acest sezon, organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, a fost lansat astăzi volumul “Episcopia Severinului și Strehaiei – Monografia Eclesiastică”, lucrare realizată de prof. univ. dr. Dinică Ciobotea și prof. univ. dr. Tudor Rățoi și redactată de consilierul eparhial, Tudor Rățoi.

Am participat la evenimentul de lansare alături de prefectul județului, Alin Isuf, din respect pentru demersul cultural realizat cu binecuvântarea Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, pentru păstrarea și promovarea zestrei cultural-religioase a Județului Mehedinți.

Consider că este o lucrare care vorbește despre trecutul județului Mehedinți, o lucrare importantă pentru prezent și pentru viitor.
Tocmai din acest motiv, am răspuns fără ezitare, propunerii care a venit către Consiliul Județean Mehedinți, pentru a sprijini editarea monografiei cu ocazia împlinirii celor 650 de ani de la înființarea, în 1370, a Mitropoliei Severinului.

Apreciez că nu este doar o lucrare științifică, ci poate fi un volum de interes pentru oricine alege să îl răsfoiască și este considerat un pașaport cultural-religios pentru cei care aleg să viziteze județul și să cunoască istoria din această perspectivă.

Îi felicit pe autori și pe toți cei care au contribuit la concretizarea acestui proiect și le doresc mult succes în activitate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*