Primare, nu-i lăsa singuri !…

Două valori are Mehedințiul la ora actuală, ce n-a avut niciodată. Miniștri amândoi, BRO! Că au cam dat ei cu oiștea-n gard, asta nu se pune. Unul, e de la o vreme, mai harnic și zburător ca un porumbel voiajor de atâtea călătorii întru folosul patriei, altul miroase pământul ucrainean de la sculare la culcare, ca nu carecumva să miroase-a fertilizatori artificiali creați de o inteligență mai mare a mnealui…
Nu punem la îndoială munca desfășurată de cei doi, fac și ei ce pot pentru țară, că Mehedințiul se descurcă singur pe la colțurile piețelor, amortizând foamea cu inevitabilele strigări strămoșești, moștenite de la gurile altora: „Țigări, Cafea, Schela, Autogară…”

Dat fiind faptul că iar am sărbătorit aceleași Zile ale Severinului pe aceeași STRADA FOAMEI, că am aruncat în aer liniștea cimitirului cu artificii mai frumoase ca anul trecut, propunem PRIMARULUI să ia în calcul oferta asta: să-i declare pe cei doi alăturați, pozați în ipostaza neoficială, adică unu cu mâna pe lângă, altul cu ea pe… ce se nimerește, CETĂȚENI DE ONOARE AI MUNICIPIULUI DROBETA TURNU SEVERIN, că alții ca ei nu mai pupă Severinul și Mehedințiul nici dacă s-ar întoarce Victoraș Ponta la Guvern.

Știu că se cer să întrunească anumite condiții pentru a primi o diplomă, un loc de veci moka, fanfară la cap și alte călătorii gratuite cu mijloacele de transport local, dar mă gândesc că se descurcă ei până la viitoarea ședință de Consiliu Local și ne fac bucuria de a-i primi, vorba aia, cu „…privirile umezite de lacrimile durerii care ne-a determinat să cântărim atent, exact, echilibrat, liniștit și sigur un drum al colaborării și vom fi tot timpul alături în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. Nu-i ușor, unii fug la greu, alții rămân…”

Domn PRIMAR, nu-i lăsați singuri în bătaia puștilor și facturilor neachitate, două suflete pereche are Mehedințiul și e păcat să nu le arătăm calea, că adevărul și viața este undeva departe de noi. La Timișoara, Craiova, Cluj sau alte orașe unde pleacă copiii, cu tot cu privirile umezite de lacrimile izvorâte din nesimțirea unora și altora.

Nu este nu știu ce mare deranj să facem DOI CETĂȚENI DE ONOARE dintr-un foc și, dacă v-au mai rămas artificii de la Zilele Severinului, să le folosiți cu succes întru slăvirea susnumiților, dar nu pe STRADA FOAMEI, că se supără locatarii care-și plătesc, conștiincios, locurile de veci, întru dezvoltarea urbei…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*