Cine plătește „TUNURILE” ex-directorului MIREA?

 

(urmare din nr. trecut)

În perioada martie-octombrie 2018, directorul instituției a încheiat contracte de colaborare cu diferite persoane fizice, angajând astfel instituția la cheltuieli în sumă de 113.708 lei, majoritatea sumelor fiind achitate prin casieria instituției pe documente numite Stat plată colaboratori, sume din care s-a reținut impozitul pe venit în procent de 10%, cu toate că în statul de personal aprobat prin HCL 34/2018 exista un număr de 20 de posturi. S-a constat faptul că există colaboratori cu care s-a încheiat în fiecare lună contrcate de colaborare.
Exemplu: BOBIA ISABEL MARINELA, BORCOMAN MIRCEA, COJOCARU MAC SEPTIMIU, CORCODEL VIOREL MIHAI.
De asemenea, cuantumul acestor contracte de colaborare diferă de la un contract la altul și este la latitudinea directorului insituției, fără niciun fel de calculație și aprobare în consiliul administrativ.
Contractul de colaborare cu D-na Bobia Isabel Marinela este în sumă brută de 2167 lei și sumă netă de 1950 lei având ca obiect de activitate tehnoredactare reviste și cărți.
Contractul de colaborare cu D-nul Cojocaru Mac Septimiu este în sumă brută de 1111 lei și sumă netă de 1000 lei având ca obiect de activitate îndrumare turistică Cetatea medievală, castelul artelor și pavilionul pădurea crihala etc.
Față de cele prezentate exprimăm opinia că sumele achitate colaboratorilor reprezintă cheltuială neecomicoasă, iar această cheltuială efectuată nu se justifică în totalitate, cu atât mai mult cu cât direcția are angajați un număr de 15 salariați. (…)
S-a constatat faptul că au fost efectuate plăți în numerar din caserie numai pe baza unor bonuri de combustibil, fără a exista documente din care să rezulte numele și prenumele persoanelor invitate cu ocazia diverselor evenimente organizate, distanța în km și calculul sumelor pentru fiecare persoană în parte, pentru a se face dovada sumelor acordate. Astfel, în lunile martie și aprilie 2018 au fost efectuate plăți în numerar de 4000 lei în martie, 153 lei și 4000 lei în luna aprilie 2018, numai pe baza unor bonuri de carburanți și bilete CFR, fără a se cunoaște numele și prenumele persoanelor invitate, sumele de bani acordate, localitatea unde au domiciliul, documente de identitate, distanța în km.
(VA URMA)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*