Nu lăsați aparatele de gătit nesupravegheate!

În acest weekend, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 43 de solicitări în situații de urgență, majoritatea pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Pompierii mehedințeni au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical victimelor a două accidente rutiere, stingerea a nouă incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și la 31 de urgențe medicale. Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 17 acțiuni.

În perioada 07 – 09 mai a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, patru dintre acestea manifestate la gospodării, alte patru la vegetație uscată și deșeuri, iar unul izbucnit la un autoturism. În noaptea de sâmbătă spre duminică, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în satul Călineștii de Jos din comuna Bîlvănești. Timp de peste patru ore, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor care au cuprins acoperișul casei, pe o suprafață de circa 100 mp, și o anexă gospodărească. Aceștia au reușit să salveze bunurile din interiorul locuinței, împiedicând extinderea flăcărilor la casa din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.Alte două incendii izbucnite la locuințe, au avut drept cauză probabilă lăsarea aparatelor de gătit nesupravegheate. Din fericire, nu au existat victime. Intervenția promptă a pompierilor a redus semnificativ producerea unor pagube materiale.

Facem apel la cetățeni să aprindă aragazul pe sistemul “gaz pe flacără”, adică să aprindă întâi chibritul, apoi să deschidă butonul aragazului. și să nu lase pe foc mâncarea nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsească bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, aceștia trebuie să se asigure că au îndepărtat mâncarea de pe foc. Pentru prevenirea unor incendii, prosoapele şi cârpele de bucătărie trebuie ținute departe de aragaz sau plită, care trebuie închise după ce persoanele au terminat de gătit.

 

Pompierii militari au intervenit și la două accidente rutiere.

Primul accident s-a produs sâmbătă, 08 mai a.c., în municipiul Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzilor Traian și Kiseleff. În urma accidentului, trei persoane, conștiente, au fost evaluate de paramedicii SMURD. După acordarea îngrijirilor medicale, două dintre acestea au fost transportate la spital. La locul evenimentului, pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor, prin deconectarea bornelor celor două autoturisme.Cel de-al doilea accident a avut loc în cursul zilei de duminică, pe raza localității Hotărani. În urma accidentului, două persoane, conștiente, au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.În acest weekend, pompierii mehedințeni au efectuat 17 acțiuni, 11 dintre acestea pentru verificarea a 16 societăți comerciale, cinci pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și a autospecialei de transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M), iar o misiune a constat în preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*