Ionuț Sibinescu, președinte ALDE Drobeta Turnu-Severin: Învățământul dual, o șansă pentru o resursă umană aptă să răspundă schimbărilor permanente de pe piața forței de muncă

Senatorul ALDE, Ionuț Sibinescu, este de părere că România are nevoie de o resursă umană aptă să răspundă schimbărilor permanente de pe piața forței de muncă, iar în acest context o soluție este reprezentată de dezvoltarea învățământului dual. Învățământul dual este o temă pe care ALDE a promovat-o încă din campania electorală din 2016. Anul acesta, la propunerea ALDE, Guvernul României a înființat Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual. „Suntem în situația în care școala nu produce, din păcate, forță de muncă de care angajatorii au nevoie în multe cazuri. Este necesară o reformă a educației în perspectiva creșterii productivității factorilor economici și, concomitent, în privința dezvoltării economice a României. De-a lungul anilor am văzut un cor de discuții și de sloganuri care făceau referire la proiectele pentru tineri, însă toate au rămas la stadiul de simple promisiuni. Generația viitoare înseamnă, în primul rând, a le da ocazia tinerilor să se realizeze profesional în România”, a spus liderul ALDE Drobeta Turnu – Severin.
Potrivit lui Ionuț Sibinescu, ideea pe care trebuie să o avem în vedere este aceea de a crea o structură integratoare care, pornind de la educație, mergând la economie și la piața muncii, să le ofere aceste oportunități tinerilor. „Un obiectiv al meu și al colegilor din ALDE este acela de a continua să promovăm învățământul dual, care să poată reprezenta o corelare a învățământului cu cererea pentru forță de muncă. România are nevoie de o resursă umană aptă să răspundă schimbărilor permanente de pe piața forței de muncă. Conceptul de învățământ dual trebuie să înceapă să funcționeze și la noi în țară din ce în ce mai bine. Este vorba de învățământul care asigură pregătirea teoretică simultan cu pregătirea practică. El se face într-un parteneriat între școală și operatorii economici, în așa fel încât după realizarea practicii, cei care termină învățământul dual sunt angajați la firmele unde și-au făcut deja și practica în producție. Acest tip de învățământ deja în câteva județe din țară, el trebuie existins, deoarece, știind că au forță de muncă specializată într-un anumit județ, investitorii vor fi mai interesați de acel județ”, a mai spus Ionuț Sibinescu.
Liderul ALDE a adăugat că „ALDE a susținut și a promovat în cadrul Guvernului înființarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual, care ne dorim să fie un liant între agenții economici, administrația publică locală și sistemul de învățământ, în vederea formării absolvenților de clasa a VIII-a, cu vârstă de până la 23 de ani. Autoritatea va sprijini adaptarea curriculei școlare, care să fie pro-activă, să identifice ce se caută pe piață și să existe o bază de date cu toate meseriile care urmează să fie implementate, iar cele existente să fie adaptate, inclusiv înființarea de școli cu personalitate juridică”.
Președintele ALDE Drobeta Turnu – Severin a concluzionat că „investițiile importante pe care vor trebui românii să le înțeleagă că trebuie făcute vor fi cele în învățământ, învățământ de înaltă calitate, învățământ profesional, învățământul dual, în care jumătate din timp este alocat pentru educație teoretică și cealaltă jumătate pentru practică”.

2 comentarii

 1. Sunt adevarate afirmatiile istoricului Marius Oprea.

  Iordache Iulia (fosta Bugaru) – este fiica lui Bugaru Constantin.

  Bugaru Constantin traseist politic, fost director Electrica Mehedinti, actual beneficiar de pensie „nesimtita” de la Hidroelectrica Mh.

  DA, Bugaru C-tin. si-a angajat copiii la Electrica Muntenia Sud si Electrica Oltenia, cumparandu-le apartamente (Buc- Crangasi, Tm- Bucovina) si masini,

  DA, Bugaru C-tin. a musamalizat accidentul auto al Iuliei Iordache din 2002,

  DA, Bugaru C-tin. a profitat de functiile ocupate la institutiile statului , atribuind direct contracte oneroase firmelor din domeniul energiei (Luxten AEM, Izometal Confort, etc),

  DA, Bugaru C-tin. a achizitionat imobile ,terenuri, paduri, trecandu-le pe numele copiilor si acolitilor.

  DA, Bugaru C -tin, a detinut sau detine pe numele copiilor,sotiei sau apropiatilor, cabinet notarial, agentie de cadastru, magazine de haine, etc.

  Verificati la CNSAS, cereti informatii la institutiile statului ( IGP Mh, OCPI Mh, Primaria Dr-Tr-Severin, Primaria Dubova, primaria Burila Mare, Ocolul silvic Cosustea,etc).

  http://apmmh.anpm.ro/anunturi-anunt-public-privind-parcurgerea-etapei-de-incadrare-a-avizului-de-mediu-titular-bugaru-constantin

  http://www.cvlpress.ro/27.08.2012/ajvps-dolj-sicanata-de-braconierii-deghizati/

  https://www.b1.ro/stiri/economic/noi-detalii-in-dosarul-electrica-stenogramele-arata-cum-directorii-companiei-erau-obligati-sa-cumpere-marfa-supraevaluata-16281.html

  Cand un singur ” DA ” va fi NU- puteti arunca cu piatra….pana atunci verificati atent viitorul copiilor vostri!!!

 2. Cum vă lăsaţi aşa manipulati?
  Cât de naivi puteti fi?

  Iulia Iordache fiica lui Bugaru Constantin.

  Oameni tineri, cu joburi cinstite sau afaceri liberale greu construite, ce viitor alegeti copiilor vostrii?

  Ganditi-va cate eforturi si cat de greu v-a fost voua sa intrati la primul servici, sa va luati prima casa sau sa daţi copiii la scoli bune…
  Copiii acestor securisti comunisti , copii care au primit totul de la „babacu”…scoli bune in strainatate, angajari pe pile, case si afaceri, vor sa-si protejeze atat trecutul (parintii) cat si viitorul (copiii) manipuland „prostimea”.
  Acordati-le o sansa copiilor vostrii, ca in viitor, atunci cand vor concura profesional sau uman, cu copiii acestor „oameni noi” sa nu fie defavorizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*