„PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ” – un nefericit slogan folosit de ministrul severinean Virgil Daniel Popescu ori de câte ori are chef de… „GĂLĂGIE MEDIA”!

AROGANȚA, MÂNDRIA, IMPERTINENȚA, TRUFIA, ÎNGÂMFAREA ori ORGOLIUL sunt doar câteva caracteristiti pe care politicianul țărănist, pus șef la liberalii mehedințeni de Marcel Vela, le-a dobândit în timp, printr-o educație adecvată liderilor politici post-decembriști, ajunși pe cai mari, călcând peste cadavre, făcând compromisuri dintre cele mai josnice posibile și care astăzi, cu un tupeu inimaginabil ne dă tot felul de lecții în ceea ce privește bunăstarea severinenilor și mehedințenilor, bunăstare pe care doar doamnia sa o „implementează” de când a fost uns ministru, cu ajutorul „statului paralel” cu care s-a și… „căsătorit”! Hai să fim serioși, Virgil Daniel Popescu, în afară de „gălăgie” permanentă, n-a făcut absolut nimic pentru severineni ori mehedințeni. Toate realizările domniei sale au fost doar de ordin politic, reușind să facă din PNL-ul mehedințean o căruță mixtă a PSD-ului și la nivel municipal și în mare parte, chiar și în județ. Pactul mârșav dintre PNL și PSD durează de prea multă vreme și a generat de-a lungul timpului, modelul consilierului municipal și județean care poate fi denumit „slugă politică permanentă”. Aceștia sunt cei care se „transferă” de la unii la ceilalți și invers, în funcție de interesele de grup, menite să rezolve prin vot și nu numai anumite interese personale. Nu mai dezvolt, deși ”VIP”-ul mehedințean are un istoric care dacă ar fi pus pe hârtie capitol cu capitol, s-ar putea alcătui o lucrare de licență pentru „Școala Națională de Studii Politice și Administrative”, ce ar fi notată corespunzător, având plagiate doar frânturi din modelul politic implementat și lăsat moștenire de… „VIP-ul senior”!
Într-o intervenție telefonică regizată și prost orchestrată la postul de televiziune local RTS Drobeta Turnu Severin, la emisiunea „Fața în față” cu Voica Briceag, din data de 2 martie 2021, actualul ministru mehedințean Virgil Daniel Popescu, căruia i s-a „format” un minister ca să nu cumva să rămână fără obiectul muncii, a întrat în direct și a început să-l apostrofeze pe primarul municipiului, care era invitatul emisiunii (din reacția domnului Marius Screciu s-a putut observa că acesta nu fusese informat asupra acestei intervenții), dând dovadă și punând în aplicare toate sinonimele cu care am început acest material: AROGANȚĂ, MÂNDRIE, IMPERTINENȚĂ, TRUFIE, ÎNGÂNFARE, ORGOLIU, toate concentrate într-o „gălăgie electorală”, parcă permanentă. Cu o răutate în voce caracteristică „prostului suprem” ajuns ministru peste o „energie”…pierdută, vândută, înstrăinată și distrusă. Totuși din acest „dezastru energetic” în care au fost subjugați toți românii de bună-credință, se înfruptă toate afecerile personale ale mult prea bogatului Virgil Daniel Popescu. Interesele ascunse ale acestui personaj, privind „PROMISIUNILE ÎNDEPLINITE” de care abuzează VIP-ul nostru în intervențiile media online, se văd din orice unghi vrei să le privești… Mai grav este că nimeni, dar absolut nimeni, nu discută despre aceste interese ascunse prin „gazele” care-i circulă prin toate „venele” afacerilor domniei sale… Are idee domnul ministru de concesiunile rezervelor de gaze din județul Mehedinți? Dacă va fi nevesar îi vom reaminti noi „unde, cum și cine”! Severinenii și mehedințeni nu mai pot fi păcăliți la infinit prin „PROMISIUNI” îndeplinite doar în folosul unor grupuri (cu timpul se va dovedi dacă sunt infracționale sau nu) ori personale (iar asta e deja dovedit privind domeniile de activitate și performanțele scrise în CV-ul personal al VIP-ului).
De remarcat totuși, eleganța exemplară cu care primarul Marius Screciu, a ocolit situația conflictuală în care a vrut să-l atragă țărănistul-liberal Virgil Daniel Popescu, a cărui prestație în funcția de ministru al energiei este una dezastruoasă, cel puțin raportându-ne la această perioadă tulbure din punct de vedere al modului cum a înțeles acesta să rezolve gravele probleme cu gare se confruntă ministerul domniei sale, ca de altfel întreaga Românie. Deci, dacă e cineva de felicitat în urma prestației de la emisiunea amintită, acesta este doar primarul Marius Screciu. Voica Vriceag n-are nici o vină, însă din punctul meu de de vedere ea a greșit neinformându-l pe domnul Marius Screciu în ceea ce privește desfășurătorul emisiunii. Dacă greșesc îmi fac mea culpa încă de acum. Despre scurta intervenție a ministrului Virgil Daniel Popescu aș putea-o caracteriza într-un singur cuvânt ca fiind… JENANTĂ!
În încheiere i-aș reaminti „gălăgiosului” ministru un singur aspect în ceea ce privește rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020 din circumscripția electorală 21 – Mehedinți și anume: pentru Camera Deputaților, dintr-un total de alegători care s-au prezentat la urne de 97742, 24650 au fost VOTANȚI PE LISTE SUPLIMENTARE! Cu PNL au votat 33806 oameni. Interesant ar fi câți dintre cei din listele speciale au votat cu PNL? Sursele mele mi-au transmis că ar fi vorba de o pondere de peste 70% ! Acum ați înțeles de ce în unele secții din Șimian, spre exemplu, prezența la vot a fost de peste 200%!?! Și dacă mai facem și legătura politică a traseistului primar, foarte iubit de altfel de cei din Șimian, putem să ne dăm seama cât de „speciale” au fost voturile primite chipurile „pe persoană fizică”, de țărănistul Virgil Daniel Popescu, cu care se laudă ori de câte ori are prilejul! Deci, să o lase mai moale cu lauda în ceea ce privește locul obținut de PNL Mehedinți la nivel național după scrutinul pandemic din 6 decembrie 2020.
Cum spuneam, mult prea multă „GĂLĂGIE”, pentru un ministru cu un minister ”reinventat”, a cărui energie e din ce în ce mai scumpă și nici nu ne mai… aparține!
Cu considerație,
Al dumneavoastră,
MUNTEANU ION

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*