0

Ana are mere. Gigi are slugă

Share ITShare on Facebook
Facebook

O fi expirată politica promovată de actualii potentați care practică și această meserie în plan local? Răspunsul nu este greu de ghicit, vorba unui mucalit: „Bă, nu suntem un judeţ sărac, avem politicieni prea bogaţi pentru judeţul ăsta!“ Am tot sperat că, din tânără generaţie se va ridica, o dată şi odată, o voce, un glas, cineva care să schimbe, întrucâtva, gândirea şi modul de acţiune al politicienilor locali de azi. Acum ceva vreeme, un nemernic de ăsta tânăr, desigur, mai că plângea că îi distrusesră copilăria şi adolescenţa ai lui, cu sfaturile politice şi cauza asta care nu ţine cont de rebeli. Derbedeul ăsta politic a crescut, între timp, a devenit la fel de obraznic şi nesimţit ca mulţi alţii care-şi văd puse pe cap pirostriile intereselor de grup, iar din învăţămintele prerorate la o discuţie amicală, în jurul unei ceşti de cafea, nu a mai rămas nimic. De parcă moralitatea smiorcăită de ipochimen în defavoarea familiei folosea la ceva. Suflul nou în politică adus de astfel de caractere seamănă cu un pârţ fâsâit, al cărui miros te-ndeamnă să te-nscrii într-un partid politic şi să-ncepi lupta cu clasa muncitoare. O clasă care abia aşteaptă salariile compensatorii oferite de politicienii care nu mai pot de grija poporului sărac, de grija judeţului pe care l-au secătuit, de grija vremurilor care vor veni. Pentru ei, nu pentru noi, votanţii.
Ana are mere. Gigi are slugă. Poate că Gigi încă nu conştientizează, luat de val, că sluga tinde să se ridice şi să-şi depăşească standardul actual. Poate că sluga, dincolo de politică, de familie, de motivaţie, de morală, speră într-o igienizare – sau dezinsecţie, că-i la modă asta prin judeţ! – a clasei politice care i-a marcat a copilăria şi adolescenţa.
Şi Duicu a fost tânăr şi a avut visuri. Poate că a avut şi mere, ca Ana, dar şi slugi, ca Gigi. Şi la ce i-au folosit, sau la ce îi folosesc acuma?

St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *