RAMONA CUPĂ , PREȘEDINTE PMP MEHEDINȚI: ”Curricula școlară trebuie simplificată. Copiii petrec mai multe ore la școală decât părinții la muncă”

PMP  va susține în viitorul Parlament  modernizarea curiculei școlare astfel încât  accentul să fie mutat de pe cantitate pe calitate în pregătirea copiilor.

”Nu este normal ca elevii să petreacă mai multe ore la școală decât petrec părinții la muncă. Este un stres inutil care nu ajută la dezvoltarea personalității copiilor. E timpul să preluăm modele de bune practici de  la cei care au reușit  inovând. Finlanda ar putea fi un astfel de model”- apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Mehedinți și candidat la Camera Deputatilor.

PMP vrea o reformă a învățământului  prin care curricula școlară să fie adaptată la noile realități economice și culturale și la tendințele de pe piața muncii. De asemenea PMP își propune introducerea unor cursuri privind „Educația antreprenorială” și „Educația financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală.

Cred că ar ajuta la dezvoltarea personală si profesională aceste noi discipline, așa cum ar ajuta și ”Educația pentru sănătate” sau „Educaţia în domeniul media ”. Aceasta din urmă  ar dezvolta gândirea critică a elevilor și le-ar creste reziliența în fața dezinformării şi a manipulării” – a mai afirmat Ramona Cupă.

Parlamentarii PMP, inclusiv cei care vor fi aleși în județul Mehedinți vor insista în viitorul guvern pentru introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere adevărată în alegerea profesiei.

 

BIROUL DE PRESĂ PMP MEHEDINȚI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*