Pe cine mai sperie GHERGHE și DUICU ?

 

Când le pleacă mâța sau mintea de acasă și nu mai știu cu ce să îmbrobodească feisbucul, ca să arate ce importanți sunt, fel și fel de indivizi anoști, insipizi și al dracu de colorați și-n cerul gurii sau în pasta pixului, dezgroapă câte o mumie locală care, să fim sinceri ori n-are habar cu ce mănâncă politica locală, ori are, dar face pe habarnistul! – pe care dau frumos cu lavabila cuvântului, îi mai dau două-trei limbi în toate părțile moi, ca să fie fermi în exprimare și să scape de gustul greoi al cărnii de porc, că urzicile nu prea mai sunt la modă. Ca mai în toate campaniile electorale care stau să-nceapă încep să apară diverse știri năucitoare, cum că a-nviat mortu, șoc, groază, extraordinar, ce mai!, despre unul și altul, iar feisbucul a devenit, cel puțin pe plan local, o agenție de presă la care cântă doi-trei țucălari de partid și de stat degeaba, în așteptarea pomenii. Apele se agită, încep să sune telefoanele, impricinații nu sunt de găsit, adică catindații, ca să infirme sau să confirme prostia unuia sau altuia. Plătit sau nu, că asta e situația! Unele partide au prins șpilul, că este totul la bâză, cum s-ar zice, altele se dau de ceasul morții că, vezi, Doamne, vine catindatu și ne ia șpagatul și electoratul.


Două nume sunt vehiculate în ultima vreme pe plan local, fostul primar CONSTANTIN GHERGHE și fostul președinte al Consiliului Județean, IOAN ADRIAN DUICU.

Primul nu a oferit severinenilor nici până în ziua de azi motivarea gestului de a DEMISIONA de la conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin cu două săptămâni înainte de expirarea mandatului și joacă, de departe rolul de BAUBAU local pentru toți cei care se încumetă să candideze la Primărie. Nu putem spune că nu a avut părți bune cât a fost primar, am exagera, și aici amintim că era un excelent strateg, organizator, tatăl unei discipline în administrația locală de care se vorbește și astăzi, iar la capitolul „nu faceți ca el” amintim că era prea suspicios în unele rânduri și prea credul față de anumite persoane care abia așteptau să-i pună lațul de gât. Dacă ar fi să candideze din partea oricărui partid politic, ar avea șanse extrem de mici, și asta datorită conjuncturilor care vin dinspre București. Cât a fost primar a mizat, uneori exagerat, pe ajutorul oferit în contrapartidă, ajutor care l-a slăbit pe parcurs și l-a determinat să clacheze. Constantin Gherghe nu este făcut pentru PSD, PSD sau ProRomânia, are nevoie de o altă forță politică croită pe gustul dumnealui care nu este decât unul singur: întâi muncim și după aia petrecem. Și aici există o explicație foarte simplistă pentru orice gurist de ocazie de pe facebook: cu munca de partid nu prea se mai omoară nimeni, în schimb, petrecerile, abia dacă mai stă drept feisbucul de la atâtea scălâmbăieli.
Marius Screciu a învățat multe de la Constantin Gherghe, spre deosebire de alții care au stat în umbra Platanului și nici măcar omizile nu au căzut pe ei. Dar, cu toate acestea, Marius Screciu mai are un hop: adică încă un mandat de primar ca să ajungă la o maturitate necesară unei avansări cât mai departe de Severin. Se poate, așa că nu Constantin Gherghe este baubaul actualului primar, ci altcineva, despre care vom reveni mai pe larg în numerele viitoare, funcție de sursele noastre din partidele politice. Deocamdată, nici un partid politic nu a apelat la Constantoin Gherghe pentru o posibilă candidatură în 2020, iar de basmele astea s-a cam săturat și DON COSTEL.

IOAN ADRIAN DUICU.


Personaj controversat, mai cu seamă că pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție București este un proces pe rol cu termen în aprilie, de aceea ne abținem să comentăm. Că a ieșit unul și a răsuflat, ca zeama de varză primăvara, că a ajuns Duicu președinte de partid, mai exact la ProRomânia, partidul lui Ponta, filiala Mehedinți, este o știre numai bună pentru ziua de 1 aprilie, chit că pe 2 aprilie acum ceva vreme a fost ridicat. Și la Duicu conjunctura a fost nefavorabilă, și nu vorbim de conjunctura de partid, ci vorbim de influneța nefastă manifestată asupra lui de diverși, care l-au încolțit și l-au silit să plece singur în „pribegie” la Rahova, deși, mai corect ar fi fost ca jumătate din ei să stea lângă Duicu, în celulă. Nu știu în ce măsură s-ar mai înhăma primarii, din orice formațiune politică ar fi, la remorca lui Duicu într-un alt partid. Credibilitatea este extrem de scăzută, electoratul vrea altceva, măsuri viabile pentru județul care a ținut, din 2012 încoace pagina întâi națională. Și datorită personajelor sus amintite. În multe situații mai mult negative decât pozitive la adresa unui județ care nu a avut LIDERI, ci păpușari. S-au dus vremurile de răzbunare prostească gen: ăla de ce are și eu nu?!, sau ai făcut parte din gașca ăluia, te termin! Electoratul a evoluta, dacă nu-i convine te-njură pe feisbuc când vrea mușchii și conturile false ale lui. Și n-ai ce să-i facă, chiar dacă ai PUTEREA. O putere pe care, atunci când ai avut-o, nu ai știut de care cap s-o apuci. De teamă să nu faci bătături, probabil!
Nici Constantin Gherghe și nici Ioan Adrian Duicu nu mai pot fi speritori pentru oamenii politici ai vremurilor actuale. Pentru că nu se mai face politică pentru jdueț, se face pentru interese de grup, pentru varii persoane care au, la rându-le, interese, mai mult sau mai puțin financiare. Și nu prea mai există legătură cu Bucureștiul, nu avem o pârghie care să scoată județul din pasivitatea unui alergător de cursă lungă dar care nu are nici măcar număr pe tricou și nici șort de competiție. E greu să răzbești și mai cu seamă să vii să CERI votul unor olteni parcă prea permisivi cu apucăturile unuia și altuia, în județul unde nu mai există nimic.
Oricât ar agita unii apele, ciorba nu face spumă decât când știi cât s-o lași să fiarbă. dacă dă-n clocot, ori te arzi, ori sari în aer cu tot cu araGAZ. Gaz pe care unii îl ard nu de pomană, că tarifele au scăzut al dracu de mult și în presa locală, ci îl ard în amintirea unor vremuri în care „vitejia” lor față de unii plânși acum pe toate grupurile se măsura în prea-aplecatul SĂ TRĂIȚIIIIIIIIIIIIIIIII!
Din toată paranghelia asta cu Gherghe și Duicu un lucru se vede clar: partidele politice nu au creat LIDERI în rândul al doilea, iar electoratul chiar că nu are de unde alege. Somnoroasele păsărele care ciripesc pe te miri unde despre trecut or să devină, la fiecare campanie, aceeași trompetă obosită și enervantă ca sloganul AU FURAT, DAR AU ȘI FĂCUT!

St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*