0

CÂT MAI RĂBDAȚI ?

Share ITShare on Facebook
Facebook

Se impune o scurtă prezentare: la începutul acestui an, în cadrul Consiliului Local și sub tutela Primăriei Municipiului, a luat ființă o nouă Direcție: Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural.
Direcție cu statut propriu, cu regulament propriu și cu un generos buget propriu. Așa cum era firesc, a fost numit și un director interimar: controversatul poet și filosof Viorel Mirea.
În patrimoniul acestei noi direcții au intrat: Cetatea Medievală a Severinului, Castelul de Apă și Pavilionul turistic din Pădurea Crihala.
Principalul obiect de activitate al acesteia a fost, și este, TURISMUL CULTURAL!
După aproape un an de zile se impun câteva scurte întrebări la care ar fi normal să răspundă autoritățile locale:

1. Cum s-a ajuns în situația, ca soția domnului director Viorel Mirea, doamna Mihaela Dobre Mirea să fie angajată, prin concurs, ca Șef Birou, știută fiind legislația în vigoare, această situație generând un
grav conflict de interese, trecut cu vederea de toată lumea?
2. În grija cui este această direcție și cine răspunde din partea Primăriei de toate cheltuielile inutile făcute de directorul Viorel Mirea din bani publici? (dacă va fi necesar vomexemplifica – avem copii la facturi de la Dedeman și nu numai, cu tot felul de obiecte cumpărate, obiecte care n-au nici o legătură cu… TURISMUL sau CULTURA?!?)
3. Cum a fost posibil ca o editură ce aparține unei fundații deținută în trecut de poet să treacă în administrarea Direcției al cărui director este?
Câte cărți de poezie și câte reviste s-au editat din bani publici, creând și folosind contracte de editură, mai mult decât dubioase?
Este normal ca această editură să plătească din banii Direcției editarea unei cărți de poezie a unei
angajate a Direcției? Și s-o pună în vânzare între suveniruri!?!
4. Care a fost principalul motiv pentru care unul din inspectorii de specialitate a fost transferat la Palatul Culturii?
5. Care a fost motivul pentru care peste un miliard de lei vechi a fost transferat din
bugetul Direcției (prin hotărâre de Consiliu Local) în bugetul Palatului Culturii în vederea organizării ”Zilelor Cetății Medievale a Severinului”?
6. Câți bani a cheltuit Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural pe tot felul de simpozioane, concerte și manifestări culturale și care a fost efectul lor în atragerea turiștilor?
7. S-au cheltuit aprox. 100 de milioane de lei vechi pe două steaguri ce au fost atârnate pe Castelul de apă în bătaie de joc, s-a dat un ordin să nu se mai monteze pe Castel și surpriză, au apărut pe zidurile Cetății Medievale! Care-i scopul? Să fie oare modul de a scăpa fără să plătești pentru greșelile făcute?
8. S-a făcut vreun control la această Direcție, față de modul în care se întocmesc actele? Contabile, contracte, decizii, registre de încasări de plăți etc.? Cum este folosit și cine se ocupă de sistemul de achiziții?
9. Ș tie cineva că în interiorul Castelului de Apă există o angajată care vinde suveniruri de ani de zile (o bună perioadă făcând asta și în Cetatea Medievală) pe care le și confecționază, dar care n-au nici
o legătură cu Direcția? Sigur că știe, știe directorul, că altfel nu s-ar întâmpla astfel de lucruri!
Însă cel mai important este faptul că se laudă în stânga și-n dreapta că i-a dat voie domnul viceprimar Daniel Cârjan!?!
10. Să ne spună și nouă cineva câți bani publici a cheltuit această Direcție în acest
an pe CONTRACTE DE COLABORARE? Gurile rele vorbesc că bugetul alocat acestor tipuri de contracte a depășit cu mult bugetul angajaților permanenți!?!
11. Când se numește un astfel de director interimar, îl vede vreo comisie, ceva…?
12. Cum se poate ca într-o guvernare PSD-ALDE, cu primar PSD, o astfel de Direcție din Primărie să fie condusă de un liberal cu acte?!? (a făcut parte din staff-ul de campanie al PNL,
nu putea, dacă nu era membru)!
Față de toate acestea și nu numai, așteptăm câteva răspunsuri din partea autorităților: Consiliul
Local sau Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.
VA URMA

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *