0

GEORGICĂ CORNU, mehedințean: M-au dezamăgit conducătorii politici din județ

Share ITShare on Facebook
Facebook

-Ce a însemnat CONFORT pentru judeţul Mehedinţi şi dacă s-a schimbat ceva în bine în judeţ?
Georgică Cornu: – În calitate de fost mehedințean, am considerat atunci când am venit în Drobeta Turnu Severin cu mai multe firme, că e bine să mă implic în activitatea economica a județului Mehedinti și să lucrez după regulile adevărate ale economiei de piață. În Societatea Confort SA eu eram doar actionar 70%, firma era condusă, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație, de către Lucian Caraiman, care era și acționar 30 %. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în România, s-a întâmplat și în Mehedinti: conducătorii instituțiilor de stat ( RAAN, Consiliul Județean, Primăria, spitale, Inspectorat școlar s.a.) nu au semnat contracte cu firmele private, fară a cere în schimb comisioane. Acest lucru mi-a fost adus la cunoștință de Lucian Caraiman. Așa se face că, dintr-o intenție foarte bună, Confort s-a transformat într-un factor destabilizator pentru economia județului Mehedinți, dar benefic pentru o serie întreagă de conducători ai unor instituții de stat.
-Aţi cooptat pe domnul Lucian Caraiman în conducerea firmei la început sau pe parcursul derulării afacerilor?
Georgică Cornu: – Lucian Caraiman a fost de la început în calitatea menționată. În ceea ce privește Societatea C&C MH Confort SRL Drobeta Turnu Severin, aceasta era subantreprenor al Societătii Confort SA Timișoara, conducerea ei – Consiliul de administrație – se subordona direct domnului Caraiman Lucian în domeniul execuției lucrărilor. Așa se face că Presedintele Consiliului de administrație al C&C MH Confort cunoștea în amănunt toate problemele legate de modalitățile de semnare și de decontare a lucrărilor câstigate prin licitație.
-Spre deosebire de alte zone în care aţi prestat lucrări, cu ce a ieşit în evidenţă Mehedinţiul?
Georgică Cornu: – Cu lacomia persoanelor care s-au perindat la conducerea Județului, a întreprinderilor de stat, a primăriilor ș.a.m.d
-Sunt oameni de afaceri aici sau doar intermediari?
Georgică Cornu: – Cred că sunt oameni de afaceri, dar din păcate cel care plătește lucrarea , pune și condițiile. În acest fel, oamenii de afaceri intră în pușcărie, iar conducătorii instituțiilor de stat prosperă, acumulând averi imense. Inventariați proprietarii caselor și vilelor de pe Clisura Dunării si din jud.Mehedinți, stabiliți ce funcții au ocupat la stat, când le-au făcut proprietarii lor, și veți găsi sursele de finanțare.
-Ca mehedinţean, aţi sperat să faceţi ceva benefic pentru judeţ. V-au nemulţumit oamenii de afaceri sau liderii politici?
Georgică Cornu: – Da, profund. M-au dezamăgit conducătorii politici din județ. Oamenii de afaceri au fost și sunt victimele acestora.


-Puteţi vorbi de o dezvoltare a afacerilor firmelor dvs. în Mehedinţi în toţi anii din urmă?
Georgică Cornu: – Cât am funcționat în Județul Mehedinți, am avut angajați cu contract de muncă peste 1500 de persoane, in activități de producție, comerț, presă. Doar in perioada 2007-2012, firmele în care am fost acționar au plătit taxe și impozite către Bugetul statului de peste 40 de milioane de Euro. Iar băncilor, peste 70 de milioane de Euro, dobânzi și comisioane. Firmele au intrat în faliment, cu concursul și la dorința asiduă a lichidatorilor Gogu Motoi și Emil Popescu, care , în perioada 2012-2018, au luat din societăți peste 5 milioane de Euro retribuții fixe și variabile, în dauna creditorilor. Din păcate, legile insolvenței sunt făcute pentru a le legaliza lichidatorilor furtul și evaziunea.

-Cât adevăr şi câtă minciună este în afirmaţia multor mehedinţeni cum că CORNU şi CONFORT au făcut numai rele?
Georgică Cornu: – Vreau să le spun mehedintenilor că eu nu am semnat niciun contract în Județul Mehedinți și nici în altă parte, pentru execuția de lucrări, și nu am participat la licitații pentru adjudecarea de contracte. De aceste aspecte s-a ocupat exclusiv Presedintele Consiliului de Administrație al SC Confort SA, Caraiman Lucian. La vremea respectivă, presa a denaturat flagrant realitatea, făcând referiri aproape exclusive la persoana mea, întrucât eram Președintele Camerei de Comerț Timișoara, eram acționar în firme 70% , iar notorietatea mea era binecunoscută. În ultimii ani, Caraiman Lucian a revenit în Drobeta Turnu Severin cu Societatea Kasdum GF SRL, obținând pe aceleași căi folosite anterior cu Societatea Confort SA, contracte mari la Regia de Apă din Drobeta Turnu Severin. Așa cum severinenii știu, această societate a intrat în insolvență, dând “țepe” altor multe firme din județ și nu numai. Același lucru s-a întâmplat în Baia Mare si în alte locuri. Precizez faptul că toate societățile din grupul de firme în care eram acționar au intrat în insolvență datorită Societații Confort SA, condusă exclusiv de catre Caraiman Lucian. Având în vedere că eram acționar în aceste societăți, cei de rea credință ar putea spune că am făcut și eu “rău” mehedințenilor. Cel mai mare rău, însă, l-au făcut mehedințenilor tot mehedințenii, și anume cei pe care i-au votat, ajutându-i să ocupe funcții de conducere.
(Va urma)
ST. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *