1

„Au plecat oamenii de valoare din PSD-ul de acum”

Share ITShare on Facebook
Facebook

-Candidaţi la alegerile din iunie, domnule Constantin Armaşu?
-Da, cum să nu, candidez.
 -Al câtelea mandat de primar ar fi acesta?
-Păi, ar fi al doilea, dar, având în vedere că Harcău a fost arestat, atunci am fost mai mult primar decât viceprimar., deci ar cam fi două mandate şi jumătate.
-S-a schimbat ceva în Şimian de când nu mai sunteţi primar?
-Nu s-a schimbat nimic, aş putea spune că s-a mers din ce în ce mai rău. Păi, hai să-ţi spun, uite, de pildă, podurile alea, care s-au făcut, au fost proiectele mele, căminul cultural l-am început eu, pe vremea mandatului meu. Îmi pare bine că primarul a respectat proiectele mele, le-a continuat. A, şi am mai lăsat studiul de fezabilitate şi proiectul pentru asfaltări, care a fost abandonat, nu ştiu de ce.
-Aţi fost la PDL…
-Am fost, o perioadă scurtă. Povestea începe când am primit un telefon de la Nelu Mîţu şi încă cineva de la ei, persoană importantă, care m-au întrebat direct:  vrei să-ţi facem podul de la Cerneţi? Păi, cum să nu, am spus eu, dacă ar veni şi Gigi Becali şi mi-ar spune m-aş duce la el, numai să văd podul făcut. Dacă ţi-l facem, vii la noi? Vin, cum să nu vin, le-am spus. Şi am trecut la PDL, iar într-o sâmbătă primesc un telefon de la cabinetul domnului Blaga, domnul Stănişoară era atunci ministrul Apărării, dumnealui insistase la Bucureşti, deci, de la cabinet, să dau detalii în legătură cu podul, că eram pe o listă de investiţii, cu realizarea podului. Le-am dat detaliile, că le cunoşteam, de când venise Sârbulescu cu o firmă din Bucureşti, să-l taie pe al vechi, 81 de metri lungime şi 6 metri lăţime, pod normal. Insistasem pe lângă preşedintele Sârbulescu, de la Consiliul Judeţean, dar degeaba. Aşa că am oferit detaliile şi domnului Stănişoară, eu mulţumit că mă ajută. Numai că aflară ăştia, din partea cealaltă, de la PSD, că deh, banii veneau la Consiliul Judeţean, unde preşedinte era Sârbulescu. Şi m-au luat ei cu chestia, domnule, avem banii pentru pod, nu vii la PSD? Gândiţi-vă în ce situaţie eram eu, ce puteam să fac? Eu, în PDL am destui prieteni, nu pot să nu recunosc asta, dar PSD a fost dintotdeauna partidul meu, am fost primul consilier PSD din Şimian, ales în 1992.
-Şi acum, în 2012, din partea cui candidaţi?
-A USL. De fapt, a PNL şi PC, Alianţa de Centru Dreapta.
-Şi Truşcă?
-E la PSD, n-am treabă cu el… Ca să revin la plecarea mea la PSD, a fost o perioadă când am trecut mulţi la PDL, eram vreo 18 primari, şi ne-au chemat la camera 18 din Consiliul Judeţean, erau acolo deputatul Nicolicea şi Sârbulescu, să afle ce nemulţumiri avem noi, dacă pot ei să ni le rezolve. Şi eu am spus să-mi rezolve problema podului de la Cerneţi, nu ca şi candidat la primăria Şimian, că podul este pe drum judeţean. Dacă se apucă Sârbulescu de pod, vin înapoi la PSD, vă promit că vin. Se duse timpul, au venit banii, un milion jumate de euro, de parcă ar fi fost podul din aur. Nicolicea a luat act de cererea mea, cu el, ce vorbeşti, se rezolvă. Aşa că am candidat pentru PSD şi am pierdut la o diferenţă de 12 voturi, dar au fost şi 200 de voturi anulate. Voturile astea m-au scos pe mine din cursă, mi s-a spus după aceea că m-au „făcut ăştia”, ai mei. S-au găsit voturi anulate cu degetul muiat în tuşieră. Mi-au şi transmis unii, dacă nu-l scoatem pe Armaşu din cursă din primul tur, în al doilea tur ne face el pe noi.
 -Situaţia a fost, la Şimian…
–    Armaşu, pe primul loc, Harcău pe al doilea şi abia apoi Ghinescu. Harcău a avut problema pe care o ştiţi, intram cu Ghinescu în turul doi. De pe surse am aflat că „m-au lucrat” ai mei, am auzit de la oamenii de la secţiile de votare, care mi-au spus că au fost instruiţi s-o lase mai uşor cu mine, să pierd. Ar fi fost instruiţi de Nicolicea. El dăduse Şimianul la PNL, la schimb cu o comună din judeţ, unde avea el nevoie.
 -Schimb în baza unui protocol semnat la Severin…
-Da, eu am avut nişte discuţii şi cu Nicolicea, îmi zicea să ascult de Harcău, că a făcut puşcărie, să colaborez cu el. Păi, cum să fac asta? Şi mi-a mai spus să fac ce zice el, iar eu l-am contrat, i-am spus, domnule, eu fac ce gândesc, că de-aia sunt primar. M-am certat aşa, un pic, i-am reproşat, dumneata faci ce gândeşti dumneatale, eu fac ce gândesc eu, ca primar. Eu mi-am luat un angajament faţă de cetăţenii mei. Mult timp n-am mai avut nici o discuţie cu Nicolicea, a văzut el că nu-l ascult, indiferent de ce spunea.
   -De ce v-au exclus din PSD în martie 2010?
-A, m-au exclus Duicu şi cu Felix Manta. Ce se-ntâmplă: eu am un neam al meu, un gospodar, om cu stare, om muncitor. Şi ai de la partid mi-au transmis să-i spun să dea 25 de milioane de lei pentru partid, în campania pentru prezidenţiale a lui Geoană. Eu i-am spus lui Manta să se ducă el să ceară banii. Şi au început, atunci, aranjamentele…
 -Să vă schimbe, probabil…
-Da, şi din funcţia de consilier local. Am aflat că Ghinescu îi spunea totul lui Duicu, erau apropiaţi, colabora cu el. Eu ştiam şi ştiu cum se face administraţie, le-a fost frică de mine, probabil. Aşa că m-au exclus, dar şi pe alţi 3 consilieri, dar nu la rând, ci pe sărite, şi au adus alţii în locul nostru, tot pe sărite, ceea ce nu este legal…
   -Normal era să vă excludă organizaţia de aici, în primul rând…
-Da, dar ei au sărit peste asta. Aici nu a fost nici o şedinţă, excluderea a făcut-o Zimţea şi a aprobat-o Duicu, unde are el benzinăria, la hotelul Traian, alergau după el, că la el era ştampila. Legal nu a fost corect, nici statutar…
 -E mai bun PSD-ul de acum decât PSD-ul lui Nicolicea?
-Cu mici excepţii. Cel de acum nu are oameni de valoare. Au plecat oamenii de valoare din PSD-ul de acum.
-Nu e supărat Duicu şi PSD că sunteţi candidatul… altora?
-A, au trimis vorbă să-l ajut pe Truşcă, să mă retrag eu să candideze el… Păi de ce? Ultimele sondaje, că se tot fac sondaje, stau dovadă că şi eu şi Harcău suntem situaţi mai bine ca Truşcă. Aşa spune lumea pe aici…
 -Ce ar trebui făcut pentru Şimian?
-Multe. Noi am depăşit faza de balastare a drumurilor din comună, ne trebuie asfalt, în toată comuna. În ce priveşte pământurile despre care se tot face scandal în ultima vreme, ălea de la Dunăre, eu i-am spus lui Daia când era ministru la agricultură, că vreau să fac o bază de agrement acolo, pentru comună, şi mi s-a spus că n-am cum, că pământul este al Hidroelectrica. A trecut timpul, Daia nu a mai fost ministru, dar eu am tot insistat să iau terenul ăla de acolo, dar degeaba, este patrimoniul Hidroelectrica. Oamenii care au avut terenuri acolo au fost despăgubiţi.
În afară de asta, ca să fii bun gospodar, omului trebuie să-i şi faci, dar să şi vorbeşti frumos cu el, că de-aia te-au ales oamenii primar.
 -Cum a fost faza cu „echipa beton” Ghinescu-Armaşu-Harcău?
-Haideţi să vă spun. Eram la magazinul de lângă primărie, Harcău era peste stradă şi apare Ghinescu, care ne cheamă la el în birou şi ne-ntreabă: ce ziceţi, ne unim ca să-l „batem” pe Truşcă? Cum, i-am spus eu, spune tu cum. Păi, care iasă vreunul din noi, care stă cel mai bine, ăla va fi ajutat de ceilalţi. Dar te-ntreb eu acuma, cum a ajuns el la concluzia că el stă mai bine decât noi? El, de fapt, se referea numai la persoana lui. Şi aşa a declarat la ziar, Noi nu i-am spus că da, facem echipă, i-am spus că oricare dintre noi e mai bine văzut, ăla va fi sprijinit, nu neapărat el, să-l ajutăm noi pe el. Pentru că după ce a apărut în presă cu declaraţia aia, s-au luat oamenii de mine: bă, eşti nebun la cap, ăsta pierde, vrei să pierzi şi tu pe lângă el? Asta a fost toată treaba cu „echipa beton”…
St. JUST

stjust

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *