„De bine, de rău, eu am o meserie, nu m-am născut prefect!“

DSC_3333 (Small)Prefectul care-a venit pe funcţie de ziua fostului partid-stat, 8 mai, dar în anul 2012 rezistă, şi încă destul de bine în „reduta“ Prefecturii, că tranşeu nu poate fi numit, că are biroul la etaj. Rău-voitorii au aruncat pe piaţă cum că se pregăteşte schimbarea lui încă de anul trecut, că nu corespunde, binevoitorii se-ntreabă ce i-o fi trebuit Prefectură, în condiţiile în care „are-o meserie, nu ca alţii, de ce se leagă la cap fără să-l doară“. Acuma, nu ştim dacă-l doare capul de ce-a găsit în Prefectură, mai cu seamă că… n-a mai găsit nimic. Dar, mai bine să-l lăsăm să ne povestească, în stilul caracteristic dumnealui:

„Ce se-ntâmplă, când am venit aici, la Prefectură, am constatat că este o lipsă de aproape 1 miliard de lei, ba, mai mult, îl aştept şi acum pe fostul prefect Ion Mîţu să aducă înapoi laptopul, aparatul de fotografiat, camera de filmat, păi, ce, a devenit mogul, acuma, deşi are datorii, să aducă telefoanele BlackBerry pe care le-a luat la mândra aia de-o avea pe aicea secretară. A plecat cu toate ălea şi cred că şi-a făcut televiziune cu dotarea asta. Avem acţiuni în instanţă pentru recuperarea prejudiciului cu care am rămas noi, ca Prefectură. Plus că mai avem sume importante de plătit consilierilor judeţeni daţi afară degeaba. Şi e cam mare suma, cred că se depăşeşte 1 miliard de lei. Fostul prefect ar trebui să explice de unde are bani, că-n declaraţia de avere nu scrie nimic.
Nici n-am început bine, vă spun, că mai pot să fiu prefect şi-n continuare. Spre deosebire de alţii, eu am o meserie, chiar dac-o fi să mă schimbe, n-am venit să ies la pensie prefect.
Ca o chestie aşa, ca să fie mai hazlie problema, vă pot spune că de-abia m-au ales în Consiliul Director al asociaţiei prefecţilor şi subprefecţilor. În privinţa abaterilor, eu, ca prefect, nu pot decât să constat, eu nu fac anchete, alţii se ocupă de chestiuni de astea. Toate vor avea o finalitate, fiţi sigur!
Uitaţi-vă la cazul ROMAG, de exemplu, combinatul va funcţiona. Pe mine nu mă interesează ca numai ROMAG să funcţioneze, pe mine mă interesează să recuperăm ce-a furat Stănişoară şi gaşca lui. Acest miliard pagubă nu l-au făcut alţii, deci, nu numai că trebuie să salvăm ROMAG, problema este unde-s banii, asta trebuie să facem întâi, pentru că dacă banii ăştia ar exista, n-ar mai fi probleme cu plata salariilor şi altele.
Cât priveşte partidele politice, aţi văzut şi dumneavoastră cum e cu promisiunile electorale, e ca atunci când te-nsori, promiţi înainte câte-n lună şi-n stele, şi după aia…
În privinţa mea, un lucru e cert, nu voi pleca din Severin, nu că nu aş fi avut promisiuni din altă parte“.
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*