COLTU PINGUINULUI

15 decembrie 2016

Am obosit, mi-au albit barba, mustața, coloana vertebrală, din profil sînt tot mai strîmb, mă bate gîndul să iau papuci de gumă, o pîine și pă candidat în brațe și să plec pă muntele Athos, să mă-ndrept de nesimțire, că tare m-au obosit alegerile astea și am ajuns, din om neom, surmenat ca porcu Ghiță care a-nceput să viseze viitorul lucind pă la beregată. Gata, dă la anu m-apuc dă altceva, mai cu șchepsis și mai pă amplitudinea mea dă om dă cultură. Sper că nu se ocupă postul dă la Teatru, în ciuda listei care circulă pîn oraș și care să deschide cu Miorel Virea și să-nchide cu același V.V. Nu are rost să detaliez aicea toți candidații, încă lucrez la siviul meu, o adevărată panoramă dă care ar fi mîndri și ăia dă la Național Geografic, ediția-n limba chineză.
Coane, a câta campanie e asta în care te-ai băgat și ai ieșit mai maro ca candidatu? mă-ntreba aseară, la afișarea rezultatelor, tanti Nuța Cucu, mîndră foc, roșie-n obraji, fluturînd basmaua pă la poarta mea, doar-doar oi pișa o lacrimă întru amintirea celor care au fost ai mei și nu mai sînt.
Cultura o să fie a doua mea hobby, după Culcușica. A fost o vreme cînd era ea prima, da am prins-o cu poza lui Aladin în sîn și cînd am întrebat-o și-a dat oichii pestă cap, capu pă spate și, printre gene, mi-a declarat mai tandru decît Voica dă la Tele2, că ea nu dă socoteală nimănui, și mai puțin mie, că am manipulat-o groaznic în această campanie, de a uitat să mai ducă ștampila înapoi la secție și are puseuri dă tensiune cînd vede cifra 63, că atît a luat Aladin al ei procente pă județ.
Dacă nu divorțezi tu, mă remărit eu cu cine m-apreciază, mi-a zîs noaptea, cînd am stîns lumina, mai mult dă ciudă, să nu mai văd poza catindatului meu la capu patului. Nu știu dacă-i corect să se remărite în condițiile în care nu vreau să divorțez, așa că mai bine o îmbîrlig că o să mă ocup, ÎNAINTE, preț dă patru ani, cu promovarea ei pă toate rețelele existente, aero-spațiale, subterane și locale numai să candideze la alegeri și să
renunțe la Aladin. Doamne, ocrotește-i pe români! Dă mine, în primul rînd, că mi se face greață dă viață,
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*