0

BĂTĂLIA pentru SEVERIN

Share ITShare on Facebook
Facebook

SUMITOMO-Dr Tr Severin

Ca să nu fie mai prejos decât viceprimarul Marius Screciu şi ai lui portughezi, cu fabrica din apropierea Carrefour-ului, primarul Constantin Gherghe a anunţat, miercuri, 2 iulie a.c., în cadrul unei întâlniri cu presa, de faptul că doi reprezentanţi ai firmei SUMITOMO doresc deschiderea în incinta Celrom-ului, a unei fabrici de producere subansamble de autoturisme pentru grupul Volkswagen.
De altfel, Constantin Gherghe a făcut şi precizarea: „N-am vrut întâi să lansăm un zvon şi apoi să vedem dacă se poate concretiza, am vrut să fim siguri de această realizare pentru severineni şi vreau să vă spun că avem aici la Turnu Severin doi reprezentanţi ai firmei Sumitomo din Japonia care vor să lucreze cu noi, severinenii. Dânşii doresc ca până în septembrie să angajeze în jur de 500 de oameni, urmând ca pentru perspectiva lui 2015-2016 să ajungă la circa 2000 de angajaţi”
Firma japoneză a primit, cu această ocazie, asigurări din partea primarului Gherghe că vor beneficia de o serie de facilităţi şi de tot sprijinul necesar, astfel încât investiţia să demareze imediat în perioada următoare, mai cu seamă că primele angajări se vor face săptămâna viitoare, interviurile fiind programate să aibă loc marţi, 8 iulie a.c., în incinta Hotelului Continental din Turnu Severin.
Traiana Tomiuc (foto centru), managerul de resurse umane de la SUMITOMO, declara că aceste interviuri vor începe la ora 9,00, iar angajările se vor face începând cu data de 21 iulie. Va urma o perioadă de instruire de două săptămâni la Drobeta Turnu Severin şi alte două săptămâni la Caransebeş, unde Sumitomo are deschisă o altă fabrică: „Începând cu marţi vom fi în cadrul hotelului, după aceea vom fi exact la sediul firmei începând cu 14 iulie, noi vom pune afişe peste tot în oraş astfel încât oamenii să ştie unde să ne contacteze. Avem nevoie de cât mai mulţi candidaţi, aplicanţi pentru toate poziţiile, de muncitori, specialişti (ingineri, în domeniul resurselor umane, calitate, logistica, producţie). Fabrica va începe producţia în 18 august.”.
A început BĂTĂLIA pentru Severin, o bătălie în care crearea unor noi locuri de muncă nu face altceva decât să atragă simpatii nu numai electorale pentru cel care are „curajul“ să dezvolte oraşul. Probabil că nici celălalt viceprimar, Romulus Vîlcu, nu va sta cu mâinile în sân, şi tare ne-am mira să nu ne pomenim, la începutul campaniei electorale din 2016, că avem prea multe locuri de muncă şi nu mai avem…doritori!
St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *