Un altfel de pariu cu Liviu Mazilu

Ultima dată când am scris de Liviu Mazilu, prin luna mai a anului 2011, un nesătul a găsit de cuviinţă să-l sune de cu dimineaţă şi să-i reproşeze, la genul amical: „Cât i-ai dat, bă, ăluia, să-ţi dea limbile astea greţoase în c..r?“ Hulpavul respectiv uitase că încasase de la acelaşi Liviu Mazilu, cu trei ani în urmă, 20 de milioane, bani nemunciţi, la care a adăugat TVA-ul, că de-asta nu se mai satură unii.
Acum, fără niciun fel de constrângere în a scrie despre Liviu Mazilu nu pot decât să constat că, de departe, a rămas acelaşi om politic iscusit şi stăpân pe acţiunile sale. Cu unele mici excepţii privitoare la faptul că a devenit mult mai precaut în a lansa judecăţi de valoare asupra unuia sau altuia. Viaţa personală a lui Liviu Mazilu nu trebuie amestecată cu evoluţia din politică, şi numai profitorii de ocazie au recurs şi recurg la astfel de mizerii.
_DSC0698 (Custom)
Omul politic Liviu Mazilu nu a lămurit, încă, situaţia de la alegerile din 2012, când a fost „tras pe linie moartă“ în mod ciudat pentru majoritatea severinenilor şi liberalilor. A urmat, apoi, excluderea sa din rândurile PNL, într-un moment în care „lupii tineri“ abia dacă au gheruţe să se scarpine-n scăfârliile care nu mai produc decât suspiciuni, trădare şi dezinteres. De ceva vreme, se pare că Liviu Mazilu şi-a găsit un alt drum, şi anume Iniţiativa România Liberală (I.R.L.), o facţiune de liberali nemulţumiţi de actuala conducere în frunte cu Crin Antonescu.
Vineri, 22 noiembrie a.c., „Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD, întrunit în data de 18 noiembrie, în unanimitate de voturi a hotărât, în conformitate cu prevederile statutului PNŢCD, art. 31 (2) şi art. 46 (1), lit. f, numeşte comisia interimară de conducere a Organizaţiei PNŢCD Mehedinţi, cu următoarea componenţă: Mazilu Liviu Lucian-preşedinte, Ghebaură Mihai-prim vicepreşedinte, Cucu Monica-secretar, Meilescu Cornel-vicepreşedinte, Mihărtescu Liviu-vicepreşedinte, Butuşină Marian Ionel-vicepreşedinte, Muscalu Vasile-vicepreşedinte, Bobic Nicolae-vicepreşedinte, Daia Constantin-vicepreşedinte, Ghinoiu Marcel-vicepreşedinte, Simionescu Marius Adrian-vicepreşedinte, Ruşinaru Ion-vicepreşedinte, Haneş Gheorghe-vicepreşedinte.
Nu mai miră pe nimeni faptul că însuşi marele Gheorghe Haneş, cel care a dat mâna cu Băsescu, a ajuns vicepreşedinte ţărănist! Aşa că de ce ne-am mira că Liviu Mazilu este preşedinte al unui partid aflat în moarte clinică de mult timp. Resuscitarea politică e la modă, mai cu seamă când intri în posesia unei „locomotive“ cum este Liviu Mazilu. Din conferinţa de presă susţinută cu această ocazie, am aflat de la Liviu Mazilu că: „…după o perioadă mai lungă de tăcere am organizat această conferinţă de presă în care vă prezint noua conducere a PNŢCD Mehedinţi. Eu consider că este un nou început, dorim o relansare a PNŢCD care să revină în planul opţiunilor electorale, fiind singurul partid de dreapta care nu şi-a schimbat doctrina de la înfiinţare şi până acum. Este singurul partid care a plătit pentru greşelile guvernării în România după 1990. Este singurul partid care a fost sancţionat foarte dur de electoratul român şi a rămas în afara Parlamentului. Ambiţiile noastre sunt foarte mari, vom încerca construirea unui grup parlamentar. Ne propunem să resuscităm viaţa acestei organizaţii şi cu mulţi oameni de certă calitate şi valoare şi să readucem lângă patzid pe toţi cei care s-au îndepărtat şi membri noi, de asemenea. Ne propunem ca prim obiectiv electoral un rezultat de 10 la sută la alegerile europarlamentare. Poate părea hazardat, dar sperăm că există premizele în judeţ să redevenim partidul oamenilor întreprinzători, partidul oamenilor de dreapta, cu o conduită morală ireproşabilă, într-o zonă în care compromrsul politic nu s-a făcut doar ca să compromită. PNŢCD îşi asumă în mod ferm opţiunea morală, este partidul care a rămas cu ideea că România poate renaşte în jurul partidelor tradiţionale. PNŢCD declanşează o amplă campanie de aducere de membri în rândurile sale, ne adresăm celor care au părăsit PNŢCD şi electoratului care e dezamăgit de partidele aşa-zis de dreapta, ca PDL, PNL şi altele. Mă adresez în Mehedinţi la electoratul PDL şi PNL, electoratul PNL n-a fost niciodată consultat sau întrebat atunci când partidul a făcut diverse alianţe la nivel central. Practic, unificarea dreptei se poate face doar în jurul PNŢCD, un pilon al dreptei. PNŢCD va merge, probabil, pe liste proprii la alegerile europarlamentare de anul viitor“.
Ce viitor politic poate avea Liviu Mazilu la PNŢCD? Greu de spus, probabil asemănător cu cel al lui Ion Mihart, preşedintele PPDD Mehedinţi. Cu precizarea că, să nu se uite şi să se ia aminte, totuşi, că PPDD Mehedinţi a prins foarte bine la un electorat nici de dreapta, nici de stânga. PPDD şi-a câştigat un electorat stabil, ceea ce cu greu mai poate face un partid în ziua de azi, cât o fi el de istoric! De altfel, la ora actuală, votantului îi este indiferent care-i dreapta şi care-i stânga eşichierului politic, o cretinătate ordinară şi doctrinară pentru coana Europa şi organismele ei, în condiţiile în care TRASEISMUL POLITIC e-n floare şi „moraliştii“ zburdă dintr-o parte în alta ca trântorii.

Nu ne hazardăm în a face un pariu cu Liviu Mazilu, e foarte greu să mai demonstreze ceva în politica locală. Poate are toate şansele să ia din „caşcavalul“ colegilor liberali, în rest… Dumnezeu cu mila şi noi cu voturile!
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*