DE CE NU-I MARIUS SCRECIU NEPOTU PRIMARULUI…

_DSC9784 (Medium)Azi, 31 mai 2013 – ce coincidenţă de cifre, nu-i aşa? – s-a mai scris o pagină de istorie în Consiliul local al municipiului. De fapt, pagina era scrisă de mult de dinainte de Zilele Severinulu, cînd mai toţi ştiam că noul viceprimar va fi Romică Vîlcu, cel care-l „înţărca” pe liberalul Liviu Mazilu la „ţîţici” alese şi cît mai dese. Oir4cît ar vrea unii să comenteze că lui Cîrjan i s-a plătit o poliţă că i-a exclus din PNL pe Mazilu, Vîlcu şi Bădănoiu, nu ţine.PNL nu mai este de mult timp un partid şi este bine ştiut faptul că cine s-a pus cu TĂTUCU a avut numai de pierdut. Ei bine, în cazul ăsta TĂTUCU nu este primarele don Costel, lui oricum îi este indiferent cine-s viceprimarii care-i stau alături. Este păcat că asistă, ca mulţi dintre noi, la spectacole de cancan în care fustele „actriţelor” nu mai ascund nimic, iar „păsăricile” şi-au pierdut şi glasul şi cîntul.

Vineri, 31 mai, cu toate că Daniel Cîrjan, Renata Nanciu şi Cosmin Robu nu au participat la sesiunea de „luat jugulara” viceprimarului Cîrjan, tot a ieşit aşa cum s-a dorit, doi excluşi prezenţi în sală, Liviu Mazilu şi Adriana Bădănoiu, zîmbind şăgalnic la vorbele mieroase ale fostului vice Cîrjan. De asemenea, la vot nu au mai participat nici uselistul Liviu Nicolicea, dar nici pedeliştii Grosu, Mărculescu, dar nici ceilalţi 3 a căror formaţiune politică e necunoscută, şi anume Argintoianu, Stănişoară şi Bolocan.
Aşadar, 13 consieliri au votat schimbarea lui Cîrjan, acesta şi-a reluat locul de consilier local, după care vera Nicolae a propus ca viceprimar pe Romică Vîlcu, s-a votat şi, culmea, a ieşit Romică Vîlcu viceprimar. Alături de un Marius Screciu „negru” precum cărbunele pe care zice că-l aduce Rrafael Ciorăscu din mină, dar noi nu credem.
Este Romică Vîlcu o investiţie bună sau foarte bună a Primăriei municipiului? Probabil, dacă ţinem cont de faptul că don Costel, primarele, i se adresează cu formula „Nepoateeeee” de foarte mult timp. Asta nu înseamnă că se încurajează nepotismul, nici pe departe. Este o aFINItate mai specială, aşa de pamplezir, de complezenţă, de „nu mă uita”…
Un an de guvernare uselistă l-a adus, în sfîrşit, pe capul lui Marius Screciu pe nepotul Romică Vîlcu. care se va ocupa de fondurile europene şi alte chestii mult mai simple decît sportul „îngropat”, la propriu şi la figurat, de atletul Screciu.
Dacă ar fi să dăm crezare zvonurile care circulă printre noi,zvonuri alimentate din plin de politicienii locali, cică nu-l prinde toamna pe Screciu… vice! Este o doamnă-n cărţi, şi, după cum se ştie, cărţile chiar reprezintă o adevărată investiţie pe plan local. Deh, ştiţi vorba aia care spune „cine are noroc la cărţi, nu are-n dragoste”, şi viceversa.
Lasă, Mariuse, o să vezi că se satură şi domn Costel de atîţia nepoţi, de-o să ajungă să-şi ceară singur retragerea pe caz de „probleme personale” răspîndite prin bisericile municipiului în chip de acatiste.
Mazilu, Bădănoiu şi Vîlcu şi-au pierdut scaunele datorită lui Cîrjan. Cîrjan şi-a pierdut scaunul datorită pesediştilor. Să vedem faza a treia a acestei DACIADE condusă de Tătucu, un personaj cu mai multă anvergură decît săracu Ion Olteanu, care-a ajuns să strige JOS şi s-o ia la sănătoasa.
Aşteptăm, în continuare, mişcările de trupe la Consiliul Judeţean, unde nu se practică nepotismul, dar şi alte mişcări mult mai interesante, pregătite de liberalul bucureştean Mihai Stănişoară, strategul, de facto, al „schimbărilor climatice” pe şira spinării unora.
Ce face, în timpul ăsta, opoziţia? Sper că nu stă la cafea cu Alin Ghiciulescu, cel care-i strigă lui Duicu că l-a servit cu pui la rotisor şi l-a ignorat… De ce nu-i spune NEPOATE Duicu lui Ghiciulescu? Poate din acelaşi motiv pentru care nu-i spune domn Costel, primarul, lui Marius Screciu, la fel.
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*