Prim-balerinul si primarii

Pe principiul nici o săptămână fără o vacă nebună, că tot suntem asaltaţi de aflatoxină, benzină şi silimarină, prefectul Nicolae Drăghiea a convocat o conferinţă de presă ca să desluşească ce-are ştampila Pdl Mehedinţi cu Ion Mîţu şi viceversa. Senatorul Marius Bălu a solicitat Prefecturii Mehedinţi să clarifice apartenenţa celor 11 primari care se zice că au părăsit PDL când a venit Marcel Vela la Clubul G, şi s-ar fi pus de-o orgie liberală mai ceva ca-n filmele western spaghetti din regia lui Sergio leone. Acolo, cel puţin, aveai parte de un final fericit, dar imprevizibil, la urma urmelor, pe când aici, la noi, la Mehedinţi, scena politică locală seamănă, din ce în ce mai mult cu mârţoga lui Don Quijote, Rosinanta.
Urmare a solicitării lui Marius Bălu, prefectul a anunţat primarii că vrea ceva scris la mână, aprpo de dragostea lor politică. primarii s-au conformat şi au declarat toţi, în scris, că marea lor iubire a fost, este şi va fi PDL Mehedinţi. Numai că, să vezi păţanie, prefectul a mai primit şi o decizie a Biroului Politic Judeţean al PDL, semnată de prim-balerinul pedelisto-penelist Ion Mîţu, cum că nu e vorba de 11 primari, ci de 24 de pedelişti excluşi, cu ghilimele, prin „retragerea sprijinului pentru funcţii dobândite prin susţinerea partidului“.
Asistăm, aşadar, la un al doilea episod, după cel comis de Andi Nodiţ, un alt cap luminat al PDL-ului, care exclusese şi el primari pedelişti pentru că au pactizat cu duşmanul USL. Nu s-a făcut scandal la vremea respectivă, că se apropiau parlamentarele, aşa că Andi Nodiţ îşi plimbă, în continuare, persoana, prin Severin într-un Audi proprietate…
Din aiureala asta nu pricepe nimic nici prefectul Drăghiea, că nu vrea, domnule, să citească cum e cu politica asta, să se documenteze, să capete niscaiva expertiză, că nu-i strică, dar nu pricepe nici Marius Bălu, senatorul care-a rămas singur să se lupte când cu Duicu, când cu doamna Goagăl de la PPDD, când cu pedelistul-penelist Ion Mîţu.
Cum la sfârşitul săptămânii care tocmai a trecut au avut loc alegeri în Biroul Permanent Naţional al PDL aşteptăm, de la senatorul Marius Bălu, o conferinţă de presă în care să ne prezinte, concret, situaţia politică a lui Ion Mîţu, Andi Nodiţ, Mihai Stănişoară, Andrei Stănişoară, adică pedelişti de frunte care nici ei nu ştiu în ce „barcă“ se află. Ce mama dracului, vă bateţi joc de domn prefect Drăghiea, tocmai acum, când mai are puţin şi iese la pensie? Vreţi să-i stricaţi omului savoarea momentului când bate-n fereastră poştaşul cu prima pensie?
St. JUST
DSC_7270 (Small)

„Am aici o adresă din data de 27 martie 2013, imediat după o aşa-zisă solicitare făcută de o anumită grupare politică şi o conferinţă în care s-ar fi afirmat că unii primari au trecut la alt partid. La instituţia prefectului am primit un document de la domnul senator Marius Bălu prin care, mai bine zis o sesizare, prin care ne arată că această acţiune s-a desfăşurat şi ne solicită ca, potrivit prev. art 8 alin 2 din legea paridelor politice să luăm măsuri să constatăm starea acestor primari,În această situaţie se află mai mulţi primari, din Bîlvăneşti, Pristol, Malovăţ, Dîrvari, Dubova, Iloviţa, Izverna, Izvorul Bîrzii, Obîrşia Cloşani, Hinova şi Tîmna. Pentru că firesc era să vedem şi un punct de vedere al acestor primari, vreau să fac o paranteză, domnul senator Bălu a făcut şi un transcript al conferinţei de presă a PNL Mehedinţi din 27 martie, am trimis o adresă acestor domni primari, solicitându-le să ne comunice apartenenţa politică pe care dânşii o reprezintă în acest moment. Am făcut această conferinţă pentru a nu exista suspiciuni faţă de activităţile pe care domnii primari le desfăşoară şi vreau să vă comunic următoarele puncte de vedere cu semnătura primarilor ai respectivelor localităţi: primăria Dîrvari, Ologu Vasilică: nu mă aflu sub incidenţa art. alin din legea paridelor politice, apartenenţa mea politică este PDL Mehedinţi. Ion Cioară, de la Tîmna, confirmă faptul că nu intră sub aceeaşi incidenţă, nu este înscris în PNL. Neamţu Ion, de la Pristol, la fel, menţionează: eu personal nu am făcut nici o declaraţie în sensul înscrierii în PNL. Stoican Ion, de la Izverna: menţionez că nu sunt înscris în alt partid politic, Gîdea Anghel, comuna Bîlvăneşti, fac precizarea că nu sunt înscris în PNL fililala Mehedinţi, Petrică Moţi, primarul comunei Hinova: am fost anunţat într-o conferinţă d epresă că am trceut la PNL, am dezminţit şi precizeze că nu sunt înscris în alt partid politic decît în PDL. Victor Doscocil, primarul comunei Dubova: menţionez că nu am fost consultat pentru cele relatate, sunt membru al PDL Mehedinţi, Băzăvan Gheorghe, primarul comunei Malovăţ: menţionez că sunt membru al PDL Mehedinţi, acelaşi lucru îl face şi Horia Balica,m primarul comunei Izvorul Bîrzii, ŞtefanPătăşanu, primarul comunei Iloviţa. Aceasta este situaţia domniilor lor.
În acelaşi timp, pe la registratura instituţiei prefectului a sosit şi un material înregistrat de către noi sub nr. 2979, noi nu am solicitat un astfel de material, apare un document care m-a surprins şi care este o decizie nr. 106 din 11.03.2013 a Biroului permanent Judeţeamn PDL Meheidnţi, care s-a întrunit azi…, eu n-am solicitat acest lucru de la PDL, din contră, dânşii au solicitat d ela noi informaţii, şi, fără nici o explicaţie, deci, aici scrie că Biroul Permanent Judeţean întrunit a hotărât, în ghilimele, retragerea sprijinului politic pentru funcţii dobândite prin susţinerea partidului. Deci, n-am înţeles, în ghilimele, de ce, în fine, pe urmă, în conformitate cu statutul coroborat cu litera, articolul, conform şedinţei Biroului Permanent Judeţean… N-am înţeles şi nu înţeleg ce este cu acest document, mi-a parvenit de la registratură, etse înregistrat cu nr. 2979 din data de 2 aprilie 2013, o decizie a BPJ al PDL Mehedinţi, unde se spune, în ghilimele, repet, retragerea sprijinului pentru funcţii dobândite prin susţinerea partidului, adică dacă susţine partidul asta-i problema dânşilor, nu mă bag în partea politică, în fine, pe această decizie sunt mai mulţi primari, printre care şi o parte din cei citaţi mai sus că au trecut la PNL. Numărul lor este de 24, decizia este semnată de prim vicepreşedintele PDL Mehedinţi. Bun, deci eu n-am solicitat acest document, dar mi-a fost trimis şi, ca urmare a acestui fapt, am solicitat, la rândul meu, filialei judeţene a PDL Meheidnţi să-mi confirme dacă documentul este autentic, şi este emis de organul de conducere al PDL. Am solicitat această informaţie pentru a vă putea răspunde personal la sesizarea prin care ne aduceţi la cunoştinţă că priamrii care au candidat la alegerile locale din 2012 au apartenenţa politică PDL. Probabil că nu se ştie, din punctul meu de vedere şi din punct de vedere juridic, fapt confirmat, priamrul căruia i se retrage sprijinul politic rămâne independent, nu poate face parte din alt partid politic. Deci, eu nu cred că domnii primari se joacă cu ceea ce afirmă aici, sub semnătură proprie… Sincer, m-a surprins această chestiune, şi aştept şi eu o informare, să văd dacă este un document autentic sau nu această decizie a BPJ PDL Mehedinţi.
Eu am vrut să arăt care este situaţia prezentată de primari, deci în acest moment, dacă nu există o altă argumentaţie, acest document probabil face parte din lupta politică internă a partidului respectiv. Eu nu cred că l-a trimis cineva din drag pentru ce, eu cred că asta se doreşte, şi în ceea ce mă priveşte, dacă este un fals, este problema, obligaţia combatanţilor să se prezinte în faţa organelor de cercetare penală. Din punctul meu de vedere situaţia este cea care v-am prezentat-o eu nu am niciun argument în acest moment să dau curs solicitării pentru că primarii au răspuns sub semnătură şi nu cred că ar trebui acum s-o facă, aşa cum n-au făcut-o, dacă vă aduceţi aminte, la aceeaşi solicitare a mea, domnii primari care au candidat la alte partide pe liste, atunci n-au făcut acest gest de acum, m-au ignorat total şi a trebuit să emit acele ordine ale prefectului de încetare a mandatului, s-au făcut sesizări peste tot şi, după cum vedeţi, în toate disputele acestea juridice am câştigat, şi atunci acelaşi procedeu l-am avut, numai că bătălia atunci era prea dură ca să vedem despre ce este vorba şi ca urmare nu pot să dau curs decât în baza documentelopr pe care le-am primit. Eu consider că toţi cei enunţaţi de PDL sunt tot la PDL, au candidat din partea PDL la alegerile locale. În acest moment, repet, dacă apar argumente suplimentare este o altă problemă şi dacă am putea s-o rezolvăm în vreun fel ar fi extraordinar.. Eu nu mă bag, nu comentez, pentru că nu ştiu la ce nivel se poate retrage sprijinul politic, n-am citit, spre ruşinea mea, programul şi statutul partidului respectiv, nu ştiu la ce nivel se retatrage sprijinul politic, în ghilimele, este problema lor, exact asta am vrut să vă comunic cînd v-am convocat la această conferinţă de presă… Eu nu-i disculp nici pe primari până la urmă, uitaţi, acum mi-a venit prin fax o adresă semnată de sernatorul marius Bălu, prin care ne aduce la cunoiştinţă faptul că organele de conducere ale PDL nu au emis o astfeld e decizie, PDL nu are cunoştinţă despre existenţa unui astfel de document, acesta nefiind înmregistratta în registrul unic de intrări-ieşiri al PDL Mehedinţi. Mai mult decât atât, la data emiterii acestei presupuse decizii a BPJ singura persoană îndrituită să semneze documente este senatorul Marius Bălu, preşedintele interimar al PDL Mehedinţi, delegat de conducerea Biroului Permanent Naţional al PDL să conducă filiala Mehedinţi. În consecinţă, acest act nu este asumat de către conducerea filialei PDL Mehedinţi. Răspunsul nostru va fi că persoanele respective, primarii, în acest moment, nu încalcă prevederile legii partidelor politice. Dacă este un fals decizia BPJ al PDL semnată de Ion Mâţu, organele abilitate să-şi facă datoria şi să cerceteze acest aspect…“
(Extras din conferinţa de presă a prefectului Nicolae Drăghiea)

Cei 24 de excluşi din PDL, de pe decizia semnată de Ion Mâţu sunt:
ANGHEL GÎDEA (primar Bîlvăneşti), NEAMŢU ION (primar Pristol), OLOGU VASILICĂ (primar Dîrvari), GHEORGHE BĂZĂVAN (primar Malovăţ), VICTOR DOSCOCIL (primar Dubova), IOAN CIURU (primar Eşelniţa), IONICĂ GHEORGHECI (primar Godeanu), JEAN ROGOVEANU (primar Gogoşu), RUJOI MARINER CLAUDIU (comuna Husnicioara), IACOB MURDEALĂ (comuna Obîrşia Cloşani), ŞTEFAN PĂTĂŞANU (comuna Iloviţa), ION STOICAN (comuna Izverna), HORIA BALICA (comuna Izvorul Bîrzii), GELU DRINCEANU (comuna Punghina), PETRICĂ MOŢI (comuna Hinova), ION CIOARĂ (comuna Tîmna), ANDRONIE VIŞAN (comuna Ilovăţ), NICOLAE CURICI (comuna Sviniţa), FLOREA STĂNAIA (comuna Obârşia de Câmp), precum şi consilierii Ghergulescu Ion, Petre Pătăşanu, Giubega Ion, Tuică Jean şi Radu Daniel.

5 comentarii

  1. Jocuri de culise si interese cu consilierii PDL Orsova. De urmarit cu mare atentie, daca unul din cele doua locuri ce se vor elibera in CL (Ghergulescu si Patasanu), va fi ocupat de un candidat pe lista de consilieri PDL, care a mai candidat pe lista UNPR!!!!! Interesant, daca incompatibilul L.D. va deveni compatibil…

  2. Mai anonimule, deschide bine ochii! Cum sa nu se poata? Cu justitia romaneasca din ziua de azi si cu ajutorul neprecupetit si total (dez)interesat al juristilor „de talie mondiala”, candidatul pe listele a doua partide(!!)-Laurentiu (UNPR+PDL) va incerca sa devina consilier, ca doar e santierist de-al lui Sperdea. Nu vezi ce se intampla si ce poate face justitia in alta batalie similara (Florea vs Stoica)?

  3. Tato nu mai auzi de Patasanu,Stoica si Ghergulescu.II face pe toti Cican cu Florea ca la Nufarful. Dar mai bine daca l-ar lua si Negulescu ca securistul asta prinde muste prin Orsova veche pe sub apa. A inceput ca nepotul liu Popescu sza creada ca fericirea tine o vesnicie. Sa se duca toti la Muma batrana

  4. Nu mai vorbiti voi de Draghia ca nu aveti de cine. In 1992 trecand in rezerva am dat concurs pe un post la Prefectura Mehedinti. Contracandidatul meu era chiar Draghia actualul prefect. Dupa proba scrisa somitatea de astazi Draghia a obtinut nota 2 (doi). A mituit functionarii de atunci si in loc sa afiseze mediile a afisat doar admis si respins. Asta este Draghia de astazi. Vai de mama noastra cine ne conduce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*