NOI REGLEMENTĂRI PRIVIND CONDIŢIILE DE PRACTICARE A PESCUITULUI RECREATIV/ SPORTIV

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră îi informează pe aceştia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:
În data de 05.01.2012 a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.10 din 05 ianuarie 2012, Ordinul Ministrului Agriculturii nr 297 din 28 decembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/ sportiv în bazinele piscicole naturale.
Astfel pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement/performanţă este o activitate individuală şi necomercială. Cea mai importantă prevedere a acestui ordin este însă aceea că până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/ sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012.
Permisul de pescuit sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, tip card plastifiat valabil în toate habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervaţiei Biosferei „ Delta Dunării”.
Aceste permise se vor viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete de membrii ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei asociaţii. Pentru a putea desfăşura activităţile de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Reamintim celor peste 10000 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi din celelate judeţe limitrofe, că frontiera cu Republica Sebia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.
Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Facem precizarea că pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează , în baza prevederilor art. 58 lit.a) din O.G.23/2008, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.
Cu speranţa că înfocaţii pescari au înţeles mesajul nostru, le dorim în noul an FIR ÎNTINS!
Comisar şef de politie, VALERIU PERA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*