700 de lei primă de Paşte pentru mineri

Cei peste 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor avea mai multe zile libere în perioada 1-13 mai, pe fondul scăderii drastice a cererii de energie electrică produsă pe bază de cărbune, iar de Paşte vor primi tichete cadou în valoare de 700 de lei.
termocentrala (1) (Small)
Conform unui comunicat al CEO, administraţia şi sindicatele au convenit ca în perioada 1-13 mai angajaţii să aibă încă şase zile libere în afara celor stabilite deja în contractul colectiv de muncă. „Această decizie a fost luată de administraţia companiei de comun acord cu sindicatele, pe fondul scăderii drastice a cererii de energie electrică produsă pe bază de cărbune din această perioadă, ca urmare a hidraulicităţii crescute şi producţiei ridicate de energie eoliană”, se menţionează în comunicatul de presă al Complexului Energetic Oltenia. Salariaţii care asigură paza şi buna funcţionare a instalaţiilor tehnologice, precum şi livrările de cărbune, vor veni la lucru în continuare.
Minerii din cadrul CE Oltenia au mai beneficiat de zile libere la începutul acestui an, tot pe fondul cererii scăzute de cărbune. De asemenea, angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor primi până în 26 aprilie tichete cadou în valoare de 700 de lei drept primă de Paşte, suma fiind egală pentru toţi angajaţii, indiferent de funcţia deţinută.
Primele sunt acordate în baza prevederilor din contractul colectiv de muncă, dar şi în contextul în care Complexul Energetic Oltenia anunţă că a înregistrat profit în 2012 şi că nu are datorii la bugetul de stat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*