TUSEA şi JUNGHIUL şi-au dat mâna la Orşova

Bomba săptămânii trecute ar putea fi considerată trecerea cobrei Brăgaru ca şef la partid, la PSD, al lui Popescu, patronul FLORICOLA, astfel că putem vorbi de faptul că, în prezent, Popescu are parte de doi şefi: Duicu, la partidul judeţean, şi Brăgaru, direct implicat, că de-aia-i preşedinte, la PSD Orşova. Ar putea fi o bombă, dar nu este aşa, dacă ne luăm după surse şi vedem că, de fapt, această “mutare” este o disperare, pentru a mai salva ce este de salvat în Orşova şi în PSD Orşova, desigur. Când spunem asta ne bazăm pe foarte multe, petrecute cu puţin sau cu ceva mai mult timp în urmă.

Debutăm, totuşi,
cu o zi de miercuri,
din Campania
pentru alegerile prezidenţiale…

…când Nicolae Căprioru, liderul Organizaţiei PSD Orşova, a negat vehement pesederizarea lui Brăgaru: “Este un zvon  lansat cel mai probabil din interiorul PDL, în disperarea de a delimita partidul de persoana Brăgaru, care nu demult a ieşit cu declaraţii împotriva propriului partid. Sunt conştienţi că declaraţiile primarului au afectat imaginea partidului, fapt care în mod cert va influenţa votul  pe plan local. Este o scornire care se înscrie în şirul gesturilor disperate, PDL-ul lăsând să se înţeleagă faptul că PSD nu are criterii de selectare a membrilor, primind în organizaţie rebuturile şi rejecţiile oricărui partid.  Ei simt că vor pierde alegerile şi încearcă acum prin orice metode să mai îndrepte câte ceva. Poziţia noastră e clară: nu-l vrem pe Brăgaru în partid“.
Consilierul PSD Ramona Roată comenta: “Tot oraşul vorbeşte despre trecerea primarului la PSD. Totul a pornit de la acel cort de campanie, gest care a fost interpretat voit eronat. Ce pot eu să confirm este faptul că în prezent avem o colaborare bună cu primarul, se pare că adoptă o atitudine mult mai corectă în relaţiile cu consilierii din opoziţie. Referitor la trecerea primarului la PSD pot să infirm acest zvon care a ajuns şi la urechile noastre. Am discutat într-o şedinţă de partid pe seama zvonului şi avem un răspuns clar: excludem posibilitatea ca Brăgaru să revină în PSD. Nu are nicio şansă”.
Constantin Negulescu: “E dreptul său să se îndrepte spre altă organizaţie decât pe listele căreia a fost ales. La mine, în calitate de preşedinte PNDC, nu a venit nici să se înscrie în partid, nici să-mi ceară să facem vreo alianţă. Brăgaru a fost preşedinte PSD câţiva ani. Uneori ne amintim cu nostalgie de prima dragoste. Nu cred că trecerea lui Brăgaru la alt partid ar umfla ca pe o gogoaşă acel partid. Brăgaru rămâne acelaşi, indiferent în ce partid se duce: un trădător, un atotştiutor, un dictator, un om care nu respectă legea, care nu are o doctrină. Brăgaru se dă cu valul: la locale s-a dus cu PDL, acum, că PSD e pe val, ar vrea înapoi. Vreau  să ştie un lucru: indiferent cine iese preşedintele României, nu va fi scutit de răspundere în faţa legii, va trebui să dea socoteală dacă a încălcat legea. Acum, el se consideră trădat de PDL şi vrea în alt partid pentru a-şi asigura o altă majoritate în consiliu, ceea ce este normal. Dacă şi-a părăsit colegii, nu înseamnă că îşi abandonează şi interesele personale. Nu vreau să comentez mai mult”.
Nici noi nu comentăm, dar trecem la o altă zi, de fapt tot o zi de…

…Miercuri, 3 februarie 2010, conferinţă de presă organizată de primarul Brăgaru

“Nu mai suport presiunile de tip mafiot la care suntem supuşi atât eu, cât şi persoanele cu puteri de decizie la nivelul administraţiei publice locale, presiuni pe care le exercită asupra noastră Constantin Popescu, presiuni mafiote care vin din cauza faptului că primarul se opune majorării tarifelor la salubrizare. Încă din campania de la locale, eu împreună cu PDL am cuprins în programul de administrare al municipiului Orșova ca măsuri gestionarea cu responsabilitate a banului public, propunându-ne să tăiem caracatiţa firmelor căpuşă care secătuiau bugetul local. Una din aceste firme este Floricola și pentru exemplificare vă propun aceste date cu sumele încasate de operator din bugetul local: 2006-827.263 lei, 2007-729.922 lei, 2008-până la preluarea mandatului-843.648 lei, iar după preluarea mandatului alte 200.000 lei, 2009-533.000 lei. Observaţi cum această firmă a secătuit bugetul local de comun acord cu Negulescu. Fostul primar nu poate accepta că există şi lege şi oameni care se pun în slujba oamenilor pentru stoparea furtului şi obţinerea de foloase fără muncă. Nu este greu de crezut că acţiunile noastre de stopare a furtului din bugetul local l-au determinat pe oligarhul Popescu la tot felul de acţiuni mafiote pentru a pune presiune pe primar şi cadrele de conducere din administraţia locală. Observaţi că, într-un an şi jumătate de la preluarea mandatului, încasările Floricolei s-au redus simţitor, lucru care justifică atacurile lui Popescu. (…) La ultima şedinţă de consiliu, Popescu mi-a strigat că o să înfund puşcăria. I-am răspuns atunci că înainte voi trece pe la el să-mi dea nişte lecţii, că el a trecut pe-acolo”.

…Şi continuăm
tot cu o alta, deci,
tot ziua de…

…Miercuri, 14 martie a.c., când liberalul Manea şi alţi doi liberali s-au dus la negocieri, la PSD, cu preşedintele Căprioru, unde s-a căzut de accord ca Manea să fie candidatul unic al USL. Numai că de acest lucru a aflat Popescu şi a dizolvat conducerea PSD Orşova, numindu-l şef la partid pe Brăgaru. Fără şedinţă, fără nimic, semn că Popescu este, dacă nu “mâna dreaptă” a lui Duicu, cel puţin la fel de egal în putere cu el. Cert este că acelaşi Popescu nu-l susţine pe Manea, are omul motivele lui, ce să-i faci, plus că, din ce ştim noi, are mână liberă de la Duicu să facă ce crede de cuviinţă la Orşova. Oricum, din toată această bulibăşeală, PNL a înţeles că trebuie să-şi vadă de treaba lui şi să meargă pe “mâna” lui Manea în continuare la alegerile locale. Probabil PSD o să vină cu candidatul Brăgaru, că de Dorin Incă nici nu mai poate fi vorba, iar PC cu Negulescu, marele perdant al unor negocieri care se poartă mai mereu fără dumnealui, semn că nu mai este-n “cărţile” nimănui, deşi are ceva votanţi de partea sa.
Practic, PSD Orşova este condus, la momentul actual de un singur om, Constantin Popescu, cel acuzat de Brăgaru că are oameni în Primărie pe care-i cumpără după bunul plac. Plus că, la o adică, nici preţul ziariştilor nu este prea mare. O să revenim, la momentul oportun, cu nume, prenume şi banii încasaţi de la FLORICOLA de câţiva ziarişti.
Dacă ar fi să amintim, într-un fel, de ultima “ispravă” a lui Popescu, şi anume excluderea din rândul PSD a consilierului local Ramona Roată, pe motivul, mărturisit nouă de un apropiat al lui Popescu, din Consiliul local, că “n-a votat suplimentarea bugetului pe anul în curs cu 20 de miliarde de lei, către serviciile FLORICOLA”, se poate creiona un adevărat portret al lui Constantin Popescu, de departe adevăratul primar al Orşovei şi adevăratul preşedinte de partid la PSD Orşova.

La toate aceste “maşinaţiuni” de culise adăugăm afirmaţia deputatului Doiniţa Chircu, din ziua de vineri, 16 martie a.c., din care reproducem aici câteva pasaje:

“Onoarea, pentru ei, este un lucru greu de perceput şi de atins. Vreau să fac câteva referiri la marea alianţă de la nivelul PSD Orşova. Am informaţii că a existat nu o cină de taină, ci mai multe, care i-au dus pe marii strategi Manea, Brăgaru şi Negulescu pe drumul desenat de Popescu de la Floricola. Manea, Brăgaru şi Negulescu se pot compara cu Triunghiul Bermudelor; acest triunghi vrea să vadă cum poate, în continuare, în numele unei scamatorii de prost grust, să pitule banul public de la Orşova în vistieria bunului lor plac. Negulescu, cu greutatea trecutului comunist, Brăgaru, alt greu, că are arme de vânătoare, şi cu mieluşelul de Manea care, dacă nu accepta marea alianţă, i se tăia capul, au acceptat această întovărăşire, iar în spatele lor îi duce cu biciul Popescu, care este disperat. Popescu a încercat să intre în comunicare cu mine promiţând 500 de voturi la Orşova dacă vom face pace. Ce însemna pace, în viziunea lui: aceeaşi hoţie în favoarea lui din banul public de la Orşova, hoţie asigurată de Negulescu pe mandatul lui, de brăgaru, pe mandatul lui, astfel că numitul Popescu a intrat într-o criză când a văzut că interesul lui de la Orşova este-n pericol, şi ce şi-a zis, să bată mâna pe sub masă cu Chircu, pentru 500 de voturi. Nu am acceptat nici măcar o întrevedere cu Popescu, iar terţa persoană care a fost intermediar a aflat că nu există nici un fel de negociere, de aceea singura soluţie a lui Popescu a fost să-i adune într-un ţarc pe aceşti trei domni şi să se pregătească de război.”

O fi, sau nu, război la Orşova, nu mai interesează pe nimeni. Alianţele astea care se fac şi se desfac funcţie de interesul unui sau altuia arată disperarea unor politicieni de doi bani, pentru care funcţia şi scaunul a rămas singura salvare. Cine afirmă că PSD şi-a luat cobră la Orşova omite, cu bună ştiinţă ce poate face o COBRĂ, pe lângă “lighioana “Brăgaru. Orşovenii asistă, de foarte mult timp, la spectacolul ordinar dat de aleşii lor, sătui şi scârbiţi, în mare măsură, de tot ceea ce înseamnă politica interesului LOR.
Constantin Popescu rămâne strategul din umbră al unui partid, PSD Mehedinţi, la care Duicu cu greu mai ajunge. Pentru că este ceva distanţă de la Topleţ şi, dincolo de toate, bine că nu mai este şi pagubă-n… benzină! Prietenii ştiu de ce!
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*