Florea se dezlănţuie

“Negulescu e un papagal; Consiliul local Orşova e o mizerie; PDL nu e capabil nici să-şi apere propriile interese; Stoica e un tupeist fără limite; Reclam Consiliul local în instanţă”. Fără rezerve şi necenzurat, scârbit de ceea ce se întâmplă în acest moment la Orşova, preşedintele PPDD Constantin Florea se dezlănţuie, aruncând vorbe grele la adresa Consiliului local, pe care îl cataloghează “o mizerie”. Deşi a asistat de pe margine şi la ultima reprezentaţie oferită în 28 februarie, Florea nu poate sta indiferent la jocurile pe faţă şi aranjamentele USL în ceea ce priveşte păstrarea, cu orice chip, a celor 3 consilieri excluşi din partide.

DSCN7104Situaţia tensionată din consiliul orşovean pare departe de a se fi încheiat, după ce proiectele privind încetarea de drept a mandatelor consilierilor Stoica, Pătăşanu şi Ghergulescu şi vacantarea posturilor ocupate de aceştia nu au intrat în dezbateri, deşi figurau pe Ordinea de zi. În calitate de preşedinte PPDD şi consilier îndreptăţit al acestei formaţiuni în a-şi exercita mandatul încă din luna ianuarie, Florea sare la gâtul Consiliului local pentru blocarea ilegală a proiectelor ce vizau vacantarea posturilor celor 3. “Consiliul local trebuia să ia act de încetarea mandatelor celor trei în şedinţa de săptămâna trecută. S-a recurs, însă, la o şmecherie ieftină. Căprioru a cerut ca ordinea de zi să se aprobe pe articole, singurele care nu s-au aprobat fiind cele trei ce îi vizau pe consilierii excluşi. Preşedintele de şedinţă a acceptat şmecheria USL, fiind un consilier fără experienţă. Când se cere aprobarea pe articole a ordinii de zi cel care solicită acest lucru trebuie să-şi fundamenteze cererea, să explice care e motivul pentru care vrea asta. Nimeni nu are dreptul să blocheze un proiect sau iniţiativa cuiva de a intra în dezbatere, decât în cazul în care nu există la bază documentaţia cerută de lege. Ori, toate cele trei proiecte erau “beton”. Nu vreau să-l acuz pe Lepădătescu de rea credinţă, cred că a fost vorba doar despre o lipsă de experienţă. În orice caz, USL avea şi un plan de rezervă dacă propunerea lui Căprioru ar fi fost respinsă; consilierii puterii ar fi părăsit, în bloc, sala înaintea dezbaterilor acelor proiecte”, susţine Florea.

“PDL nu e în stare să-şi apere nici propriile interese”

Florea consideră că niciunul dintre consilierii din opoziţie nu ar fi fost în stare să stopeze planul USL privind votul pe articole de pe Ordinea de zi, afirmând că toţi sunt la primul mandat şi lipsiţi total de experienţă. “Niciun consilier PDL nu a avut nimic de obiectat asupra cererii lui Căprioru. Nu au experienţă, nu cunosc legislaţia. Nici măcar interesele lor nu ştiu să şi le apere”, spune Florea. Acesta crede că PDL nu luptă îndeajuns pentru propriile interese, susţinând că au acceptat mult prea uşor să piardă un consilier marcant, fără să se fi opus în momentul în care Cican a fost dat afară din Consiliu, aşa, bătând din palme. În opinia lui Florea, mazilirea lui Cican este un favor pe care prefectul l-a făcut strict în favoarea USL . “În gândirea USL, acum, cu doar 16 consilieri, proiectele care au nevoie de 2 treimi din numărul voturilor pot trece cu doar 11 voturi, ceea ce e o aberaţie. Aşa au socotit ei ultima oară, că dacă Cican nu mai e consilier, cu 11 voturi fac două treimi, ori nu e aşa. Din moment ce nu au luat act de încetarea mandatului lui Cican, postul lui nu e vacant, tot 17 consilieri sunt în funcţie. Ei cântăresc cu două măsuri aceiaşi situaţie, după cum le convine”, spune Florea.

“Reclam Consiliul local în instanţă”

Florea este de părere că ceea ce au făcut consilierii USL la ultima şedinţă demonstrează intenţia vădită a acestora de a nu lua act de situaţia consilierilor care încă ocupă posturile abuziv. “Ei cred că prin asta pot amâna la nesfârşit vacantarea posturilor şi că cei trei îşi vor încheia mandatele la termen. Eu îi asigur că nu e aşa. Am intentat deja proces împotriva Consiliului şi o să-i zdrobesc în instanţă. Am cerut instanţei să oblige Consiliul local să ia act de încetarea mandatului lui Stoica şi să vacanteze postul acestuia. Instanţa îmi va da câştig de cauză pentru că legea nu-i mai permite lui Stoica să fie consilier”, declară Florea.

“Negulescu e un papagal, Stoica e un tupeist fără limite”

Aşa sună ultima etichetă pusă de Florea viceprimarului Orşovei după prestaţia jalnică avută în ultima şedinţă de Consiliu, când consilierii USL au votat un proiect cu dedicaţie specială pentru un funcţionar din Primărie. Florea îl atacă dur pe Negulescu şi-l acuză că, de teamă că va fi schimbat din funcţie, acesta s-a transformat în “trompeta USL”.
“Eu până acum n-am vorbit despre Negulescu în presă, dar văd că el se tot ia de fundul meu. Negulescu e un papagal, e folosit de tătucii USL pentru că ăştia au nevoie de un hau-hau în Consiliu. Toţi ceilalţi tac, numai Negulescu şi Stoica sunt asmuţiţi să latre ca proasta pentru USL. Negulescu ştie că dacă nu face ce-i cer tătucii, îl dau jos din funcţie. Şi Stoica la fel; dacă nu face ce-i ordonă USL, îşi pierde gaşca care-l susţine. Păi, tocmai Stoica, care nu ştie câte urechi are-n cap, îşi permite el să-l atace pe secretar pe probleme juridice? Stoica spune numai prostii. El se ia cu toţi, dar habar n-are pe ce lume e. E un tupeist fără limite”, e de părere Florea.

“Consiliul local e o mizerie”

Aşa a ajuns administraţia orşoveană în viziunea lui Florea, de când se află sub ocupaţie uselistă, ai cărei consilieri fac ce vor şi se comportă ca şi când Consiliul local ar fi proprietate privată a USL. Faptul că aceştia refuză să ia act de cei trei excluşi care nu mai îndeplinesc condiţiile legale pentru a deţine funcţia de consilier, ei pierzându-şi dreptul de a mai reprezenta PDL şi PPDD după ce au fost daţi afară din partide, l-au adus pe Florea în situaţia de a cota Consiliul ca fiind “o mizerie”. “Consiliul local e o mizerie. A fost o mizerie şi în alte mandate, dar nu ca acum. Dar nu va mai dura mult. USL se va dezintegra curând, se va topi ca piftia. Niciodată un mandat nu se sfârşeşte aşa cum începe, în urale. E păcat că toţi se vând USL-ului. Dar puterea nu e veşnică”, concluzionează Florea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*