„BALENE” pe uscat !

S-a terminat campania electorală, pe holul Prefecturii s-au dat jos panourile care aminteau de Zidul Berlinului, nu carecumva să sară Aladin pîrleazul la nea Pavel în bătătură și să-i fure votanții, avem primari, parlamentari, ce mai, județul nostru a intrat în rândul lumii, de parcă până acum nu a și fost. Asta e părerea unor postaci de partid, la o adică, și ea trebuie reținută, mai cu seamă că postacii-s la putere acum și, cum spune o vorbă înțeleaptă, PUTEREA CORUPE! Pe noi n-are cine să ne mai rupă, că de corupere suntem sătui, și pe stânga și pe dreapta!

Bugetul țării e aproape gata, mai are să sară gardul Cotroceniului și își face apariția pe ulițele județului. Că or fi asfaltate sau nu, asta nu e treaba celor de la Putere, cu P mare, că iar se supără Pitbuleasa de la Prefectură și se crizează tocmai acum, când perioada de criză a trecut, ci a lui Aladin, care e de vină, la urma urmelor. Așa cum, de vină, pentru bugetul Mehedințiului, sunt Cei Trei Mici și Slabi ai pesedeului: Mazilu, Folescu și Chirilă. Care n-au avut de lucru și au venit cu fel și fel de amendamente privitoare la dezvoltarea județului. Nu are rost să amintim aici dacă-s de importanță majoră sau nu, pentru județ, că sar la beregățile noastre liberalii și ne cataloghează pesediști. O concluzie amară, totuși, se poate trage de aici, și nu am văzut în presa locală televizată, asta care-o avem, abordat acest subiect al bunăstării comunităților din județ. Nici măcar pe simpatii politice. de poarcă ar conta, dracului, culoarea asfaltului sau a rigolelor de pe marginea drumurilor…Mintea țăranului mehedințean e mai odihnită și nu clachează, cum tind să ne arate parlamentarii de azi.
Sincer, mă așteptam, din partea Celor Trei Cei Mai Mari și Cei Mai Tari oameni ai momentului politic local: Popescu, Firu și Mărculescu să-și însușească amendamentele pesedeului, să le treacă în programul lor electoral și să treacă la treabă. Dincolo de toate ordinele de partid contează comunitatea care te-a votat și te-a trimis în parlament să faci ceva pentru ea, nu să stai ca mutălăul în bancă și să numeri banii. Numai că nu cred că se va întâmpla asta. Din pricină de „las că v-arătăm cine suntem noi!” Ăsta este cel mai puternic brand electoral după care se ghidează Puterea la ora actuală. Un joc de glezne care, dacă le iei șireturile și le dai pantofii șic jos din picioare le vezi găurile din șosete. La ăia care poartă, că ailalți încă n-au descoperit mall-urile. Nu alea din Hinova, la care striga un consiler local…
Deși, dacă stăm bine pe capacul wc-ului (că numai acolo monitorizează unii postările de pe facebook, să nu se vadă culoarea chiloților purtați prin partide!) vedem că, de fapt, de circa doi ani de zile în afară de numiri controversate în Consiliile de Administrație a fel și fel de „suspecți” din fire, adevărate PUȘCULIȚE de partid, altceva nu s-a întâmplat în județul ăsta cotropit de pesediști și călcat în picioare de peneliști.
Se mai umflă unii-n pene(le) cu realizări demne de BALENA lui DINU, aia care stătea cu peștele-n gură pe Crișan, de râdeau copiii că a ajuns Dunărea să producă balene, nu numai curent electric…
Practic, nu prea se vede nimic. E o liniște de zici c-a dat Dracu mâna cu Doamne-Doamne întru asfaltarea găurilor cerului de pe lumea ailaltă și le-a pus Omul cătușe.
Trăim vremurile Balenei lui Dinu de pe Crișan, abandonați pe o plajă unde nici câinii nu se mai răhățesc, să nu răcească la ouă din pricină de debitul Dunării, dar suntem mândri că avem un pupitru cu microfon, pe uscat, să ne audă peștii de baltă ce „balene” ne dăm noi, fluvialii.
ST. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*