0

PMP MEHEDINȚI: CEREM CONDIȚII DECENTE PENTRU TOȚI BĂTRÂNII DIN CENTRELE DE ASISTENȚĂ MEDICO-SOCIALĂ DIN JUDEȚ

Share ITShare on Facebook
Facebook

Ramona Cupă, președinte PMP Drobeta Turnu Severin: ”Neregulile de la toate centrele de asistență pentru bătrâni din Mehedinți trebuie eliminate.Voi propune creșterea sumelor acordate de Consiliul județean pentru îngrijirea acestor oameni”

 

Recentul caz de la Centrul de Asistență Medico-Socială Cujmir, unde s-au înregistrat nereguli grave privind igiena și modul de preparare al hranei pentru cei 29 de bătrâni cazați  acolo nu este unul izolat. El ilustrează o realitate  mai amplă din instituțiile de acest fel din subordinea Consiliului Județean. Subfinanțarea acestor instituții și salariile mici ale celor angajați acolo generează frecvent situații de acest fel.

Cred că doar amenzile consistente nu rezolvă problema de fond a acestor instituții. Vom regândi sistemul de ocrotire al bătrânilor și copiilor din aceste  centre așa încât să nu mai apară astfel de situații care le pun viața în pericol. Voi pleda în viitorul Consiliu Județean pentru creșterea alocațiilor bugetare acordate acestor instituții. O comunitate adevărată trebuie să aibă grijă si respect pentru toți membrii ei”- apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Drobeta Turnu Severin

PMP atrage atenția că toate aceste instituții medico-sociale ar trebui monitorizate permanent de către Consiliul județean, de către celelalte autorități locale în subordinea cărora se află, nu doar controlate sporadic, în urma unor sesizări.

 

                                               BIROUL DE PRESĂ PMP MEHEDINȚI

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *