„Voi pregăti județul Mehedinți pentru a atrage cât mai mulți bani din cele 24 de miliarde de euro care revin României pentru obiective de mediu”

Declară ION CUPĂ, candidat PMP la funcția de Președinte al CJ MEHEDINȚI

Am sprijinit ca Președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, prin inițiativele mele legislative, politici de mediu care să contribuie major la protejarea sănătății oamenilor și mediului în România.

Trebuie să înțelegem și aici în Mehedinți că în următorii șapte ani  singura cale este să ne adaptăm la transformarea propusă de Uniunea Europeană: tranziție ecologică, tranziție echitabilă spre producția de energie din surse regenerabile, tranziție digitală, reziliență climatică, infrastructură  prietenoasă cu mediul înconjurător.

Vreau acum ca Președinte al Consiliului județean Mehedinți, cu toată experiența acumulată, să aduc în viața comunităților locale cât mai mulți bani din cele  24 de miliarde de euro pentru proiecte de mediu, ceea ce reprezintă 30% din valoarea totală obținută de țara noastră pentru relansarea economică.

 

PENTRU CE VOI ADUCE ACEȘTI BANI?

 

Investițiile în mediu  înseamnă investiții în dezvoltare.

 

Adaptarea la schimbările climatice, managementul performant al deșeurilor, calitatea aerului și a apei, mobilitatea, conservarea și punerea în valoare a biodiversității și a ariilor naturale protejate, digitalizarea serviciilor publice, eficiența energetică,agricultura ecologică, construcția infrastructurii verzi peste tot în județ sunt țintele pe care mi le propun și pe care le voi atinge împreună cu echipa mea din CJ Mehedinți.Cu toate instituțiile publice aflate în subordinea și în coordonarea CJ, cu toți primarii și UAT-urile din județ, indiferent de culoarea lor politică.

Trebuie să ne mișcăm repede în perioada următoare pentru a face toate demersurile ca să atragem acești bani europeni alocați pentru obiective de mediu.Știu să fac acest lucru.Am nevoie doar de sprijinul dumneavoastră la vot.Ajutați-mă ca să vă pot ajuta!

 

 

ATRAGEREA ÎN JUDEȚ A  BANILOR PENTRU MEDIU DIN RESURSE INTERNE- O ȚINTĂ LA FEL DE IMPORTANTĂ!

 

 

Programele de finanțare derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) se vor multiplica în perioada următoare pe domenii diverse: eficientizare energetică,alimentare cu apă și canalizare, împăduriri, managementul deșeurilor, spații verzi, transport public nepoluant, sisteme fotovoltaice, iluminat public, iazuri, etc. Noul președinte al AFM, mehedințeanul DAN CĂTĂLIN VATAMANU, (vicepreședinte al PMP Mehedinți) este decis să dinamizeze activitatea acestei instituții atât de importante.

 

Voi sprijini, în calitate de Președinte al CJ Mehedinți toate instituțiile publice, comunitățile locale, voi încuraja toți cetățenii județului Mehedinți să acceseze aceste programe. Ele au atât o componentă de mediu dar și o componentă economică și sociala importantă: pot genera locuri de muncă, reduceri de facturi și scăderea consumurilor la resurse importante cum ar fi energia, de exemplu.

Zilele trecute,AFM a lansat Programul ”Casa Eficientă Energetic”. 9.000 de proprietari pot primi  15.000 de euro pentru a-şi eficientiza energetic locuinţele.Cheltuielile eligibile vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Foarte curând  va fi lansat acest program „Casa Eficientă Energetic” și pentru instituții publice (școli și grădinițe). Pentru început peste 400 de școli din România vor putea fi eficientizate energetic(izolație termică, încălzire centralizată,  reducerea consumului de energie)prin intermediul acestui program, care are un buget de 384 de milioane de lei.Un lucru foarte bun și pentru siguranța și sănătatea elevilor și profesorilor.Fiecare primărie va primi 90% din valoarea acestor investiții, până la 1,5 milioane de lei. Localitățile cu mai mult de 4.000 de locuitori vor putea  depune două proiecte și pot obține astfel până la 3 milioane de lei.

Iată, așadar, oportunități foarte bune pentru ca să reușim transformarea vieții în bine și aici,în Mehedinți, în toate orașele și în toate comunele.

E nevoie doar de o viziune ambițioasă, de un cap limpede care să urmarească, cu determinare și consecvență atingerea tuturor obiectivelor de dezvoltare ale județului Mehedinți.

Sunt Ion Cupă#SoluțiaTA

#PMP

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*