Cât să fii de prost ?

Nu contestă nimeni că n-avem lideri politici locali. Mai cu caș la gură, adică neînțărcați în focul luptei like-to-like pe facebook, mai spurcați, mai amatori sau mai profesioniști. Cam de fiecare dată în an electoral apar ambițiile. Nu știu dacă sunt ale lor sau ale p(r)ostacilor deși, dacă ne gândim la statutul politicii, acela de curvă, ambiția se reduce, simplu, la sloganul SUS JARTIERA, JOS JARTIERA! Depinde de client, de simpatizant, de adeziune, de dracu mai știe ce! E mare lucru să dai dovadă de ambiție politică în plan local. Și asta pentru că lupta de clasă se ascute pe zi ce trece, iar ăștia care cred că-s lideri și se dau exemple devin mârlani de-a dreptul, ca să nu zicem jegos de penibil. Cu ceva timp în urmă PRIMARUL PSD a participat, alături de vice-primarul PNL și PREFECTUL PUS DE PNL la o tăiere de panglică pe la Liceul auto. O chestie firească. Numai că, în ambiția lui de a ne dovedi că e mai al dracu decât toți, viceprimarul a ținut cu tot dinadinsul să-l taie, efectiv, din imaginile postate pe pagina proprie de facebook, pe PRIMAR. De parcă n-ar fi fost. de parcă n-avem primar. De parcă Screciu ar avea râie și se ia, și asta nu e prevăzut în platforma program a partidului. O fi an electoral, dar să dai dovadă de neam prost cu un gest care nu-și are rostul mi se pare aberant.
Severinul nu stă bine deloc, din toate punctele de vedere, dar viceprimarul a uitat să taie din poze nerealizările lui. Pentru că e ocupat cu ale altora. Credeam că speranța de mai bine vine cu ăștia, dacă ailalți s-au dus. Dar văd că, mai degrabă, cam toți „călăresc” speranța noastră, că a lor e mai importantă.
De aia zic că nu ne mai facem bine nici dacă ne ștergem la fund cu votul care, se zice, o să ne aducă bunăstare, zile mai bune și alte prostii în care nu mai cred nici candidații. Că-i lasă partidul să deraieze psihic, doar-doar contracandidatul o ia razna.
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*