Aladin Georgescu cere DEMISIA ministrului Muncii pentru SCĂDEREA dramatică a BUGETULUI alocat Protecţiei Copilului!

Schimbarea Guvernului a adus şi modificări ale opticii bugetare, iar în momentul de faţă sunt probleme grave în ceea ce priveşte gestionarea bugetului pentru anul 2020 în judeţul Mehedinţi.
Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, a cerut demisia ministrului muncii Violeta Alexandru pentru scăderea dramatică a bugetului pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.
Preşedintele CJ a spus că în 2019 bugetul pentru Protecția Copilului din Mehedinți a fost de 61 milioane lei, iar necesarul minim pentru 2020 este de 86. Cu toate acestea bugetul prevăzut de Guvern pentru acest an este de doar 10,5 milioane ceea ce înseamnă că sunt bani doar pentru funcționarea în primele 2 luni ale acestui an.
,,Interesul acordat de către Guvernul Orban sistemului de protecţie socială a fost atât de ,,mare,, încât banii alocaţi pentru funcţionarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi ajung doar pentru plata salariile angajaţilor timp de două luni. Soluţiile, oricare ar fi ele, sunt imposibile atâta timp cât Direcţiei i s-au alocat doar 10.500.000 lei, adică a şaptea parte din bugetul solicitat (87.000.000 lei) necesar funcţionării la nivel minim a instituției. Am purtat discuţii atât cu directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi cât şi cu şefii de centre şi am ajuns la concluzia că suntem în imposibilitatea de a acoperi diferenţa de bani de care Direcţia ar avea nevoie”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Acesta mai spune că tăierea bugetelor pentru Asistență Socială și Protecția Copilului nu este numai în Mehedinți, ci una generalizată.
,,Avem de-a face cu un guvern incompetent, de un ministru al Muncii incompetent și incapabil să-și fundamenteze bugetul. Ministrul Muncii ar trebui să-și prezinte demisia cu scuzele de rigoare pentru toți cei care lucrează în domeniul asistenței sociale. La sfârșitul anului trecut am tras un semnal de alarmă privind tăiere fondurilor pentru copiii cu dizabilități. Prin bugetul pentru Asistență Socială și Protecția Copilului ne-a fost alocată a șapte parte din necesar”, a mai precizat Aladin Georgescu.
Cu alte cuvinte, bugetul pentru acest an nu asigura nici necesarul de medicamente, încălțăminte și îmbrăcăminte pentru copiii și bătrâni. Banii abia că ajung pentru două luni de salarii pentru cei aproape 1.000 de angajaţi ai Direcţiei.
,,Guvernul Orban trebuie să fie responsabil. Ar trebui asigurați bani de la fondul de rezervă al Guvernului. Bani sunt. Guvernul PSD a asigurat anii trecuți bugetele DGASPC. Cum se explică că anul acesta bugetul județului Mehedinți este mai mic cu 51 de milioane de lei față de anul trecut și acest lucru se întâmplă în foarte multe județe?”, a mai explicat Aladin Georgescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*