0

COLȚU PINGUINULUI

Share ITShare on Facebook
Facebook

Cugetam, az noapte, că n-aveam somn dîn pricină dă punerea în valoare a operei mele, despre vicisitudinile vieții și avantajul de a fi la pensie. Dă bine, dă rău, mie îmi e bine și acuma, nu mă plîng dă nimic, am dă toate și, în zîlele cînd nu am dau un telefon și sosește. Că ăsta e avantajul de a fi scriitor în veață, nu ca alții, care n-au scris o carte-n veața lor dă scriitori și sunt multipremiați pe la toate cîrciumile unde poposesc în căutare dă sponsori la un pahar dă votcă. Cu o seară înainte avusesm o discuție pur filosofică cu tanti Nuța Cucu privitoare la ce mai rămîne după ce termini opera. Și ea a zis, sumbru, ca un buldozer care trece peste sentimentele unui sat năpădit dă tradiție multiseculară:RĂMÎNE CEVA, COANE! Dar noi nu mai sîmțîm CE! Că d-aia e lumea cealaltă, cu păcate și alte cele. Eu zîc să-ți faci ordine-n ordinea dă zi și să încerci să punem opera matale acolo unde trebuie, pă standul veții.
Cum le nimerești mata, tanti Nuța, pă toate și mă repui cu sentimentul pă lin  ia dă plutire, că, dă la o vreme, deraiez dîn ce în ce mai des pă drumul regăsirii dă sine. Nu știu, mă simt așa, ciudat, fără cetitorii mei obișnuiți să dea pagina și să ofteze, sec, grea e veața asta dă scriitor!, dă parcă aș fi Livache în așteptarea sentinței. Nu am somn, Culcușica rîde zglobiu în pat, în vise și în ciuda mea, dă am ajuns să cred că știe ea ce știe cu privire la angoasele mele egzistențiale privitoare la rătăcirea-n absurdul situației paradigmatice. Mă bate gîndul, coană, să-mi schimb secsu, că am ob servat că fomeile sunt mai bine văzute și mai bine cetite în zîua dă azi, de cînd cu Veorica Vasilica dă la Guvern.
Da, la o adică, cine drac a mai văzut fomeie cu burtă? Cu barbă și mustață e Conchita aia Wurst a lui crenvurșt, așa că aș avea antecedente, da ce fac cu burta? Mi-o sug? Nu-i corect…
Apropo, pă lumea cealaltă o fi iarbă și verdeață?
Ăia or fi auzît dă
PINGUINU CU MUSTAȚĂ?

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *