0

Vrem IZMENE și IZMENARI pe Castelul de Apă!

Share ITShare on Facebook
Facebook

De ceva vreme pe la obiectivul turistic Cetatea Medievală a Severinului, care, din fericire, NU ESTE ÎNCHIS, cum este CASTELUL DE APĂ, se lucrează la o Strategie de punere în valoare a… Castelului de Apă. O încercare, timidă, cu oameni de cultură, istorici, personalități marcante ale orașului a avut loc loc joi, 7 iunie a.c., când a fost prezentat publicului o astfel de Strategie.  Din care ne-a atras atenția o pagină, asupra căreia vom reveni mai jos.
Tot joi, dar pe 14 iunie a.c., a venit rândul, cică, focus-grup-ului pentru domeniul mass media. Care mass media locală e compusă, de la o vreme, de purtători de cameră cu aere de jurnaliști și de jurnaliști cu aere de unde facem concediul anul ăsta. Ei bine, o doamnă de la Timișoara dorea, nici mai mult, nici mai puțin, ca presa să contribuie la o astfel de strategie de punere în valoare a Castelului de Apă. Și aici mă întorc la pagina alăturată, prezentată la Cetatea Medievală, unde ni se spune, printre altele:


STRATEGIA Elaborată în cadrul unui proces ce își propune să armonizeze prin dialog și negociere, interesele: Factorilor de decizie politică.
Bă, ați înnebunit? Ce mama dracului de legătură are politicul cu un amărât de Castel de Apă vopsit, nu restaurat, cu fonduri europene? Ce mama dracului pot face interesele factorilor de decizie politică în așa fel încât Castelul să iasă din anonimatul în care este?!
Ei bine, CRONICA DE SEVERIN propune construirea, PARALEL, a încă unui CASTEL DE APĂ, că tot e la modă STATUL PARALEL, iar factorii de decizie politică să dormiteze pe esplanada castelului și să ne aburească zilnic.
Mai propunem, de asemenea, să se achiziționeze CAI de către cei care administrează acest castel și să le fie amenajate locuri de parcare, ca să vadă turiștii că avem suflet, ținem și la animale, nu numai la FIER VECHI.
Altă propunere a noastră se referă la amenajarea celor mai mari secții de votare pe verticală, unde fiecare partid să-și aibă urna lui, iar cine e la etaj și nu votează cu ceilalți, să nu mai coboare. Să zboare, nană, direct pă interes.
O altă soluție privind punerea în valoare a Castelului ar fi ca toți candidații partidelor la alegeri să-și atârne, public, izmenele pe frontispiciul castelului, și să se organizeze tradiționalul TÂRG al IZMENARILOR și PUPINCURIȘTILOR pe calendarul vechi și nou.
Sperăm să nu intre la idei senatorul SIBINESCU, acest POLITICIAN extrem de IREFUTABIL, IRECOGNOSCIBIL și IMPARDONABIL.
Mai avem multe soluții, dar ne e scârbă, pur și simplu, de funcția celor care ar trebui să arate Severinului, Mehedințiului și țării, la o adică, pe bune, Castelul de Apă și rolul lui CULTURAL.
Apropo, interesele cetățenilor orașului sunt ultimele. Semn că unii idioți cu funcție pupincuresc de zori și până-n seară, doar-doar le-o crește, pe verticală, salariul. Ca să-și acopere, pesemne, datoriile mai vechi. Un merituos HAI SICTIR hoților care nu se mai satură de MEHEDINȚI! Și CULTURA lui!
St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *