Ce a mai rămas din PNL Orșova?

Potrivit peneliștilor din Orșova, unii foști, alții încă membri cu sufletul, s-a ales praful de organizația locală liberală. Și asta după ce Doinița Mariana Chircu a fost îndepărtată mișelește de la șefia partidului, iar în locul acesteia s-a ales Camelia Ianculovici. Despre actuala președintă se vorbește mult și nu de bine, atât de cei din interiorul partidului, cât și de cei care au fost membri dar au plecat de când s-a schimbat conducerea. Planul Cameliei Ianculovici de a avansa politic s-a împlinit în 2017, pe jumătate. Cealaltă jumătate din plan viza funcția de viceprimar la Orșova, însă l-a trecut, deocamdată, la daune totale, și asta pentru că nu a fost suficient de convingătoare când a negociat cu viceprimarul Aurelian Trușcă să-și dea demisia și să-i cedeze locul, când încă mai putea face trocuri în Consiliul local cu PND și câțiva din PSD. Visul de viceprimăriță s-a spulberat rapid, pentru că s-au dus naiba alianțele și unde mai pui că nici Trușcă n-a mai vrut, în final.
Cum tot la daune a trecut și eșecul cu Stoica de a-i face un post la Taxe și Impozite pe vremea când PNL încă avea blat cu PSD, după localele din 2016.
Dar nu-i bai, uite că viața i-a surâs săptămâna trecută, când a pus-o tătucul Constantin Săceanu jurist la SPAET DROBETA TURNU SEVERIN, că ducea SPAET-ul lipsă acută de personal din Orșova, licențiat la Universitatea fantomă de Juriști-turiști din Herculane.
Mulți sunt reticenți de alegerea lui Constantin Săceanu, dar gusturile nu le discutăm. Am putea vorbi ceva despre experiența lui Ianculovici din primăria Orșova, unde tot ”pe politic” doi foști primari i-au înființat posturi cu dedicație, dar nu ne băgăm încă în subiect.
Vom vorbi doar despre cum s-a ales praful și pulberea de PNL Orșova și despre cum a ajuns Camelia președintă.
După alegerile din 2016, Doinița Mariana Chircu, cea care conducea organizația PNL Orșova a refuzat s-o treacă pe lista de consilieri pe Ianculovici, pe motiv de trădare a acesteia la alegerile din 2012. Virgil Popescu, șeful pe linie de partid al lui Chircu a insistat însă ca Ianculovici să fie trecută pe listă, pe locul 3. A fost deranj mare atunci la partid pentru listă, pentru că alții, care chiar s-au implicat în campanie, riscau să nu prindă loc în Consiliul local. Cum scandalul era prea mare și cu strigături, Ianculovici a cerut singură să treacă pe locul 9. Până ca lista să fie aprobată de la județ, Virgil Popescu a cerut demisiile în alb ale membrilor PNL Orșova pe motiv că dacă vreunul calcă strâmb, să-i poată da afară din partid fără contestații și complicații prin instanță. Mulți au plecat atunci de bună voie din partid, trecând la ALDE, dar au fost mulți care au refuzat să-și scrie demisia în alb. Conform surselor din PNL, Ianculovici ar fi scris și semnat demisiile în alb pentru toți cei care au refuzat, și astfel a fost rezolvată problema cu incomozii care n-o doreau pe listă. Au urmat apoi imediat excluderi din partid ale celor care erau pe lista de consilieri, astfel că Ianculovici a ajuns de pe locul 9 pe 5, prin eliminarea tuturor celor dinaintea sa. În final, lista de consilieri PNL validată în 2016 a fost astfel: Chircu, Nichescu, Oprea, Brâncoveanu și Ianculovici.
Lucrurile au stat calme în PNL Orșova până după alegerile parlamentare din 2017, pentru că era nevoie de un PNL puternic și închegat pentru a aduce voturi candidaților PNL. După parlamentare a venit ordin ca toți care erau foști membri PDL intrați în PNL să dispară din partid și să se pregătească de alegeri în PNL Orșova. Virgil Popescu a transmis apoi că legea îi permite să nu mai facă alegeri, astfel că la PNL Orșova a fost numit președinte interimar… Constantin Săceanu. Cum Săceanu era prins cu funcția publică la SPAET, i-a dat undă verde lui Ianculovici să-și organizeze alegeri la Orșova. Doinița Mariana Chircu a aflat de alegeri cu două zile înainte, însă i se transmisese că îi va fi refuzată candidatura pe motiv de… PDL. Așa se face că în ziua alegerilor, Chircu și toți ai săi care erau foști PDL-iști au refuzat să participe la mascaradă. Alegerile au avut loc chiar și așa, deși în sală au fost 30 de persoane. Conform surselor noastre, din cei 30 de participanți mai mult de jumătate nici măcar nu erau membri PNL, ci cunoștințe ale lui Ianculovici, aduse doar pentru cvorum. Evident, Camelia Ianculovici a fost aleasă în acea zi președintă de partid cu 17 voturi din 30, 13 obținându-le Dumitru Pătășanu, candidat și el în acea zi la șefia partidului. După alegeri, Ianculovici a pus în practică imediat ordinul prin care i se ceruse curățarea partidului de PDL-iști. Așa se face că au fost dați afară și consilierii Nichescu și Brâncoveanu, ambii foști PDL, Oprea, altă fostă PDL a fost la un pas să fie dată afară odată cu Nichescu și încă nu a scăpat, iar Chircu e încă neatinsă pentru că are ”ceva protecție” pe la Consiliul Județean.
Cam așa stau lucrurile în PNL Orșova, care momentan nu mai are membri nici cât să încapă în Audi-ul personal al președintei. Umblă vorba că toți cei dați afară din PNL-ul lui Ianculovici, împreună cu cei plecați la ALDE s-ar regrupa într-un nou partid pe care să-l conducă Doinița Mariana Chircu și astfel PNL actual să ajungă de poveste. Un partid cu un singur membru, pus bine la SPAET de același Săceanu care a pus-o bine și la partid.
CRONICA DE SEVERIN

 

Din păcate pentru clasa politică și din fericire pentru onor domn președinte Virgil Popescu, nici la Severin lucrurile nu stau prea bine. Ba că nu mai e bun un consilier județean și musai să o aduceți pe Dana Trancotă de la Vânju Mare, să se bată cu Aladin, că v-ați bătut destul cu nu știu ce clasă pe la liceu, pe acolo, ba în Consiliul local negociați fel și fel de posturi cu unii pesediști, cărora le promiteți fel și fel de funcții liberale, ba că o să câștigați Primăria Drobeta în douăzeci-douăzeci cu un candidat surpriză, că Daniel nu mai poate, e moale, ce mai, politica liberală a început să vadă stele verzi pe pereți.
Stele erau pedeliștii, frate, dar ai avut grijă să-i dai la o parte, cu unele mici excepții, gen Dumitru Mărculescu. Noi știm de ce, așa că o să scriem, chiar dacă ne-a făcut neserioși, cu toate că nu noi am fost, pe bani căcălău, la HIDROSERV…
Ca ilustrație la această situație, Liviu Mazilu are un gest care spune TOTUL, în cuvinte puține.
St. JUST

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*