0

Virgil Popescu, MOȘ CRĂCIUNUL severinenilor?

Share ITShare on Facebook
Facebook

Ca de fiecare dată când se apropie sezonul rece, conferințele de presă ale politicienilor locali se înmulțesc, ca să ne arate, probabil, că și ei suferă, stau în frig și ne sunt alături în tot ceea ce avem de
gând să facem. Cu condiția să nu le cerem lemne.
Cum Severinul are o investiție care nu se mai termină, Centrala ALFA GROUND, oaltă investiție terminată de unii – TERMOCENTRALA și, probabil, investiții care vor urma, dar nu acum, că e frig, problema căldurii revine, de circa 2 ani de zile, în atenția Puterii și Opoziției, și astfel asistăm la un meci de tenis cu o pisică moartă, vopsită ca să ia ochii severinenilor.
Cât a fost RAAN mai toți s-au înghesuit să sufle-n lumânarea care mai ținea economia vie ca o flacără la capătul unui tunel, că asta e menirea politicianului local.
Se bagă-n seamă peste tot, el le știe pe toate, el are rezolvare la toate, dar nu aici, în județ, cât mai mult pe facebook, la capitolul like și share, sau pe la televiziuni naționale unde Dragnea e principalul vinovat, unde Guvernul nu mai cade, unde justiția e făcută de pușcăriași la televiziuni, unde orice neica nimeni stă cu ochii BELINA, doar-doar i-o chema Călin la pește…
În fine, a reînceput sezonul conferințelor de presă și al declarațiilor belicoase, unii o fac la vedere, alții, mai timorați de felul lor, cum e tinerelul Daniel Cârjan viceprimarul, mai la adăpost de vreo întrebare cu sau fără miez, substanță sau aluzie.
Liviu Mazilu, senator al Puterii, și Alina Teiș, deputat, tot al Puterii, au deschis balul conferințelor de presă, cu declarații mai mult sau mai puțin interesante, dată fiind situația actuală a țării și a județului, în unele părți.
„Din păcate pentru noi, Drobeta Turnu Severin se află în cel deal treilea an consecutiv în care problema agentului termic dă bătăi de cap. Este clar că singura sursă fezabilă este tot Termocentrala Halânga. Singura necunoscută este suma pe care o va acorda Guvernul. Din ce ştiu eu şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au fost la mai mulţi factori de decizie din: Guvern, prim-ministru,
ministrul Energiei, cu care s-a discutat în mai multe etape. De fiecare dată au existat încurajări şi asigurări că Guvernul va susţine acest demers. În acest moment singura sursă pentru încălzirea Severinului este Fondul de rezervă al Guvernului României. Cred că primarul Severinului, Marius
Screciu, are în acest moment soluţia de a asigura agentul termic în Drobeta Turnu Severin în
iarna care vine”, a declarat Liviu Mazilu.
Doamna Alina Teiş s-a referit la resursele județului, care nu prea mai sunt ale județului:
„Sub pretextul unei aşa-zise eficienţe economice i s-a luat judeţului Mehedinţi administrarea celor două hidrocentrale, Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, care produc aproape o treime din energia electrică a şprii, decontând efectele de mediu asupra locuitorilor mehedinţeni.
De asemenea, sub pretextul regionalizării i s-a luat judeţului Mehedinţi conducerile executive
ale unor instituţii administrative, făcând mai dificilă relaţia cetăţean-instituţie publică. Nu
în ultimul rând, sub pretextul unei administrări centralizate municipiul Drobeta Turnu Severin nu dispune nici până în acest moment de un port turistic, deşi Dunărea scaldă de mii de ani aceste  eleaguri. Judeţul Mehedinţi nu poate beneficia astăzi, în totalitate, de propriile resurse, conducerile  dministrative fiind obligate să apeleze la intermediari pentru rezolvarea problemelor fireşti ale propriilor
cetăţeni”.
Cât privește amendamentul depus de Liviu Mazilu la Legea nr. 262/2010, privind sistemul  unitar de pensi publice (L128/ 2017), prin care locuitorii municipiului  Drobeta Turnu-Severin şi ai localităţilor situate în rază de 8 km distanță față de Combinatul Chimic Romag Prod, care au trăit 30 de ani neîntrerupt în zona poluată, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, ne abținem să comentăm ceva. Nu de alta, dar chiar dacă proiectul de lege a fost adoptat de Senatul României, mai are de parcurs un drum, la Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Și nu se știe niciodată dacă de partea cealaltă a gardului e pământ!
În privința căldurii ar fi multe de spus, dar trăiesc cu impresia că nu este decât o minge ridicată la fileu pentru Virgil Popescu, care și până acum a răspuns, uneori ironic, la problema căldurii. Dacă o fi să fie IAR Virgil Popescu Moș Crăciunul severinenilor, asta rămâne de văzut. Chiar dacă telefonic m-a încurajat să-i spun lui Liviu Mazilu că severinenii nu se încălzesc cu vodcă!
Ironia sorții sau nu, bateun vânt siberian peste Severin, acum și în anii care vor urma, domn Virgil, de-mi vine să fac provizii de vodcă, până nu creșteți iar prețul la pompă!
St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *