„Mândră corabia, meşter cârmaciul…“

După 23 martie vedem cum arată noul PDL al lui MARIUS BĂLU!

_DSC4695 (Small)Marţi seară, Elena Udrea şi-a făcut simţită prezenţa la Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care a prezentat şi moţiunea NOUL PDL. O NOUĂ ROMÂNIE. Printre gazde, alături de acelaşi Marius Bălu, i-am zărit pe Andi Nodiţ, ignorat de doamna Udrea, la un moment dat, dar şi pe primarul Constantin Gherghe. Prezenţa asta a cam dat tonul la multe comentarii gen: „Ce drac caută ăsta aici? Da de ce să nu fie, că e tot la PDL… Nu mai e, domnule… Ba da, este, că de-aia a plecat Stănişoară…“, şi aşa mai departe. Oricum, primarul a făcut pe maestrul de ceremonii, înmânându-i doamnei Elena Udrea titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, titlu conferit prin 2010 şi nedat din… lipsă de timp a doamnei Udrea. Ete fleoşc, pe dracu lipsă de timp. Acum a găsit momentul primarul să se achite de această sarcină, fără Stănişoară-n coaste, că doamna Udrea a mai fost aici, pe la Severin, de multe ori, aşa că principalul motiv pentru care nu a primit placheta doamna Udrea a fost prezenţa lui Stănişoară (şi la evenimente, şi la…PDL!), că altceva n-are ce să fie!
În fine, doamna Udrea e decisă să se lupte, deocamdată, cu Vasile Blaga şi Monica Macovei, ceilalţi candidaţi la şefia PDL, aşa cum numai o femeie ca ea ştie s-o facă: „Partidul Democrat Liberal ar putea reveni la guvernare chiar mai devreme de 2016, “ca partid puternic”. Nu sunt de acord că partidul acesta ar trebui să se topească în PNL. Aud acum un mare proiect, un mare partid de dreapta PNL. Cel mai mare partid de centru dreapta din România este Partidul Democrat Liberal. Sunem un partid care a cucerit electoratul. Putem câştiga din nou alegeri, putem ajunge din nou la guvernare în 2016 sau mai devreme dar întotdeauna ca partid puternic, niciodată ca partid de buzunar al PNL-ului, niciodată ca aliat mai slab, ca aliatul de mâna a doua, ca aliatul care intră pe uşa din dos la guvernare”.
De altfel, dacă stăm drept şi judecăm strâmb, dincolo de criticile aduse partidului care-a primit-o în sânul lui, Elena Udrea are, într-un fel, dreptate, când spune că actualii lideri „au preferat să se ascundă, decât să iasă la luptă. Nimeni nu i-a contrazis pe cei de la USL, nimeni nu a luptat pentru acest partid. Este nevoie să formăm din nou o echipă puternică”, declara, convingătoare pentru cei circa 200 de oameni prezenţi în sală, Elena Udrea. De la „centru“, ca să spunem aşa, a fost sprijinită, în construcţia noului PDL, de Romeo Rădulescu, deputat, şi de Vasile Gherasim, preşedintele PDL Sector 1 Bucureşti.
Ce speră să facă din PDL doamna Udrea? Păi, „să înceapă reconstrucţia pentru schimbarea partidului în aşa fel încât să asigure resurse pentru a ajunge la putere, cerându-le liderilor să nu uite că trebuie să îşi asume răspunderea pentru greşelile făcute, care au dus partidul la 16% în loc de 30% cât îşi propuseseră înainte de alegeri. Trebuie văzut ce s-a întâmplat de PDL a dezamăgit electoratul astfel încât acesta să fie adus la vot pentru a ajuta PDL să câştige alegerile în 2016. Eu, când am pierdut la Bucureşti, mi-am asumat răspunderea şi mi-am dat demisia, în timp ce liderii PDL s-au ascuns de atâtea luni de zile pentru ca să-şi salveze imaginea, iar unii au şi părăsit echipa. Guvernarea PDL a făcut multe lucruri bune pentru România în general şi în special pentru Mehedinţi şi acest lucru trebuie să îl spunem electoratului. Trebuie să facem o reformă internă în PDL, să fim din nou o familie, reluăm comunicarea la toate nivelele şi să nu uităm că adversarul, acum, e în interior şi nu în afara PDL. Să punem în practică principiile meritocraţiei şi să scoatem în faţă profesioniştii. PDL are nevoie de un lider care să energizeze partidul astfel încât să câştigăm statutul de cel mai mare partid de dreapta ca să nu ajungem să fim luaţi la bucată de actuala putere. PDL are nevoie de un lider care să înceapă schimbarea iar puterea lui să se măsoare în voturile câştigate. Doar aşa PDL va deveni un partid credibil şi un partid al speranţei“.
Vasile Gherasim i-a atacat pe cei care au părăsit partidul spunând că „cei plecaţi au o glorie murdară pentru că au intrat în parlament pe uşa PDL”, iar deputatul Romeo Rădulescu le-a spus celor prezenţi că o susţine pe Elena Udrea pentru că „ştie să facă o echipă eficientă”.
Pe plan local, primarul Gherghe a declarat că a semnat moţiunea Elenei Udrea pentru că aproape tot ce s-a realizat nou şi frumos în municipiu i se datorează acesteia şi a dat exemplu străzile, iluminatul, Teatrul, Cetatea Severinului, Muzeul. (La faza asta era frumos să apară în sală şi Mihai Stănişoară, să vadă unde-a ajuns trădarea şi de ce-i iubeşte (uneori) lumea pe trădători!…)
Nici de această dată n-a apărut pe firmament Ion Mîţu, dar mai e timp, că trebuie să apară la Severin şi Monica Macovei. Dacă şi pe acest candidat îl primeşte tot senatorul Marius Bălu e clar: are stofă politică-n el, domnule, de ştie cum să mulţumească, fără să bată la ochi, toate fracţiunile apărute într-un PDL pe cale să renască.
Am întrebat-o pe onor doamna Udrea dacă peste patru ani, la alegerile din PDL, are de gând să se bată cu Traian Băsescu, şi a ocolit, sentimentală din cale-afară, răspunsul, declarând că „las altora această plăcere…“, ceea ce ne trimite cu gândul la faptul că, o dată ajunsă preşedinta PDL, să te ţii! „Mândră corabia, meşter cârmaciul!“, nu?
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*