Suflet de hinovean

Au început să se miște lucrurile și în Drobeta Turnu Severin. Oamenii necăjiți nu mai sunt singuri și, după toate semnalele care ne parvin de la factorii decizionali, nu se pune nici problema lipsei agentului termic care ne va încălzi la iarnă, alături de eforturile candidaților la alegerile parlamentare. Un suflet mare, mai mare decât comuna din care vine, milionarul de pe facebook, cum îi zic unii, văcar sau voluntar, cum greșit și modest se autointitulează, a găsit deschidere, înțelegere și sprijin la unii factori de decizie din administrația publică locală și astfel asistăm, de ceva vreme, la un adevărat regal Maicăl Terezu – masculin – de ajutorare a celor sărmani.10802038_1374902806138115_5568611701678227184_n

Dacă și economia județului ar avea cine să o salveze așa cum salvăm râioșii de pe străzile municipiului am fi departe, poate am depăși, din acest punct de vedere, și Doljul karatistei Olguța, care ne ține pe jar cu venirea CS Universitatea Craiova pe Municipalul fostului primar Don Costel.
La inițiativele susamintitului (foto) au achiesat – că tot e la modă termenul – mai toți cei care au suflet, chiar dacă unii cârcotași de pe margine comentează la genul:
De ce n-a mișcat domle, nimic, ăsta, când era prefect Drăghiea? Ce, domnul profesor nu are suflet? Are, chiar dacă dumnealui achiesa pe lângă PSD…
sau
Hai, domle, lasă-mă cu liberalul dumneata de la Hinova, ce, vrei să spui că prefectul actual nu e liberal? Să mai terminăm o dată cu faptele astea, că pe noi nu ne ajută nimeni, fiv-ar presa dracu să vă fie!
Cum părerile sunt împărțite în privința actelor incomensurabil de solidarizante cu oropsiții vremii ne abținem să comentăm în vreun fel situația actuală, pentru a nu isca polemici dintr-o parte sau din alta. Suntem observatori în totalitate ai unui spectacol grotesc – pentru că nu este uman ce li se întâmplă nu numai râioșilor din oraș, ci și nebunilor liberi, care abia așteaptă să fie feisbucizați întru mîndria municipală a conlocuitorilor județului – și nu putem spune decât că au început să se miște în bine lucrurile și la noi. Avem un prefect jucător, adevărat, cu implicare în rezolvarea cazurilor care necesită o anumită atenție, și dacă și alți factori de conducere de la nivelul municipiului și județului s-ar implica mai mult, cu deschidere spre partea afectivă, sufletească, a tuturor milogilor, orașul nostru ar putea renaște, o renaștere necesară, apriorică, precum încearcă să facă unii lideri politici, că de-aia se apropie parlamentarele. Nu putem să nu avem, totodată, un gust amar. Și asta datorită (sau din cauza, că tot dracu ăla e) anumitor oameni politici, care nu înțeleg eforturile milionarului de pe feisbuc și-l tratează cu sictir, solicitându-l la fel și fel de acte de natură politică, cu caracter ambiguu, mai mult de îmbârligare, așa.
Susținem eforturile disperate, cu profundă implicație de imagine pe rețelele de socializare a personajului din foto, acțiuni reale de despăduchere a municipiului și sperăm să nu facă același lucru și cu unii nevoiași din clasa politică actuală, pe ale căror declarații nu avere nu figurează nici o casă, bani, mașini sau amante. Gara este destul de mare, la o adică, poate găzdui astfel de cazuri, dar să nu uităm că la fel de mare este și sufletul hinoveanului care și-a descoperit vocația liberală a social democrației de a ajuta clasa de mijloc, de jos și pe aia de pe băncile municipiului.
Ave, tinere, țara are nevoie de mult și multe. Cu un LIKE putem schimba chiar și pe Iohannis, dacă vrei!
KAUSTIC

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*