„POPORUL întreţine MAFIA !“

mafia-commission

Despre ce s-a întâmplat în ultima săptămână în Drobeta Turnu Severin nu are rost să comentăm, vor apărea stenograme – unele au şi apărut – vom da „piept“, cum s-ar zice, cu un fenomen trist şi perfect adevărat: „Pleac-ai voştri, vin ai noştri/ Noi rămânem iar ca proştii!“ Probabil că nu mai surprinde pe nimeni întorsătura lucrurilor, aşa cum nu mai surprinde JAFUL organizat din ultimii 24 de ani care s-a abătut peste jdueţul ăsta, „călărit“ la propriu şi la figurat.

Uneori se mai schimbă şi Puterea, dar năravurile rămân la fel. Nu mă încălzeşte cu nimic faptul că s-a dus Stelică Sârbulescu şi a venit Marius Bălu, că s-a dus şi Marius Bălu şi a venit Adrian Duicu, că s-a dus Adrian Duicu şi nu se ştie cine va veni. UNDE să vină, la urma urmelor? La o masă pusă mai tot timpul, bogată, o masă la care au stat numai EI, cei votaţi de mehedineţni şi severineni, o masă în care oalele se sparg mereu în capul nostru, că deh, asta e soarta noastră. La urma urmelor, să nu uităm că noi, POPORUL, întreţinem MAFIA şi CORUPŢIA din ţara asta.
Stenogramele de acum seamănă ca două picături de apă cu dezvăluirile de după alegerile din 2012, când s-au schimbat domniile lor. Şi înainte s-a furat, se fură şi acum şi se v-a mai fura, că judeţul ăsta nu-i sărac, asta-i o bazaconie să spui aşa ceva. Dacă ar fi sărac n-ar veni toţi neaveniţii să-şi îngroape afaceri la Strehaia, Prunişor, Jiana, Pătulele, Vânju Mare, Drobeta Turnu Severin şi Orşova. N-ar mai veni străini să culce la pământ păduri, să asfalteze pe hârtie gropile în care cădem noi, orbeţii, n-ar mai veni străinii să ne calce-n picioare că nu ştim altceva decât să aplaudăm mărimile electorale ale unei neputinţe generale.
Nu mă încălzeşte cu nimic faptul că totul se învârte în jurul banilor, comisioanelor şi aranjamentelor. Oricum n-avem nevoie de dezvoltare, de Maternitate, de locuri de muncă şi de o viaţă liniştită până la adânci bătrâneţi. Nu ne simţim noi bine dacă nu vedem cagule pe stradă, cătuşe, dube, pulane, nu mai suntem noi cetăţeni adevăraţi dacă nu ne înregimentăm într-un partid politic să scăpăm de puşcărie sau, în cel mai bun caz, să adăugăm puşcăria în CV-urile europene, cu stele şi steag albastru-n preambul.
După ce s-a întâmplat şi se întâmplă în ultima vreme, anul acesta s-ar putea să avem alegeri la Consiliul Judeţean Mehedinţi. Şi tare mă tem că-n cursa asta electorală presărată cu bani europeni, cinste, morală şi dreptate numai pe afişele candidaţilor, în cursa asta electorală o să dăm peste aceiaşi oameni care se rotesc într-o complicitate de care nu suntem străini nici noi, electoratul. Credeţi că ne aduce Mihai Stănişoară lapte şi miere la uşă? Aveţi impresia că o să facă Marius Bălu ce n-a făcut până acum? Ce altceva ne-ar mai putea promite un alt candidat, de exemplu Constantin Gherghe, dacă ar candida la Consiliul Judeţean? În afara vorbelor frumoase, alese de consilieri, şi tipărite pe afişe de jdemii de euro, frumos colorate şi numai bune să-ţi ia ochii, mintea şi votul n-o să ne alegem cu nimic.
Politicul, acest dinozaur care-şi trage ultima răsuflare şi căruia îi servim democraţia cu plasa pe care-o căpătăm din an în Paşte, o să-şi vadă,mai departe, de mizeria în care convieţuieşte, de banii, afacerile şi încrengătura de iţe, de-ţi vine să spui, franc, că şi DNA-ul ARE TALENT! Trist este că BANII nu se mai recuperează niciodată şi noi, naivii, ne gândim, în sărăcia noastră, că 2-3-4-5-6 ani de puşcărie se merită. Important este să-i faci atunci când trebuie, că pe urmă se pierde farmecul şi vine altă campanie electorală. O să revenim, după Paşte, cu sărăcia unora şi bogăţia afişată, în imagini şi ipostaze demne de JAFUL practicat.
Umbra politicienilor peste Mehedinţiul prăduit de TOŢI a început să miroase pestilenţial şi, printre zile libere, sărbători fastuoase, bairamuri şi paranghelii ne petrecem viaţa plină de rahatul pe care nu-l servesc FOŞTII, ACTUALII şi VIITORII  zilelor noastre!
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*