„Atât putem face în momentul de faţă!“

Să nu carecumva să-i arătaţi viceprimarului Negulescu, de la Orşova, un pedelist, că face mai rău ca taurii dintr-o corridă spaniolă. De acest lucru ne-am convins şi noi cu ocazia şedinţei de Consiliu local care a avut loc joi, 28 noiembrie a.c. Ordinea de zi nu a implicat nu ştiu ce probleme stringente ale comunităţii, de aceea poate a apărut şi nedumerirea doamnei Sănătescu (pedelistă) privitoare la un proiect de hotărâre legat de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Vorba aia, „ţara arde şi baba se piaptănă“, numai că acum nu era niciun foc aprins şi nicio babă nepieptănată. Prilej tocmai bun pentru vicele Negulescu de a o lua la rost, că „noi de-o săptămână desfăşurăm activităţi ca să scoatem în evidenţă această mare sărbătoare şi vii tu acuma cu prostiile tale. Termină cu prostiile astea, termină odată, n-auzi?!“
Acestea fiind zise, spiritele s-au mai calmat, până la următorul punct al ordinii de zi, cel referitor la ştrand, la concesiunea terenului către SC CONEDO, la încetarea contractului ca urmare a falimentului SC CONEDO, la faptul că SC ACAPULCO ocupă abuziv această proprietate şi Primăria orşova se află în instanţă cu această firmă, iar în anul 2014 încetează de drept contractul cu firma falimentară CONEDO. Practic şi teoretic, Consiliul local Orşova trebuia să ia act de faptul că firma SC CONEDO a falimentat şi, ca urmare a acestui fapt, contractul încheiat cu această firmă până în 2014 este nul de drept, înainte de termen. Acest lucru nu l-au înţeles, însă, consilierii pedelişti, dar nici vicele Negulescu nu şi-a mai bătut capul să-i lămurească.
S-au mai aflat pe ordinea de zi concesionări de terenuri, iar în privinţa asta, terenul de 240 mp pentru fostul pedelist Ghergulescu iar nu s-a dat, din pricina unui vot, „acordat“ de Neghină, un consilier pragmatic din cale-afară de calm şi de stăpân pe sine. Aşa că Ghergulescu „mai stă o tură“, că nu-i prima dată. Şi s-a trecut, mai departe, la terenul de 428 mp, adică la trecerea lui din domeniul public în domeniul privat, pentru extindere construcţie pentru Mitroi Anişoara, nimeni alta decât… sora primarului. Probabil ştiind care va fi soarta votului, primarul Manea a izbucnit: „Da, este sora mea, dar să nu uitaţi că eu am venit cu capul drept în primărie şi tot cu capul drept vreau să plec din primărie. Mă abţin să comentez“. Nelămuriri au fost, iarăşi, din partea pedeliştilor şi, la vot s-a văzut acest lucru iarăşi. Trei pedelişti şi acelaşi consilier Neghină au făcut ca proiectul de hotărâre să nu „treacă“ de plenul Consiliului local.
Spectacolul oferit de acelaşi viceprimar Negulescu aminteşte, pe undeva, de şedinţele Parlamentului după revoluţia din 89, transmise la televizor ca să vadă românul cum se opintesc aleşii cu „munca“. La un moment dat chiar i-a solicitat consilierului Sănătescu notiţele, pe motiv că-s „scrise de Cican“, iar consilierul Sănătescu n-a avut de lucru şi şi-a prins mintea cu vicele Negulescu, demonstrându-i, cu notiţele pe faţă, că-s proprii şi personale. Halal aleşi!… Un schimb de replici şi un spectacol jenant oferit de cei doi, potriviţi, mai degrabă, pentru a prinde câinii de pe străziiOrşovei şi a-i înregistra. Numai că, dacă tot am pomenit de câini, Consiliul local a luat hotărârea ca o persoană să se ocupe de gestionarea câinilor fără stăpân din Orşova. „Adică înregistrăm câinii, facem un registru şi pe urmă ce facem cu ei? Îi castrăm şi le dăm drumul pe stradă? Îi strângem, le punem cercel în ureche, dracu ştie ce la mai facem, le dăm drumul pe stradă şi iar ne muşcă. Atât putem face în momentul de faţă“, sublinia un consilier local pentru care problema asta chiar nu are rezolvare în momentul de faţă. De menţionat că Primăria vrea să apeleze la o firmă din Germania pentru a face toată această treabă, aşa că, orşoveni, aveţi grijă să nu vă muşte câinii în germană, că-i o limbă tare alambicată de învăţat!
St. JUST

3 comentarii

  1. Acest comunist turbat ar trebui gonit din Orsova cu picioare in dos, ca la Revolutie, cand, din pacate, Bragaru l-a ascuns sub birou si l-a dus cu o duba la unitatea militara. Fara Bragaru, azi eram fara acest vice nebun. In rest, ce sa mai zic? Doar ca acest consiliu local nu a fost ales pentru cetateni, ci pentru matrapazlacuri ilicite, care nu se mai termina. Deci, atentie pe cine veti vota in viitor, stimati concetateni. Uitati-va cu mare atentie la numele celor de pe liste.

  2. Javrelor si potailor, sa nu va fie frica de hotararea consiliului local, ca noi ne vom face nevoile in continuare pe strazile Orsovei, fara sa ne stinghereasca nimeni. Vom muri de batranete. E adevarat ca nu vom mai musca, dar va intreb eu pe voi, cum pot batranii sa muste doar cu gingiile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*