EUDIS a realizat amplasarea unui satelit în comuna Balta

Acesta a fost necesar datorită imposibilităţii de a conecta la internet prin altă modalitate comuna şi şcoala. Prin această soluţie, Primăria beneficiază de acces la informaţii şi poate să comunice cu instituţiile din administraţia locală şi centrală. Aplicaţiile soft dedicate Administraţiei Publice au fost dezvoltate de către EUDIS conform legislaţiei stabilite de MCSI recomandărilor E-Gov din C.E. Ele sunt create în folosul cetăţenilor pentru informarea şi obţinerea de documente, ajutînd la informarea rapidă şi corectă, la acualizări legislative, la emiterea de rapoarte, la colectarea taxelor şi impozitelor locale, la plăţile şi decontările bugetare, etc., asigurînd alinierea administraţiei locale Balta la platforma informatică la nivel judeţean! EUDIS a discutat şi a analizat toate soluţiile şi posibilităţile tehnice oferite de cei mai importanţi furnizori de comunicaţii din judet şi din ţară, care sunt specializaţi în acordarea de internet.
Datorită amplasării în zona de Nord, pe o suprafaţă de 12550 ha, comuna Balta se află la 45 km de comuna Malovăţ şi la 20 de km de Baia de Aramă. Consiliul Judeţean şi EUDIS nu au reuşit să găsească o soluţie tehnică până nu de mult, cu un buget adaptat şi suportabil de către o comună foarte mică, cu numai 1440 locuitori şi practic izolată! «Prin EUDIS a investit şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, acesta fiind rolul planificat de la înfiinţare de către acest PPP: să informatizeze toate primăriile şi să le aducă la un standard de informatizare funcţional», a declarat Liviu Nicolicea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Directorul tehnic al EuDis, Sorin Lupulescu, declara că, «după multe căutări, a avut posibilitatea să verifice şi să testeze la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi o soluţie de comunicaţii prin satelit şi a putut rezolva situaţia prin montarea ei la sediul primăriei Balta. Acest echipament oferă conectivitate prin satelitul de comunicaţii ASTRA 2; 1 MBS garantat şi o latenţă a transmisiei de 500 MS. Conexiunea poate fi crescută în funcţie de necesităţi pînă la 4 MBS ce ar putea extinde numărul de instituţii utilizatoare pe plan local. Satelitul este funcţional şi se poate spune că EuDis este într-o permanentă perfecţionare, într-o permanentă adaptare la cerinţele clientului! În perspectivă se urmăreşte şi conectarea şcolii din Balta la internet, prin realizarea unui tronson de fibră optică de aproximativ 800 m. Tot proiectul Balta a fost o provocare pentru noi, EuDis !»
Primarul comunei Balta, Constantin Stoican, declara: «Sunt foarte mulţumit de această realizare a EuDis, pentru că astfel s-au putut rezolva şi problemele pe plan local. În primul rînd putem comunica, putem să ne încasăm taxele şi impozitele, putem face raportările. Mulţumim EuDis! »

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*