„Garcea” și „Corrado Cattani al Clisurii”, embleme A.U.R.

A venit și vestita formațiune politică A.U.R. la Severin, „mai marii” partidului, dacă putem spune așa, că domn George Simion nu a fost prezent. Ringo Dămureanu, Sorin Lavric, Claudiu Târziu, Eugen Popescu, Mugur Mihăescu, alias „Garcea” din „Vacanța mare” s-au alăturat celor circa 180 de membri și simpatizanți strânși în sala Virgil Ogășanu a Palatului Culturii, duminică, 18 iunie 2023, la ora 15,00. Pe scurt, a fost vorba de prezentarea Programului de guvernare AUR în 15 puncte.

La cuvânt, bineînțeles, s-au înscris „oaspeții” și, la un moment dat, a fost chiar proiectat un film cu situația dezastruoasă a Mehedințiului, cadre rătăcite filmate haotic cu șine de cale ferată năpădite de buruieni, situația ROMAG, ceva cu Orșova și industria, iar fraza de final a fost bomboana pe coliva prezentării, un fel de umor răsuflat a la „Vacanța Mare”: „Toate astea s-au întâmplat din cauza lui Virgil Popescu, care a distrus Mehedințiul”.

Nu știm dacă liderul AUR, sau ceilalți „corifei de partid” nu pot dormi noaptea de persoana lui Virgil Popescu, dar ca să vii să spui tu, al doilea partid în sondajele de opinie, cum că Virgil Popescu e vinovat de bălăriile care cresc pe calea ferată e cam mult. Problema este că NU NUMAI Virgil Popescu e vinovat de distrugerea Mehedințiului din toate punctele de vedere. Dar auriștii se fac că nu văd. Probabil că visează la o alianță locală, sau vor să ajungă „la cașcaval”. Sunt o formațiune politică tânără, desigur, nu și-au format încă „beregățile” pentru a bătători porta-vocile spre cine trebuie, mai au multe de învățat în ceea ce privește Mehedințiul.

Pentru unii dintre severineni și mehedințeni, AUR poate însemna o opțiune politică la alegerile de anul viitor. Dar nu trebuie să se limiteze la faptul că țara se poate îndrepta cu telefonul liderului și likeurile celorlalți membri de partid.

De 30 și ceva de ani, țara asta e distrusă de toate formațiunile politice, că-s de stânga, că-s de dreapta, că-s de dracu-n praznic, vinovații se știu, dar, diplomați cum sunt, politicienii cu ștaif, cravată și pantofi de lac nu se arată niciodată cu degetul, că nu se știe pe ce parte și-o pun de-o viitoare alianță la alegeri.

E păcat să latri ca maidanezul la lună, doar-doar te-o auzi careva și-ți aruncă o ciosvârtă. România nu se reconstruiește cu live-ul telefonului, ci cu legea. Cu moralitatea clasei politice despre care nu vorbește niciunul din lideri sau „pupincuriști” de like-uri artificiale. Cu măsuri concrete, nu cu dezbateri privind pensiile românilor din 3 în 3 luni. Pe plan local, până în 2024, AUR nu va fi decât un abur userist care se ridică, ușor-ușor, să-și tragă răsuflarea după numărarea voturilor. Motiv pentru Virgil Popescu să zâmbească ironic, ca și cum ar fi unicul șef al ghișeului unde se plătesc facturile și datoriile ultimilor ani de babardeală politică…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*