Titluri de stat

titluri statMinisterul Finantelor (MF) a listat astazi, 7 aprilie, patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS in valoare totala de aproape 2 miliarde de lei. Cele patru emisiuni de titluri de stat sunt tranzactionate sub simbolurile bursiere R2304A, R2504A, R2304AE, R2404AE. Debutul la Bursa de Valori Bucuresti al titlurilor de stat FIDELIS vine dupa incheierea cu succes a primei oferte publice FIDELIS din acest an, derulata in perioada 17 martie – 1 aprilie.

Este a treia cea mai mare oferta FIDELIS in functie de valoare derulata de Ministerul de Finante la Bursa, din totalul de sapte oferte incheiate cu succes incepand cu iulie 2020. Ministerul de Finante a atras de la populatie in ultimii aproape doi ani peste 11 miliarde de lei (2,2 miliarde euro).

In cadrul ofertei FIDELIS de la finalul lunii martie, romanii au plasat 14.547 ordine de subscriere atat pentru titlurile de stat denominate in lei, cat si pentru cele in euro. Oferta a cuprins titluri de stat in lei cu maturitati de unu, respectiv trei ani, si doua emisiuni in euro, cu scadenta in 2023 si 2024.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*