Fasolea și Feng-shui-ul

Nici nu s-a uscat bine batista pă țambal, cum zîce mucalitul, că la nivel dă șefi la jandarmi e nasoală rău treaba. Fostul comandant, domn Manole, pă care s-a supărat legea secretului dă stat, a mai primit o prelungire la pedeapsă, și a adunat 2 ani dă supraveghere. Asta nu contează, contează că bătălia pentru scaunul dă boss a cunoscut și cunoaște senzații pă care numai tanti Buruiană a lui Ambrozie, de la popotă, le poate povesti. De aceea, Pinguinu cu mustață a luat legătura cu consiliera dumneaei, care ne-a povestit, de-a fir a păr, cum ieste mai egzact situațiunea: „Conașule, ce să-ți spui, jale mare, nu s-a lăsat cu lacrimi pentru fostul, că n-am avut timp nici să ne spălăm pă față, că noul comandant a zbierat dă la poartă să se bage fasolea la muiat, că e gros ciolanul, și durează, că e rost dă comenduire pă bune. După care s-a dus glonț în biroul fostului și, cu o schemă-n mînă dă fengșui d-ăla, a început să așeze polii bunăstării, scaunul dă șef și tabloul pă peretele spre care apune Soarele, ca să-l vază lumea ce oichelari termoplați cu vedere nocturnă dă comandant are. Și, cînd toată lumea să pregătea să fugă la popotă, cu lingura-ntr-o mînă și felciitările în alta, s-a auzit un trosnet dă scaun prăbușit sub emoția unei vești proaste. Probabil că Fostul, în timp ce să pregătea să se suie-n scaunu fostului ailalt șef, al cu supravegherea, a doborît, dîn neatenție nedisimulată, telefonul dă serviciu, după care s-a aprins un buton galben, că ăla roșu e spart, și o voce suavă dă păsărică proaspăt avansată l-a înștiințat să scoată fasolea dă la muiat și s-o termine cu fenșuiul, că ieșea fum alb pă ferestrele biroului de-au crezut vecinii pompierii că a dat făsuiu-n foc, nu alta… Așa că musiu a eșit în pragu ușii și a strigat să se scoată fasolea dă la muiat, că plînge ciolanul și nu e bine.
După care, convins fiind că e o victimă a sistemului, a împreunat mîinile și a rostit un suav „Mihaela, dragostea mea!”, aluzie evidentă la prostănacul național.
Dă undeva din spatele clădirilor administrative, Actualul rîdea parșiv c-o hîrtie-n mînă, pă care scria „detașat la Craiova”, semn că fengșuiul care-a scăpat pă geamul șefului era dereglat.
Și dacă tot nu v-ați lămurit care-i treaba cu Craiova, vă mai spunem că nici Actualul nu stă mai bine, mai cu samă că prin octombrie anul trecut striga-n gura mare că nu au ce căuta fotbaliatorii oltenii la Severin pă stadion, că fac gălăgie și strică, probabil, fengșuiul care-a devenit ORDIN, nu alta.
Una peste alte, Pinguinu cu mustață a decis să lase, pentru un timp, fasolea la o parte, că are efecte adverse asupra fengșuiului dîn toate punctele dă vedere, și dacă, Doamne ferește!, abuzezi de ea, te paște-un transfer dă toată frumusețea.
PINGUINU CU MUSTAȚĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*