Cum să eviţi taxa auto

În instanţă
a.Proprietarul unui autoturism dă în judecată statul român pentru a recupera suma plătită pentru taxa de poluare 2012. El va merge cu un dosar compus din următoarele documente: copia cărţii de identitate a maşinii, copia deciziei de calcul eliberată de ANAF, copia chitanţei primite la achitarea taxei, contractul de vânzare/cumpărare. Pentru un astfel de caz, va trebui să scoateţi din buzunar 500 de lei, dar veţi avea cu siguranţă câştig de cauză.
b. Proprietarul dă în judecată statul pentru a nu plăti taxa de poluare 2012. În această situaţie, vei primi aviz favorabil, doar că apare o mare problemă: avizul vine după 6-12 luni.

Contractul de comodat
Acest contract încheiat între vânzător și cumpărător vă dă şansa să scăpaţi de taxa de poluare 2012. Asta deoarece actul stipulează că vânzătorul dă spre folosinţă temporară maşina. Problema este că proprietar este în continuare vânzătorul, așa că ar trebui să vă înţelegeţi destul de bine cu acesta. Există şi varianta să îi plătiţi banii vânzătorului, iar acesta să rămână proprietarul maşinii. În cazul acesta, nu se va mai plăti taxa de poluare 2012, dar vă puteţi trezi oricând fără maşină. Dacă, aşa cum spuneam, îl cunoaşteţi pe proprietar şi aveţi încredere, optaţi pentru contractul de comodat. Astfel, dvs veţi putea să plătiţi personal celelalte taxe şi impozite pentru maşină, precum şi amenzile.

Numerele bulgăreşti
În Bulgaria, echivalentul taxei noastre de poluare este o taxă de aproximativ 500 de euro, indiferent de vechimea maşinii. Însă, în 2011, autorităţile române au anunțat că şoferii români care au maşini cu numere de Bulgaria nu pot circula cu ele mai mult de 90 de zile prin ţară. Dar a fost găsită o soluţie: mergi la bulgari, plăteşti taxa şi maşina e trecută în proprietatea unei firme sau persoane fizice de acolo. Dacă analizăm suma plătită în România pentru taxa de poluare 2012, este mult mai ieftin să îţi înfiinţezi un PFA în Bulgaria numai pentru a plăti taxe mai mici la maşinile familiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*