0

Sistemul medical trebuie redat mehedințenilor din zonele STREHAIA și VÂNJU MARE

Share ITShare on Facebook
Facebook

Am efectuat o vizită de lucru la #SpitalulOrășenescVânju Mare. Alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, personalul medical și domnul viceprimar, Alexandru Mijaiche, am purtat discuții despre perspectiva de a reporni activitatea medicală în cadrul Centrului multifuncțional care a fost redusă la minimum în perioada stării de urgență și a stării de alertă.

Astfel de discuții am purtat în cursul zilei de ieri, la #Strehaia, împreună cu personalul medical de acolo și domnul primar, Ioan Giura.

Întâlnirile la fața locului au fost necesare pentru stabilirea unor circuite și reguli ce trebuie respectate pentru ca pacienții să poată fi primiți în condiții de siguranță și cu limitarea la minimum a riscurilor răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Decizia luată este ca în perioada următoare, la mijlocul lunii iulie, să se repornească activitatea în sistem ambulatoriu, în sensul că pacienții cronici se vor putea prezenta la consultații cu programare prealabilă, se va face un triaj epidemiologic riguros, personalul medical va purta echipament de protecție, iar după fiecare pacient se va realiza dezinfecția.

Pacienții cu boli cronice au nevoie de asistență medicală, iar aceste consultații nu mai pot fi amânate.

Este nevoie de aceste măsuri și pentru a evita aglomerația în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.
Totodată, mă bucur că la Strehaia au început de curând lucrările în cadrul proiectului “Reabilitare și dotare Spitalul Orășenesc Strehaia, județul Mehedinți”, investiție demarată cu sprijinul #GuvernuluiPSD, ce depășește 14 milioane lei. Contractul de finanțare a fost semnat în luna martie a anului trecut. Se lucrează, de asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean, la reabilitarea Policlinicii din Strehaia.

Și la Vânju Mare, lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Orășenesc sunt în plină desfășurare și am purtat noi discuții cu proiectantul și constructorul despre stadiul lucrărilor. Am convingerea că dacă lucrurile merg așa cum evoluează în această perioadă, la sfârșitul anului viitor vom avea unități medicale moderne atât la Strehaia, cât și la Vânju Mare!
Mehedințiul, pe drumul cel bun!
Continuăm împreună!
#investitii
#ConsiliulJudeteanMehedinti
#PSD

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *