COLȚU PINGUINULUI

Credeați că scăpați dă mine? Ei, aș, Pinguinu cu mustață s-a reîntors printre dv, că i se cam băsălărgise starea dă amorțenie covidioasă prin care a trecut în ultimele luni dă izolare, carantină și alte hakițe guvernamentale. Sunt mai singur ca Cuore ăla, inimă de copil singur pă lume, că Culcușica a apucat să plece în excursie la Wuhan taman când beleau ăia liliacul, și acolo a rămas.

Îmi mai scrie sms în chineză, da cine dracu pricepe!? Plus că și roamingu ăsta cu China nu stă prea bine dîn pricina antenelor 6G, W, D și B. Mai bine o să încep să învăț chineza, că nu știi ce ne-aduce anu 2021. Unii zic că liberarea lui Livache Dragnea, alții că cade guvernul ăsta și vine altu, iar ceilalți, mai moderați așa, zic că cică peneliștii bat palma cu pesediștii ca să scape țara dă usereu. Ce mai, e o paranghelie din care nici covidu nu mai înțelege nimica. Am stat în izolare acasă, deși am avut declarații să ies pă stradă, da nu m-a lăsat tanti Nuța Cucu, care a zbierat la mine într-o dimineață dă am crezut că-i sirena Poliției Locale stricată:
„Coane, stai dracului în casa matale că e unu care umblă pă stradă și face poze cu tot ce mișcă. Stai, dracului, potolit că cine știe ce iei dă la el, nevinovat, și nu te văd bine. A fost nevoit primarul, săracu, să-nchidă locurile dă joacă, că să ducea beleujatul ăsta și pe acolo și făcea poză dă dimineața până sara, de plângeau copiii dă la geamurile cartierelor dă ciudă… ”
Așa că mai bine-am stat acasă și, pe versoul declarațiilor date de domn PRIMARIUS, am scris versuri dă bejanie, peste care am turnat dîn sticluțele alea dă dezinfectat mustățile, barba și părul din nas. Nu am folosit nimica, dă teamă să nu fie expirate, că mi-a spus tanti Nuța Cucu că-s făcute dă unu dă la Balta Verde, colț dă sondare barometrică a opiniei publice cu Gârla Mare, iar spirtul mi l-a băut Paralela, cățaua mea, când m-a văzut cu mască pă figură. Pot să vă spui, dă asemenea, că mi-a plăcut în casă foarte multe lucruri pă care le-am văzut pă sticla teveului. Dă pildă, domn Prefect s-a apucat dă asfaltări, nici dumineca n-are hodină, că cică e-n competiție cu Aladin dă la Consiliu, care asfaltează mai repede județul, cu deosebirea că Aladin să duce la primari liberali, da prefectul nu să mai duce la pesediști, deși dă la ei a plecat, ca s-o spunem pe-a dreaptă, printre țăvile dă irigații. Avem spectacol, d-aia nu mă mai uit la Românii au talent, că au ăștia ai noștri, localnicii, destul pentru încă zece ani dă covid de-acu încolo.
Aștept să-mi vină programarea la salonul dă tuns, raz și frezat mustața, barba și năravul și să știți că v-așteaptă zîle grele cu mine pă firmament, că-s plin dă talent ca betonul dă ciment.

Al dv, (fără s), PINGUINU CU MUSTAȚĂ
care face-o poză creață!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*